icon

Je normálna reakcia psa po očkovaní proti plesniam?

5. aug 2025

Prosím vás viete poradiť včera bol náš psík očkovaní druhýkrát proti plesniam,pri prvom mu nič nebolo ani nezaknucal keď mu to pichla,no včera neviem či mu to zle pichla aj knucal ale od večera je nepokojný trasie sa ,zdvíha nohu skáče na troch ,nevie si nájsť miesto na uloženie vonku sa len vycikal domov ,pozerá tak smutné na mňa,jesť nechce piť nechce,večer som mu dala tabletku od bolesti asi ani nezabrala, je to normálne?do kedy to prejde?nás vet.dnes neordinuje až zajtra ďakujem za radu keďže je to náš prvý psik

pribinak
5. aug 2025

Spat k veterinarovi. Dá mu antihistaminika

@colsami

colsami
5. aug 2025

Aku tabletku od bolesti? V akej davke? Odkial si mala?
To ze skace o troch nohach s tym pravdepodobne nic nebude mat. Ci to ho ockovali "do nohy"?

Ak nepije ani neje, ako prve treba pomerat teplotu v konecniku. Ak je 39+, smer veterinar.

autor
5. aug 2025
@colsami

Aku tabletku od bolesti? V akej davke? Odkial si mala?
To ze skace o troch nohach s tym pravdepodobne nic nebude mat. Ci to ho ockovali "do nohy"?

Ak nepije ani neje, ako prve treba pomerat teplotu v konecniku. Ak je 39+, smer veterinar.

@colsami áno do nohy dcéra snim bola ja som to nevidela,tabletku dala veterinárka že ak by mal bolesť jednu za deň,má do 4kil,pred 7h večer bol očkovany a o pol 9 večer už zdvíhal nohu nechce ani chodit

colsami
5. aug 2025

Ak to bola vakcina do svalu tak moze stipat v mieste vpichu, lokalna bolest je normalna, tak ako aj u ludi. A najma niektore (nemyslim to v zlom, ale rozmaznanejsie) male psiky to tak mavaju. Ostatok tak ako som povedala co sa tyka zrania pitia teploty.

anonym_a50b05
5. aug 2025

Boli ho to, ale ak nemá opuch na papule, tvári tak len lieky od bolesti.Tak choď k inému lekárovi, keď nemáš liek.Antihistaminika sa dávajú len, ak by mal alergickú reakciu.