Je nutná návšteva veterinára pri falošnej gravidity fenky?
Ahojte, včera ste mi poradili, že u mojej fenky môže ísť o falošnú graviditu . Aj mi to celkom sedí. Len sa chcem spýtať, pokiaľ jej netečie mlieko, nieje nutná veterina? Totiž, ona je tak extrémne nojazliva, že aj pri obyčajnom vyšetrení by ju asi museli uspat... Tak pokiaľ. To nieje potrebne, nerada by som s nou šla.
ak nieje na chov je treba ju dat vykastrovat .. lebo falosnou graviditou si nadbieha na rakovinu a tumory maternice ... je jedno ci sa jej spravilo mlieko alebo nie... vysetrenie zvladne ved aj vakciny musi nie? viac stresuje majitel ako pes a pre dobro psa radsej chod
Aké vyšetrenie?pichli by jej injekciu
Neviem čo ti radili včera treba obmedziť tekutiny, skryť piskajuce hračky my sme to mali u fenky dostala injekciu a bol kľud.Ale ona mala mlieko a bola smutná atď ...
Ziadne vysetrenie ani injekcia u veterinara zatial nie su potrebne, kym to nie je vyrazna faloska... a kym sa nezacne od zakladov - obmedzit stravu, zvysit pohyb a schovat hracky.
Hlavne ju potom dajte vykastrovať, takto sa zbytočne trápi…
Ďakujem. Za rady. Boli sme u vet. Lebo začala knucat v posteli. Krv ma Chvalabohu okí. Len z cicika jej šlo trosku tekutiny, tak jej dali lieky. Prosím vás ako dlho to trvalo u vás?

Neviem co si vcera riesila, ale ano, pokial falosna gravidita u suky nie je extremna a patologicka, netreba ju riesit s veterinarom. Aj ked ide mlieko (ale nie vela), vie sa to pekne spravit "samo".
Treba:
- schovat vsetky hracky, z ktorych si moze robit stenata
- znizit dennu davku na tyzden-dva, aby bol prijem v deficite a aby sa to mlieko naozaj nezacalo tvorit
- zvysit aktivitu a pohyb najblizsie dni
- zvazit kastraciu