Králik v byte
Dobrý deň, mate skúsenosť s králikom v byte ? Dá sa naučiť na toaletu a neocika všetko ?
môj cikal iba do wecka, aj bobkoval… kamoškin nebol vycvičený, tá to mala všade 😒
Nie každý králik sa naučí používať wc. Mali sme králika v byte. Nikdy viac. Králik v byte neskutočne smrdí. Môžeš čistiť klietku koľko chceš, ten smrad cítiť stále.
@marci9 my sme mali králika a kým som nepovedala že ho máme návštevy ani nevedeli… králik sám o sebe vonia, je to druhé najvoňavejšie zvieratko na svete. ale čistila som wecko 2x denne…
@biba_18 Králik vonia? Robíš si srandu? Je pravda, že samotný králik až tak strašne nesmrdí, ale jeho moč smrdí naozaj príšerne.
@marci9 my sme mali králika a kým som nepovedala že ho máme návštevy ani nevedeli… králik sám o sebe vonia, je to druhé najvoňavejšie zvieratko na svete. ale čistila som wecko 2x denne…
Mali sme roky kralika, vzdy chodil pekne na svoj zachod a nikdy nesmrdel, prave naopak, ako pise @biba_18 dokonca tak prijemne vonia hlavne ked mu davas jest mrkvu 😀
Králik (jeho moč)v byte smrdí ako čert môžeš mu čistiť aj 3 x denne.
Králik (jeho moč)v byte smrdí ako čert môžeš mu čistiť aj 3 x denne.
@anonym_06d8d2 zalezi aku podstielku pouzivas, niektore super saju pachy, ze ani necitis.
A ano, kralik vonia ako seno. Idealne treba kastrovat, aby neznackovali a netrieskali nimi hormony.
Ja som za tyzden naucila kraliky na wc, dokonca aj potkany. Vsetci uspesne pochopili.
@anonym_06d8d2 ako môže smrdieť moč, keď vymeníš podstielku? a zverlit pohlcuje pachy, je to vysokoabsorbčný materiál, v podstate ako sa zviera vyčurá tak to vsiakne…
@biba_18 Králik vonia? Robíš si srandu? Je pravda, že samotný králik až tak strašne nesmrdí, ale jeho moč smrdí naozaj príšerne.
@marci9 Áno, potvrdzujem, že kralik voní. Mame dievča a chlapca (samozrejme obaja su vykastrovaní) a dievča dokonca ani neznačkuje. Chlapec ma potrebu bobkovať okolie svojej klietky, ale su to bobky a tie nesmrdia (tzv. vianočky ano). A voňaju po sene a to som tehotna. Ale moč samozrejme ucítiš, takže treba umyvať zachodík.
@anonym_06d8d2 zalezi aku podstielku pouzivas, niektore super saju pachy, ze ani necitis.
A ano, kralik vonia ako seno. Idealne treba kastrovat, aby neznackovali a netrieskali nimi hormony.
Ja som za tyzden naucila kraliky na wc, dokonca aj potkany. Vsetci uspesne pochopili.
@0silvia0 ja si dovolím oponovat. Ja som kupovala všetky možné podstielky ktoré boli. Záchod som mu čistila x krát denne (v tom čase som nepracovala) a aj tak som cítila ten moč. Každý mame iný čuch zjavne. ja sa prikláňam k ženám ktoré tu píšu že smrdí. Za mna zajac nikdy viac
@anonym_autor Zajac smrdí jak šľak .Nikdy viac! Zbytočne sa kupovala voňavá podstielka,smdela celá izba.A keď ho deti pustili ešte aj obhrýzol veci.
@anonym_autor naucis kralika na wc.my sme mali morcata a tiez sa naicili cikat do jedneho rohu bobkovsli sice po celej klietke ale to nesmrdelo a ked sme ich pustili behat nikdy nic neobobkovali. Kralik nesmrdi len treba zachod cistit. Samca kastrovat.Mne ani macky mesmrdia len zas ten zachod cistit treba a smrdi stolica a moc. Mne co v byte smrdi je pes napriklad. Ja hned citim psinu ten charaktrerosticky smrad psi
@anonym_autor máme, nesmrdí, ale nie je zatvorený v klietke, voľne behá a chodí na wcko. Áno, wcko treba čistiť, ale oproti takej mačke je to v pohode. Náš je z bazosa, ujali sme sa nechceného. Bol už dospelý a na wcko naučený. Neviem si predstaviť ho to učiť a čistiť po ňom a tak.
