Je saláma pre psa škodlivá?
Ahojte, chcela som psíkovi urobiť radosť a dala som mu malý kúsok salámy (asi 3x3cm). Až teraz čítam aká je práve saláma veľmi škodlivá. Psíka máme už skoro 12 rokov a nikdy jej takéto veci nedávame, ani šunku ani iné ľudské zvyšky... Salámku mala 1.krát v živote, šunku mala možno do 10x keď sme dali nejakú tabletku aby to zjedla... Saláma nemala šupku, bol to druh Salame Milano Bio. Veľmi sa teraz bojím a mrzí ma to, psík má 5kg. Máte niekto negatívnu skúsenosti už po malom kúsku salámy? Budem ju určite sledovať a veterina je chvala Bohu blízko. Za každé info ďakujem a prajem pekný víkend.
to vazne? vies kolko psov ije zial zo zvyskov ci su na salame a ziju? to s takouto koko..u by si isla na veterinu?? daj si chleba so salaou vyloz nohy a uzivaj vikend
A Ty si si tiež niečo dala?
@slniecko39 nestresuj. Vieš koľko rôznych salám, šuniek, slaniny, ale aj párok ci klobás ten náš dostal ??? Nič mu nie je. Občas na večeru mu uvarím 2 párky. Dokonca aj hranolky si občas dá 😁
Mňa salama zachraňuje pri tabletkách... Bez nej by som mu nepodala.
Naš slaninu čipsy chrumky nezje, povedali sme mu ze to mu nechutí tak to nezje. To sú slané veci, salama za mňa v pohode.
Ďakujem za upokojenie, ide asi o to, že sme spolu vyrastali takže čím je staršia, tým viac stresujem pri každej hlúposti. Niektoré weby majú popísané že aj malé kúsky sú hrozné, takže som sa poriadne vystrašila... Rodina tiež vravela, že v pohode ale tak viac hláv viac rozumu. Vďaka ešte raz 🙂
Mňa salama zachraňuje pri tabletkách... Bez nej by som mu nepodala.
Naš slaninu čipsy chrumky nezje, povedali sme mu ze to mu nechutí tak to nezje. To sú slané veci, salama za mňa v pohode.
@zalka to isté 😂 do našich tabletky nenapchám bez salámy alebo špekačky.
Autorka, moja má 13 rokov, správa sa ako moja druhá 3 ročná. Zdravá jak rybka a to je "prasiatko", čo dostáva zvyšky jedla, salámu, párky, špekačky,...
Pokiaľ nemáš psa s extra citlivým žalúdkom, čo musí byť na špeciálnej diéte, nič jej nebude.
Neboj, z jedneho kuska mu nic nebude. Urcite to nie je na celozivotne krmenie, ale po jednom raze sa nestane nic.
@zalka to isté 😂 do našich tabletky nenapchám bez salámy alebo špekačky.
Autorka, moja má 13 rokov, správa sa ako moja druhá 3 ročná. Zdravá jak rybka a to je "prasiatko", čo dostáva zvyšky jedla, salámu, párky, špekačky,...
Pokiaľ nemáš psa s extra citlivým žalúdkom, čo musí byť na špeciálnej diéte, nič jej nebude.
@vkatush ja minule som nášmu zabudla vziať mlsky. Tak zastávka v lidli to istila a hydinové parecky poistili, mohla som psie kúpiť mlsky ale raz za čas mu radosť i týmto spravím.
Ináč kamoška - skoro krstná mat hafovi objednala toto https://allegro.sk/ponuka/royal-canin-pill-assi... tak som zvedavá či pôjdu lieky hafanovi do papulky i bez sálamky ci parecku.
Ja mám malých psov, zvyšky im síce nedávam nikdy dobrovoľne, ale zato keď sme na opekacke a niekomu padne párok či spekacka, tak sa za tým idú utlct čo si uchmatnú.. nikdy im z toho nič nebolo.. staršia ma 11r a mladší 6r.. a ten mladší keď k nám prišiel ako 2,5r tak sa nevedel dozrat čohokoľvek, milión krát ukradol niečo zo stola, alebo v komore zožral čokoládového zajaca.. užili sme si s ním kopa návštev veterinára, kým sme ho naučili že žrať dostane a nemusí žrať blbosti.. ale keď zožral čosi nevhodné tak ho bolelo brucho a dostal probiotiká a bolo lepšie.. len pri Tom zajacovi dostal aj infúziu..
Nič mu nebude ved mal len malý kúsok a už ho asi nikdy nedostane. 😁 To ci niečo škodi je vždy o dávke. Aj 15 litrov vody by Ta mohlo zabiť.
A teraz kontrastne k tejto téme - téma ako niektoré ženy netrápi, ze v tehotenstve fajčia. Niektorí sa boja o psíka 1000x viac ako iní o svoje deti. 🙂
https://www.modrykonik.sk/forum/o-tehotenstve/fajcenie-pocas-tehotenstva-s-dvojcatami/#post-89055128
Ja mojej o chvíľku 14 ročnej občas pre radosť dám šunku alebo keď opekáme,tak kúsok špekačky. A je zdravá
Moji kamarati davaju psom vylizat taniere z obeda. Su v pohode psiky
Salama rovnako tak ako pre cloveka ani pre psa nie je zdrava ale z jedneho kusku sa nic nestane. A urcite to nie je prva nezdrava vec za tie roky co mala.

Nič mu nebude, nepreháňaj 😁. Ak je zdravý, akurát si mu radosť urobila.