icon

Kedy je čas zvážiť uspatie starého psíka?

19. okt 2024

Ahojte. Písme sa mi to ťažko. Mám 13 ročného psíka NO. V posledných mesiacoch som si všimla, že sa mu ťažko sadá/ ľahá a aj keď stojí, zadné labky má krivo. Takistouž poriadne nepočuje, nevidí ( len môj odhad ). Asi 5 rokov dozadu mal nádor, úspešné zoperovaný, žiadne ďalšie ťažkosti. No len jedna z tých najzávažnejších veci je že neudrží moč. Vyciká sa hocikde, aj keď chodí tak ciká, nevníma to. Myslite že je už načase rozmýšľať na uspaním? Je mi to moc ľúto, no nechcem ho trápiť. Aký je Váš názor na to? Ďakujem za normálne odpovede

Strana
z2
colsami
5. nov 2024

Tak take zazraky som este nevidela, ale to bude asi tym, ze popravde s alternativnou medicinou som ja osobne este nevidela nijake relevantne vysledky a uz vobec nie vynikajuce. Taketo psiky a macky s podobnymi 'terapiami' nam bohuzial chodia (nielen z celeho kraja) na referencne pracovisko uz v dost zlom stave.

Vyrastky su jedna vec (takmer bezna u starsich psov, cize "zaberie" na to hocico), ale utlak ktory sposobuje znacne problemy s mobilitou a ked dokonca pes neovlada uz ani mocenie, na to su niekedy kratke aj normalne, silne protizapalove lieky. A nie alternativna medicina. Tolko len moj nazor. Neberiem Ti ten Tvoj - ale ako hovorim, nie som fanusik nijakej alternativnej mediciny, lebo som videla vela zvierat kde by bola prognoza ovela lepsia, keby dostali vcas riadnu a spravnu terapiu, a nie cinske huby a podobne zalezitosti...

Strana
z2