Kedy je možné brať šteniatko od matky?
Ahojte, v koľkých mesiacoch je možné brať šteniatko od Maminy?
Ahoj, zo zakona je to 49 dni - cize normalne 7 tyzdnov je minimum. Obvykle su na odber v cca 8.tyzdnoch. No ak su stenata pripravene, nevidim problem aj v tych 7. 🙂
Tak mnoziaren ti da aj v 6tyzdnove- bohuzial
Mne dali papieraka ked mal 12tyzdnov
Aspon 9 týždňov by šteniatka mali byt u mami .
Pýtam aa z dobodu že pán má naplánovaný vrh na 15.1. Cca by sa mali narodiť a 15.4 je možný odber. Takže je to okej podľa vás? Psíka sme ešte takto z chs nebrali a je to nás prvý
My sme dávali na 7t preč, keďže obe strany chceli už šteňatá doma na Vianoce. Navyše naša aj tak dlho "nekojila".
Aké plemeno a z akého štátu? Zo Slovenska?
Možno sa pomýlil o mesiac. 🙂 K odberu sú od 15.3., v 9. týždni ešte dá preočkovať. 3 mesačné šteniatka sú už dosť veľké.
Mi mame fenku a brali sme ju v 6 tyzdnoch
@modrykolibrik určite nie z CHS
@nikiki29 doberman zo Srbska
@loliki neviem písal v apríli
Ak je zo Srbska, stena musi ist neskor. Zakonom dane (aby pes mohol prist na nase uzemie) je povinne ockovanie proti besnote. To moze stena dostat najskor v 12.tyzdni. Plus 21 dni (tj 3 tyzdne), kym je vakcina oficialne platna. Stena, ktore chces doviezt zo Srbska na Slovensko, oficialne musi mat MINIMALNE 15 TYZDNOV. Takze od datumu narodenia si odrataj 12 tyzdnov - vtedy treba dat vakc proti besnote a potom o 21 dni najskor moze ist cez hranice.
So Srbskom by som nic ine nevymyslala a "nespekulovala" (ak by to niekomu napadlo) - niekedy su velmi prisne kontroly na hraniciach (osobna skusenost s cestovanim so psami cez Srbsko, niekolkokrat).
Oficialne podla zakonov:
V pripade, ak sa naozaj stena narodi 15.1., vakcinaciu proti besnote moze dostat najskor 9.4. a cestovat najskor 30.4.2025.
Drzim palce, zjavne ma zatial len nakryte a nie je potvrdena gravidita, takze uvidite ako to este cele dopadne.
@colsami ďakujem 😊
Tak v tom prípade je to jasné. Zo Srbska, ako aj z mnohých ďalších krajín, sú 3 mesiace úplne štandardný vek na odber šteniatka… Kvôli zákonom, očkovaniu, cestovaniu atď.
A prečo kupuješ od neho? Budeš vôbec vidieť šteniatko, môžeš si prísť pozrieť, vybrať si?
@loliki lebo je to overený chovateľ 🙂, šteniatka navštíviť pôjdeme.
@nikiki29 nie z chovnej nie je aj ked mamka aj tatko su z cistokrvnej linie
Co?
@modrykolibrik o akom psovi hovoríš že nieje z chs?
O nasom. Ja som odpovedala tej dotycnej co sa ma pytala
@modrykolibrik 👍🏻

Od 8 - 10 týždňov