@0silvia0 ja si dovolím oponovat. Ja som kupovala všetky možné podstielky ktoré boli. Záchod som mu čistila x krát denne (v tom čase som nepracovala) a aj tak som cítila ten moč. Každý mame iný čuch zjavne. ja sa prikláňam k ženám ktoré tu píšu že smrdí. Za mna zajac nikdy viac
@anonym_2a87f3
@lenkasarka @lenkasarka
@anonym_2a87f3 a chodil urcite len na WC? podla mna musel cikat aj niekde po byte a znackovat si uzemie. Pokial chodi kralik na wc, cisti sa mu denne podstielka, tak podla mna nesmrdi. Do wc sme pouzivali drevene pelety, tie mi prisli najlepsie. Zral seno a to bolo jedine, co bolo citit. Seno a drevo z peliet. Nie je to smad, ale pre mna ani vona. Nas bol vykastrovany, na wc sme ho naucili chodit, wc sme menili 1-2x denne, snazila som sa mu davat len suchu zeleninu, aby si od nej nezamocil seno v klietke. Kazdopadne kralik je zviera, ktoremu sa treba venovat, vela kralikov nema rado dvihanie, treba davat pozor na kable, na drevene veci, papierove skatule a podobne. Vela z nich rado kuse taketo veci. Zaroven kralik potrebuje naozaj velku klieku a vela pohybu mimo kliektky. Kralici sa daju vycvicit a vedia, ked robia nieco zle, zaroven ale radi skusaju, co si mozu dovolit, hlavne v puberte. Nesmu sa im davat ruky do klietky, ked su v nej. Vela z nich to nema rado a moze kusnut. Nie kazdemu taketo zvieratko vyhovuje
Tak nám oznackoval byt, zničil parkety.
Byt smrdel ako maštaľ, nie len z moču ale hlavne kvôli senu. My sme ho potom dali na balkón. Neviem si predstaviť mať všade tie chlpy po celom byte.
Môžete mi napísať ako ste učili zajaca na WC?
@vilma7 keď sa vybobkoval, zobrala som bobky a dala som ich do wecka a posadila som ho tam. keď som videla že čura tiež som ho dala do klietky a moč som vyčistila. trvalo to asi týždeň. bola som vtedy z nejakého dôvodu doma, neviem či som mala zlomenú nohu alebo niečo… a ešte, je dobré mať seno blízko wecka, že si hryzká keď sedí na wecku. vtedy ho baví tam sedieť…
nikdy nemal seno na zemi, vždy v košíku. seno ktoré bolo na zemi som vyhodila keď som čistila klietku (2x denne). v klietke mal na zemi starý uterák a vo wecku zverlit a na tom tenkú vrstvu pilín aby mu zverlit nevysúšal labky…
@biba_18 presne, kralicka ked clovek ovonia, nikdy nesmrdi, mne tiez vonal, je to cistotne zvieratko, nas od malinka vedel chodit na wc, velmi mi chyba 🥺
smrdi ked sa nevymeni wc napriklad 2-3 dni, ale to po kazdom zivom tvorovi
@anonym_autor da ale chce to vela trpezlivosti a hlavne kupit “vybeh”
Inak vzdy to v tom byte smrdi nech dodrzujes hygienu ako najlepsie vies.
@lenkasarka ja by som zajaca tiez viac nechcela, ale nie kvoli smradu, ale kvoli tomu, ze sme museli byt v strehu kvoli kablom a hryzeniu vsetkeho mozneho. Ale oproti smradu od potkanov a smradu od macky v zachode, ten kralici moc bol cista pohodicka. Pouzivala som drevene pelety do zachoda a tie absorbovali pach, skoda, ze sa nedali pouzivat aj pri potkanoch.
@anonym_autor naucis kralika na wc.my sme mali morcata a tiez sa naicili cikat do jedneho rohu bobkovsli sice po celej klietke ale to nesmrdelo a ked sme ich pustili behat nikdy nic neobobkovali. Kralik nesmrdi len treba zachod cistit. Samca kastrovat.Mne ani macky mesmrdia len zas ten zachod cistit treba a smrdi stolica a moc. Mne co v byte smrdi je pes napriklad. Ja hned citim psinu ten charaktrerosticky smrad psi
@slavomira236 presne, mne tiez ako zviera smrdi pes, ten smrad sa zo psa siri, ale majitelia su zvyknuti. Macky, kraliky ako zvierata vonaju, len kedze tie zachody su vo vnutri, tak citit nevycisteny zachod. Keby kadili vonku ako pes, tak by to bolo ine.
Tak nám oznackoval byt, zničil parkety.
Byt smrdel ako maštaľ, nie len z moču ale hlavne kvôli senu. My sme ho potom dali na balkón. Neviem si predstaviť mať všade tie chlpy po celom byte.
Môžete mi napísať ako ste učili zajaca na WC?
