icon

Je možné naučiť psa používať toaletu?

11. jan 2025

Caute, neriešil niekto náhodou podobnú situáciu. Mam malé dieťa a psa seniora, ktorý vyžaduje stále častejšie prechádzky čo chápem. Problém je že manžel ma často sluzobky kedy je to len na mne a je to náročné. Zvažujem že by som kúpila nejaku psiu toaletu a skúsila ho vo výnimočných situáciách naučiť na to. Ale neviem či to pôjde v takom staršom veku. Čítala som že sú aj rôzne feromóny spreje aby ho to prilákalo. Samozrejme by mu prechádzky 3x denne ostali ale aktuálne chodíme aj 5x a je to pre mňa samu s malým babom náročné to zmanazovat a budiť nechcem. Naučili ste niekto takto psa ? Pripadne máte slušnosť s nejakým konkrétnym záchodom? Ďakujem

nynia
11. jan 2025

Ja odporucam pre seniora psie plienky. Ja teda doma psi zachod by som nechcela ziadnen minimalne z hygienických dovodov a zapachu. 🤢

colsami
11. jan 2025

Aky stary je ten psik? Je kastrovany? Ak je to pes samec a nie je kastrovany, na 99% ma BHP prostaty, ak nie ine zmeny, plus celkovo zvacsenu a cystoznu prostatu. Ta tlaci na mocovy mechur (aj konecnik), a nuti psa na caste mocenie. Viem ze si sa na to nepytala, ale aj to je vec, ktora na to vplyva, a pravdepodobne sa to bude zhorsovat...

A suhlas vyssie, lepsie mas potom nejake plienky.

autor
11. jan 2025

A myslite že tie plienky pochopí že ma cikat do nich? Pes ma 16 rokov je to kastrovany samec. Akurát ideme riešiť aj to či nemá cushingov syndróm, lebo začal aj viac piť.

nynia
11. jan 2025

Mame v rodine v maji 18r psa, od decembra nosi plienky a nemal s tym najmensi problem pochopit.

autor
11. jan 2025

@nynia kupovali ste vyslovene nejake psie plienky či používate také pre deti a spravíte nejaku dieru na chvost ? Idem to pozrieť

nynia
11. jan 2025

Psie ale treba kupit pre samcov nie fenky lebo maju aj aj.

colsami
11. jan 2025

Tak ak viac pije, preto viac moci. Cushing, cukrovka, oblicky... Drzim palce. Zistite ci sa prijem vody neupravi a tym padom aj mocenie, pri ok vyhliadke.
Urcite tym padom najlepsie budu plienky ako pise nynia.
Na nejaku toaletu je mozne ze by sa velmi dlho ucil - navyse, niektore psy to uplne ignoruju.

autor
11. jan 2025

@colsami vieš čo teraz chodíme vkuse po veterinaroch, ma zhoršenú pečeň a užíva lagosu inak nič..mal ešte v decembri hnačky a nejaku infekciu tak sme zmenili krmivo na low fat na odporučenie pretože mal vyššie hodnoty pankreasu (neviem presne ako sa to nazýva tá skratka) tak je na diéte a odvtedy viac pije a teda pochopiteľne aj močí..

autor
11. jan 2025

@colsami teda tým som chcela povedať že často mu v posledných mesiacoch brali krv prišli by na to že ma cukrovku alebo zhoršené obličky? Alebo to je niečo špeci ako to vyšetrenie na cushinga?

colsami
11. jan 2025

Viac pit moze aj kvoli peceni. Z low fatky velmi nema dovod "viac pit" ze kvoli diete. Ale kvoli peceni moze. Cukrovka a oblicky to teda nebudu, ak hovoris ze casto bola brana krv. Kedze to su zakladne parametre merane v biochemii, predpokladam, ze tam teda problem nie je.

autor
11. jan 2025

@colsami pečeň mu diagnostikovali v 10/24 a začal veľa piť až teraz asi 2 týždne je to fakt také náhle že chodíme 4-5x denne a pritom
Pečeň sa mu jz zlepšuje lebo bol na kontrolnom odbere 🤷‍♀️

colsami
11. jan 2025

Tak potom uvidis, cukrovka, oblicky, Cushing.
Neviem kedy mal posledne robene tie krvne testy (si vravela ze "teraz chodite po veterinar", tak som z toho vychadzala. Oblicky aj glukoza u takeho stareho psa sa mozu zmenit (zhorsit) za velmi kratky cas, takze test ktory nebol robeny aktualne, nemusi mat aktualnu vypovednu hodnotu. Drzim palce.

autor
11. jan 2025

@colsami jasne ďakujem naposledy sme boli 3 týždne dozadu..uvidíme budeme riešiť