Kde nájsť kvalitné videá na výcvik psov?
Ahojte. Vedeli by ste mi poradiť niekoho kto točí na YouTube ohľadom výcviku psov a dáva to zmysel? Náš veľký sen s mužom je kúpiť si dobermana ( máme obaja HO aj skúsenosti so psami ) tal haldna niekoho, kto dobre vysvetlí Osetsko ohlasom psov, výcviku, socializácie atd.
Ale mne pri prvej fenke pomohla onlinepsiaskola ale nie je to zadarmo, no poskytujú aj konzultáciu ak niečo nefunguje, čo z youtube videí ani knihy nedostaneš a kým to neskúsiš na svojom psovi, nevieš či to fungovať bude. Môže to vyzerať krásne na videu aj vyznieť dobre z knihy ale čo z toho keď tvojmu psovi to jednoducho nesadne a bude potrebovať iný prístup. Ale tú online psiu školu sme mali kvôli covidu, že sa nedalo ísť na osobný tréning akonáhle sa to dalo tak sme tam išli.
Žiaden online výcvik ani kniha ani videá nenahradia osobný výcvik. Pri dobermanovi by som sa úplne vykašlala na videá ale našla si trenéra. Ja videá používam ako inšpiráciu pre už vycvičeného psa aby nebola nuda, ako pospájať rôzne cviky, čo sa ešte viac dá vyladiť v jednotlivých polohách alebo na "cirkusové" srandy... Ale na výcvik poslušnosti a socializácie som chodila na osobné tréningy tam skúsený tréner prispôsobí idividuálne celý výcvik tebe a tvojmu psovi. Pokiaľ máte skúsenosti so psami asi nehľadáte videá typu ako naučiť psa sadni, chodiť na vôdzke, čo nesmie vo výbave chýbať a podobné základy. Každý pes je iný a neexistuje žiaden účet ani kniha, ktorá by sadla perfektne na každého psa. Aj dobermany máš rôzne napriek tomu, že sú jedno plemeno. A veľa cenných rád ti vie dať aj chovateľ.
@autumn1 my psa ešte nemáme, chcem si nejaké veci naštudovať dopredu. Ako porozumieť psej reči, socializácia a podobné. Trénera si určite potom nájdeme.
@autumn1 my psa ešte nemáme, chcem si nejaké veci naštudovať dopredu. Ako porozumieť psej reči, socializácia a podobné. Trénera si určite potom nájdeme.
@anonym_autor ale píšeš, že máte obaja HO aj skúsenosti so psami. A naozaj veľa ti povie aj chovateľ on uvidí či ten konkrétny váš bude pokojnejší, ustráchanejší alebo enegickejší, dominantnejší... a povie ako ďalej pokračovať alebo začať výcvik aj od toho je chovateľ. Keď si vyberieš dobrú CHs bude ti vedieť radiť aj po prevzatí psa, veľa chovateľov ocení keď vie ako sa ich vrhu darí a radi pomôžu, poradia. Pokiaľ nevieš aký bude váš pes ani nevieš aké videá pozerať pri priateľskom asi ťažko ti pomôžu videá na odbúranie agresie, pokiaľ bude mať problém chodiť na vôdzke, že si bude ľahať nepomôžu ti informácie ako zabrániť ťahaniu a tak podobne. Videá majú zmysel ak vieš presne vyfiltrovať to, čo potrebuješ od nepotrebného. A nie je možné sa naučiť všetky informácie na všetky situácie aké môžu nastať. Ja mám najstrašiu fenku 5 rokov a doteraz sa od nej učím správanie, doteraz si viem všimnúť rôzne maličké detaily napr ako ma vie nenápadne upozorniť, keď ide k nám niekto vonku (to som si všimla až minulý týždeň po 5rokoch, pritom spätne som si to uvedomila, že to robila dlho ale neprikladala som tomu žiaden význam. Len podotknem nezazerá ani nezačne štekať je to zlomok sekundy kedy potom viem odkiaľ k nám niekto príde ale to je o inom). Druhá 3mesačná ma tiež veľa naučila, má inú povahu a musela som k nej zvoliť úplne iný výcvik. Takže na výcvik, pochopenie psychiky a správania psa budeš potrebovať viac ako videá alebo knihu, budeš sa v tom vzdelávať celý život. Nato sa nedá dopredu pripraviť.
ja rada pozerám https://youtube.com/@sepsypodleveroniky?si=XCOl...
alebo tohto človeka - má 3 dobermanov a každý z nich je iný povahou… beara by asi nikto nechcel 😂 https://youtube.com/@suavexavier_?si=hm-2sQ3Btt...
@biba_18 svet podle Veroniky je presne zakladateľka alebo spoluzakladateľka online psej školy, ktorú som spomínala. Poznám aj jej videá ale nedajú toľko, čo ten platený kurz.
@anonym_autor
čokoľvek nájdeš bude fajn, len nepozeraj Juraja Ferka. Ten nemá o psoch ani páru.
@anonym_autor To mi pripomenulo moje obľúbené video:
@anonym_autor skús sa opýtať na psom fóre, dogforum.sk

Žiaden online výcvik ani kniha ani videá nenahradia osobný výcvik. Pri dobermanovi by som sa úplne vykašlala na videá ale našla si trenéra. Ja videá používam ako inšpiráciu pre už vycvičeného psa aby nebola nuda, ako pospájať rôzne cviky, čo sa ešte viac dá vyladiť v jednotlivých polohách alebo na "cirkusové" srandy... Ale na výcvik poslušnosti a socializácie som chodila na osobné tréningy tam skúsený tréner prispôsobí idividuálne celý výcvik tebe a tvojmu psovi. Pokiaľ máte skúsenosti so psami asi nehľadáte videá typu ako naučiť psa sadni, chodiť na vôdzke, čo nesmie vo výbave chýbať a podobné základy. Každý pes je iný a neexistuje žiaden účet ani kniha, ktorá by sadla perfektne na každého psa. Aj dobermany máš rôzne napriek tomu, že sú jedno plemeno. A veľa cenných rád ti vie dať aj chovateľ.