@vilma7 mne seno voni, uci sa kralik tak, ze zbieras bobky a das ich do zachoda. Cikanicu utries servitkom a servitok das do zachoda. Do tyzdna sa to naucili.
Nekastrovany kralik znackuje, ale nie vsetci, preto treba tych znackovacich vykastrovat. My sme mali kastrovanych.
@vilma7 keď sa vybobkoval, zobrala som bobky a dala som ich do wecka a posadila som ho tam. keď som videla že čura tiež som ho dala do klietky a moč som vyčistila. trvalo to asi týždeň. bola som vtedy z nejakého dôvodu doma, neviem či som mala zlomenú nohu alebo niečo… a ešte, je dobré mať seno blízko wecka, že si hryzká keď sedí na wecku. vtedy ho baví tam sedieť…
nikdy nemal seno na zemi, vždy v košíku. seno ktoré bolo na zemi som vyhodila keď som čistila klietku (2x denne). v klietke mal na zemi starý uterák a vo wecku zverlit a na tom tenkú vrstvu pilín aby mu zverlit nevysúšal labky…
@vilma7 nasa sa dozila 11 rokov, ked bola starsia, uz bola navolno aj v noci. Ked bola mladsia, hryzla vsetko mozne, to som sa ju bala nechat navolno, bola zatvorena v noci, nechcela som rano najst vyhryzenu dieru v gauci, lebo aj take sa stalo😵💫
@slavomira236 presne, mne tiez ako zviera smrdi pes, ten smrad sa zo psa siri, ale majitelia su zvyknuti. Macky, kraliky ako zvierata vonaju, len kedze tie zachody su vo vnutri, tak citit nevycisteny zachod. Keby kadili vonku ako pes, tak by to bolo ine.
@0silvia0 dcerka si kupili psa je to este steniatko donieslu mi ho teraz strazit boli cely den na oslave no citila som ho po celom dome..
Zamna najhorsie domace zviera(mali sme psy,macky,kralika a skreckov). Je to velmi svojhlavy tvor, ktory vsetko obhryzal (prehryzol kable od vsetkeho, rohy nabytku, knihy, vsetko) a jeho moc neskutocne smrdi (Sam o sebe nesmrdi). V noci dupoce a robi hluk.
@anonym_2a87f3
@lenkasarka @lenkasarka
@anonym_2a87f3 a chodil urcite len na WC? podla mna musel cikat aj niekde po byte a znackovat si uzemie. Pokial chodi kralik na wc, cisti sa mu denne podstielka, tak podla mna nesmrdi. Do wc sme pouzivali drevene pelety, tie mi prisli najlepsie. Zral seno a to bolo jedine, co bolo citit. Seno a drevo z peliet. Nie je to smad, ale pre mna ani vona. Nas bol vykastrovany, na wc sme ho naucili chodit, wc sme menili 1-2x denne, snazila som sa mu davat len suchu zeleninu, aby si od nej nezamocil seno v klietke. Kazdopadne kralik je zviera, ktoremu sa treba venovat, vela kralikov nema rado dvihanie, treba davat pozor na kable, na drevene veci, papierove skatule a podobne. Vela z nich rado kuse taketo veci. Zaroven kralik potrebuje naozaj velku klieku a vela pohybu mimo kliektky. Kralici sa daju vycvicit a vedia, ked robia nieco zle, zaroven ale radi skusaju, co si mozu dovolit, hlavne v puberte. Nesmu sa im davat ruky do klietky, ked su v nej. Vela z nich to nema rado a moze kusnut. Nie kazdemu taketo zvieratko vyhovuje
@jana121212 mne to nemusíš písať nás králik mal aj veľkú klietku aj chodil po byte a potrebu vykonával len vo svojom záchode nikdy nie po byte a aj tak to smrdelo. Nemusíme sa zhodnúť v názoroch ja mám svoj ty svoj je to ok. Ja píšem za seba smrdí to a nikdy viac.
@anonym_autor
Zo začiatku nám to vôbec nešlo – králik chodil mimo, ale bolo to hlavne tým, že sme mali rohový záchod a bol mu jednoducho malý. Keď sme prešli na klasický obdĺžnikový (pôvodne mačací), zrazu sa krásne naučil používať toaletu.
Takže áno, králik sa vie úplne v pohode naučiť na záchod v byte, len treba nájsť správnu veľkosť a typ. A ak hľadáš tipy, značka CAMON sa nám osvedčila a napríklad na AcanaOrijen býva dobrý výber, ale kľudne stačí aj obyčajná pevná mačacia toaleta.

áno dá sa to - samozrejme sa mu musíš venovať ak ho to chceš naučiť…