Kedy je najlepšie aplikovať pipetu proti kliešťom?
Ahojte, môžem sa spýtať, kedy je najlepšie dať tento rok opäť prvú pipetu proti kliešťom ? Kedy začínajú najviac ? 🙂
uz vcera bolo neskoro 🙂 uz su u nas normalne od januara.
Ďakujem tak behnem hneď aj kúpiť, pozerala som v superzoo - Beaphar Line-on immo shield pes - máte s nimi skúsenosť ? Či mám nejaké iné kúpiť ? 🙂
Čo je podľa vás najlepšie a najúčinnejšie ? Bývame na dedine, čiže kliešte vždy bývajú u nás 🙂
Plno kliestov uz je tu par tyzdnov. Rovnako aj plno infikovanych psov na veterinach. Navyse Slovensko uz sa radi medzi uzemia s celorocnym vyskytom, takze...
Ta pipeta co udavas je volnopredajna a velmi slaba. Sama si uvedom, ze ked stoja tri kusy 8euro, a teda 1 pipeta stoji 2,5 euro minus marze... Fakt si myslime, ze to bude fungovat? No, nebude. Takze ak pipeta, tak tie kvalitnejsie. Samozrejme su aj drahsie. Vacsina nakazenych psov na veterinach dava presne taketo pripravky (ked sa nasledne majitelov pytame). Lacne a slabe.
Vyborne pipety su napr Advantix alebo Bravecto. A aj ine. To len take co mi napada z prvej. Vsetko u pipet cca cenovo 10e na mesiac na psa uz je naozaj ucinne.
Vyborne su aj obojky - samozrejme, ak ten obojok mas spravne nasadeny, pes sa nekupe, nemokne, nemas male deti. Vyjde Ta lacnejsie.
Alebo potom tablety (moja osobna preferencia).
Aj pri pipetach aj obojkoch aj tabletach najdes kvalitne (a aj lacne, neucinne), takze uz je na kazdom, co kto zvoli.

už sú, teda asap