icon

Je opakované odčervenie mačky po 3 týždňoch nutné?

1. jún 2025

Ahojte, macka ma vyse roka a je pravidelne odcervovana. Mala som podozrenie, ze mala teraz nejake parazity, pretoze nejako schudla a pytala vyrazne castejsie zrat a vsetko zozrala. Po odcerveni sa apetit vratil na taky standard. Vysetrenie na parazity som nedala robit, ale domnievam sa z toho, ze teda nejake mala a podarilo sa ich odstranit. Uvazovala som, ze teda odcervim opät o 3 tyzdne kvoli doslednosti, no ked som si teraz precitala ze cyklus takej skrkavky je cca 2-3 mesiace, tak je to asi zbytocne a budem pokracovat v scheme kazde 3 mesiace. Macka chodi von, takze aj keby zopakujem odcervenie o 3 tyzdne a vylikvidujeme parazity uplne, predpokladam ze pri najblizsej chytenej mysi, ci ineho drobneho zivocicha je tu zase riziko , ze sa infikuje. Chovatelky maciek, co myslite? Staci az za 3 mesiace, ak rpedsa len teraz tie parazity mala? (Co teda nemam odborne potvrdene?). Dakujem

colsami
1. jún 2025

Tak v prvom rade toto vsetko su Tvoje domnienky. Ci vobec parazity mala a bol to ten jej problem.
A ano, aj ked macku odcervis, o par dni moze nie o chytit. Preto sa odporuca odcervovat kazde 3 mesiace, alebo robit vysetrenie, koprologiu.

aalt
1. jún 2025
@colsami

Tak v prvom rade toto vsetko su Tvoje domnienky. Ci vobec parazity mala a bol to ten jej problem.
A ano, aj ked macku odcervis, o par dni moze nie o chytit. Preto sa odporuca odcervovat kazde 3 mesiace, alebo robit vysetrenie, koprologiu.

@colsami my sme najducha odcervovali 2x po sebe uz neviem s akym odstupom, lebo prva davka nezabrala na 100%. Ale bolo to cez veterinara, robili koprologiu. Az potom to uz bolo ok.

colsami
1. jún 2025
@aalt

@colsami my sme najducha odcervovali 2x po sebe uz neviem s akym odstupom, lebo prva davka nezabrala na 100%. Ale bolo to cez veterinara, robili koprologiu. Az potom to uz bolo ok.

@aalt ano v poriadku, ale toto co hovoris zavisi od konkretnej situacie. Mozes odcervovat aj 2x po sebe, ak si to ziada situacia. Aj 3x, ked treba 😃 tu sa autorka pyta na cca vseobecny postup a jeho vyznam.

aalt
1. jún 2025
@colsami

@aalt ano v poriadku, ale toto co hovoris zavisi od konkretnej situacie. Mozes odcervovat aj 2x po sebe, ak si to ziada situacia. Aj 3x, ked treba 😃 tu sa autorka pyta na cca vseobecny postup a jeho vyznam.

@colsami ano, ved tak som to myslel. Macicka sa nam nepozdavala, tak sa robila koprologia a nasledne odcervovanie podla jej vysledkov.