icon

Je normálne, že chovateľ psov neodpovedá?

24. feb 2025

Ahojte. Je normálne že sa chovateľ u ktorého máme rezervované šteňa ( aj zaplatený rezervačný poplatok ) len tak sám od seba neozve? Mne príde už blbé ho stále otravovať či je všetko v poriadku a žiadať o ďalšie fotky.

colsami
24. feb 2025

Kazdy chovatel ma iny system. Ano, niektori sa kazdu chvilu, tj casto neozyvaju. Niektori posielaju fotky a videa kazdy den.
Co je to ze neozve sa vobec? Ani raz za tyzden? Aj si sa ho pytala? Ved tak skus ho poprosit ze raz za tyzden keby Ti dal aktualnu fotku ze budes rada.

Komunikacia komunikacia komunikacia....

autor
24. feb 2025

@colsami zakaždým keď sa spýtam tak fotku pošle aj popíše, no sám od seba nie. Mne je ozaj už blbé mu stal písať.

autor
24. feb 2025

Akože zasa vďaka adminom za zmenenie názvu temy na úplnú blbosť, na ktorú som sa ani nepýtala. To ozaj robíte už naschvál. 🙃🙃

alickapusinka
24. feb 2025

a nemohla si naletieť nejakemu množiteľovi len sa pýtam.

colsami
24. feb 2025

No tak ked zakazdym posle tak neries. Ja zas ako chovatel posielam casto, a proste niektori majitelia neodpisuju a neodpovedaju hned. A potom raz za cas poslu palec. A co. Vela ludi navyse v pisomnej komunikacii su nula bodov a cez telefon a osobne sa im usta nezavru. Sme ludia rozni. Tak proste nechce spamovat, nie kazdy na tom fici, naozaj...
Nech robi steniatko do buducna radost.

mimikarol
25. feb 2025

Nám tak poslal fotku len raz aj to som si ju pýtala. Keď ti odpíše tak by som to neriešila.

autor
25. feb 2025

@alickapusinka určite nie 🙂

autor
25. feb 2025

@colsami ďakujem. Ja som sa práve pri prvom psíkovi stretla s tým, že chovateľ posielal skoro denne fotky, videá sám od seba. Tak preto som teraz zostala taká neistá 😄

nynia
25. feb 2025

Podla mna je to normalne vsetko je o komunikacii. Pre niekoho je dolezite posielat kazdy den fotky a videa pre niekoho ked ma este napr rodinu popritom, inych psov alebo ine povinnosti to az tak dolezite nepride a preto sa neozyva. Skus mu napisat, ze chcela by si pravidelne nejake info ci by ti vedel pisat aj bez toho, ze sa budes ozyvat stale ako prva.

mk1111111111
25. feb 2025

Kazdy to ma ine, niekto rad pise a posile foto, iny je rad, ze telefon nevidi.
Ved, ked sa spytas, tak odpise. Ak chces castejsie, tak pis castejsie. V com je problem?

autor
25. feb 2025

@mk1111111111 v tom že mi je blbé už mu zakaždým písať ja? Pripadam si ako keby ho otravujem

mk1111111111
26. feb 2025

Mozno aj ano, popravde, mna by si tiez tym otravovala. Ale, tak poslala by som, ak by si napisala.

autor
26. feb 2025

@mk1111111111 čo je ale zlé a otravné, keď chcem vedieť ako sa môj budúci pes ( za ktorého dávam nad 2000€) má, ako rastie a či je všetko ok? Ja byť chovateľ posielam aspoň raz za týždeň súhrn.

soldi
26. feb 2025

kupovala som psa z chovnej stanice dva krat a ani raz som neocakavala od chovatela, ze ma bude denne informovat. ani tyzdenne.
podla mna je fajn, ze Ti vzdy odpise, ale ak ma steniat 10-12, tak je naozaj nerealne, aby kazdemu zaujemcovi posielal fotky, videa a informacie. vsak to je totalny zrut casu.

ajko2011
26. feb 2025

Ja mám tiež psa s PP za ktorého som pred 6 rokmi dala 1000€. Chovateľka málokedy sama od seba poslala fotky či videá. Keď som napísala ja, vždy odpovedala. Ale chápem, že človek, ktorý má chovateľskú stanicu a má xy psov nemá čas byť nonstop na mobile.

autor
26. feb 2025

@soldi
@ajko2011 no práve psa čo som mala predtým od iného chovateľa, mi písal skoro denne a mal tiež veľa šteniat. Každú návštevu veta, hocijaké fotky, videá.

soldi
26. feb 2025

Tak ako su predajci aut rozdielny, tak aj predajci psov su rozdielny.

autor
26. feb 2025

@soldi ano, to som sú všimla. Len som očakávala niečo iné.

elli333
26. feb 2025

No niekto nonstop sedi na nete, foti si denne 50x selfie, da na fb co ranajkoval, obedoval a ked uz nezdiela co veceral tak uz ma clovek strach ci vobec veceral. A niekto proste nefoti rad, radsej zije a mozno nato ani nema cas. Chovatel predtym mozno zil len tymi psami a tesilo ho fotit ich dookola a posielat. Tento ma mozno rodinu, deti, mozno inu pracu a nema nato cas. Nemyslim, ze sa to da od chovatela vyzadovat a tiez by som to asi brala trochu ako otravovanie.

