icon

Klesajúca produkcia mlieka u kozy

naty_123
9. jún 2025

dobrý den, chcela by som sa poradit ak ma niekto skusenost s chovaním kôz. Mame križenu anglonubijku doteraz mala 1l mlieka ráno a 1l mlieka večer a posledné 3 dni jej padá produkcia až na polovicu 0,5l ráno 0,5l večer niekdy 0,7-0,8... dostáva šrot, pasie sa skusali sme lucernove granule to jej nechuti... ma pri sebe mineralny liz... samozrejme seno.. dnes ráno nechcela ani šrot jesť ale je vonku a asi sa pasie, lebo prežuva... zda sa nám, že ma ako keby výtok z nosa ale nekašle ani nevyzerá zle... nevite mi poradiť?

pribinak
9. jún 2025

Veterinár?

naty_123
autor
9. jún 2025
@pribinak

Veterinár?

@pribinak bohužiaľ tu v okolí nemáme žiadneho takého čo by sa venoval takýmto zvieratám

cacianka
9. jún 2025
@naty_123

@pribinak bohužiaľ tu v okolí nemáme žiadneho takého čo by sa venoval takýmto zvieratám

@naty_123 poraď sa od majiteľov od ktorých ju máš, alebo pohľadu skôr na fcb nejaké chovateľské skupiny. Toto je fórum pre matky, ženy, deti, ťažko nájdeš chovatelku.

lensii
9. jún 2025

@naty_123 vek kozi? Má malé? Výtok z nosa môže mať z prechladnutia, napríklad mala pod sebou menej slamy atď, málo mlieka môže dávať tiež pre prechladnutie ale môže mať aj zapáleny mliekovod. Chcelo by to viac informácií. Keď chceš kľudne napíš. Mam doma farmu , chovám zvieratá roky

naty_123
autor
9. jún 2025
@lensii

@naty_123 vek kozi? Má malé? Výtok z nosa môže mať z prechladnutia, napríklad mala pod sebou menej slamy atď, málo mlieka môže dávať tiež pre prechladnutie ale môže mať aj zapáleny mliekovod. Chcelo by to viac informácií. Keď chceš kľudne napíš. Mam doma farmu , chovám zvieratá roky

@lensii napísala som dakujem