autor
26. feb 2025

@elli333 aj ten predtým má rodinu, prácu a iné koníčky ako len chov psov. Samozrejme to nevyžadujem, že musí a musí. Len soľ očakávala trošku niečo iné. 😄

zafir01
26. feb 2025

Podľa dohody .aktuálne mám 4 týždňové šteniatka .jedno ide do Chorvátska a dve do Bratislavy. Majiteľ. Chorvátska chce veľa videí fotiek , info o Tom koľko šteniatko váži ,ako papá .... s
Majitelia v Ba sa odprezentovali tak ,že budú vďační za nejakú tú fotku do času ,kým im šteniatko neprivezieme .
Rezervačné poplatky som ešte nevyberala , hoci boli v úmysle , na šteniatka ich majitelia čakajú od času ,čo sme uskutočnili párenie fenky

zafir01
26. feb 2025

@soldi na druhej strane ,ak predávam šteniatko za povedzme 1000-2000€ ,je celkom fajn ,ak poskytneme k tomu nejaký ten servis ,a k tomu aj patrí nejaký pravidelný kontakt a informácie o psikoch . Vidím to na našich steniatkach ,že budúci majitelia si už teraz cez videá a fotky a. Info o nich s nimi budujú puto. A to tiež mám popri Tom prácu ,tri deti . Ale snažím sa na tyDennej báze na konci týždňa majiteľov informovať o ich šteniatku. Hoci sú aj zahraniční a moja angličtina nie je taká kvalitná a dopomáham si prekladacom ,keďže veterinárne veci neovládam v cudzom jazyku vôbec

soldi
26. feb 2025

@zafir01 a ake mas plemeno?
Vsak jasne, ze je super, ked je ten servis vyssieho standardu.
Ale ked niekto sam od seba neposiela na dennej baze fotky a videa, neznamena to, ze je zly chovatel, alebo podvodnik.

Ja som kupovala boxera z chs a oni davali hromadne informacie na fb o celom chove raz do tyzdna.
Ked potom psikovi hrozila operacia, tak sa sami ponukli polku zaplatit, ked som trpela financnou nudzou, tak mali ochotu mi zaplatit prenho granule na 3 mesiace, takze ich sluzby boli na vysokej urovni, napriek tomu, ze ma neinformovali fotkami a videami ako psik rastie 🙂

zafir01
26. feb 2025

@soldi áno .ono je to o komunikácii vopred .ja rada informujeme potencionálneho kupci vopred o postupe ,a či je s tým ok . Buď súhlasí ,alebo napíše ( ako ti z Bratislavy ) , že im netreba fotky na dennej báze ,že ich neprídu ani pozrieť osobne zatiaľ ,že nech si užijú s " mamou fenkou " .
Máme cairn teriéra. Teda otec . Bol to jeho sen . No a túžil odchovat šteniatka .tak sme na jeho meno založili chovnu stanicu.sli na výstavy ,uchovnili fenku .postarali sa o papierovačky k pareniu a všetok ostatný servis . Šteniatka boli zajednane v podstate už počas gravidity .
My doma chováme tibetskú dogu .žiaľ ťa po prvom vrhu o Maternicu prišla .ale už v Tom čase 10 rokov dozadu to bolo drahe plemeno a keď sme ju pred 12 rokmi kupovali sme aj my dostávali priebežne info od majiteľov ,ktorí nám ju doviezli osobne z Gdansku . Je to taký pekný bonus .ale ako píšeš ,nevypovedá to o Tom ,akú kvalitu má chovateľ

ajko2011
26. feb 2025

Pozri... chovateľka s tebou komunikuje. Odpíše ti, pošle fotky, videá.... iné by bolo keby ti ani neodpísala

Skús si to zobrať aj z tej druhej strany...keďže je to CHS evidentne nemá len jedného psa, ktorého máš rezervovaného...
Chovateľka od ktorej mám nášho psa mala v tom čase 12 dospelých psov (svojich) a tuším nejakých 10 šteniatok na predaj. Pri takom počte nie je šanca každého jedného psa fotiť, točiť a písať každému jednému budúcemu majiteľovi.

autor
26. feb 2025

@ajko2011 dobre. Ja som sa pytala či je to normálne že sa sám od seba neozve keďže som mala predtým skúsenosť inú. 🙂

barbie2023
26. feb 2025

No my máme šteniatko aktuálne z chs a tiež sme nepýtali dáko fotky.. načo. Keď zavoláme alebo napíšeme ,vždy sa vieme dohodnúť, prišli sme sa viackrát aj pozrieť k nim. Stačí. Úprimne, mňa by to otravoval o vkuse posielať fotky. Ale tak je to o dohode, keď to tak veľmi potrebuješ. Myslím si,že ak ti na tvoju žiadosť pošle foto tak je všetko ok. Ty más info aké potrebuješ a on evidentne nemá toľko času alebo chcenia stale fotiť a kontaktovať nových majiteľov.

autor
26. feb 2025

@barbie2023 ja takú možnosť vidieť šteňatá nemám. Kupujeme zo zahraničia. Preto mám hlavne záujem vidieť foto a videá.

barbie2023
26. feb 2025

Chápem. Len si myslím,že ak ti posiela fotky a odpovedá keď mu píšeš ,tak je to v poriadku. To ,že sam nepíše je úplne bežné.