icon

Kŕmite vtáctvo v zime?

14. nov 2025

Ja každý rok mám na parapete búdku a pre mňa je to najkrajšie divadlo pozorovať sýkorky a rôzne druhy vtákov.
Už som začala tento rok a pre mňa je to fascinujúce ich pozorovať 🐦 😊
Každú zimu chodím v rámci prechádzky rozvešať lojové guľky do lesa a všade po stromoch.

Strana
z2
pribinak
14. nov 2025
autor
14. nov 2025
@pribinak

@pribinak To je samozrejmosť. Vždy sú u nás na záhrade jabĺčka na strome aj pod stromami pre drozdy.
A ľudia dosť často vidim vyhadzujú aj okolo lesov.

minenkaa
14. nov 2025

@anonym_autor nie nekrmim

anonym_d25e51
14. nov 2025

Tiez sme na okno tento rok nedavno dali budku, priesvitnu aby sme ich videli, ale akosi nechodia.. par x boli a vybrali si len kukuricu a o zbytok nemaju zaujem a uz nechodia… a to som kupovala dost drahe krmivo tak ma to aj štve.. ale vravim si ze sak mozno prituhne a napadne sneh tak aj to im bude dobre🤣

andrea_82
14. nov 2025

Kym nie je napadnuty sneh, podla mna netreba krmit.

autor
14. nov 2025
@anonym_d25e51

Tiez sme na okno tento rok nedavno dali budku, priesvitnu aby sme ich videli, ale akosi nechodia.. par x boli a vybrali si len kukuricu a o zbytok nemaju zaujem a uz nechodia… a to som kupovala dost drahe krmivo tak ma to aj štve.. ale vravim si ze sak mozno prituhne a napadne sneh tak aj to im bude dobre🤣

@anonym_d25e51 Áno presne tiež si myslím, že keď prituhne sa vrátia. Zatiaľ si ešte dokážu potravu nájsť. U nás chodia, vždy ich rada pozorujem. A už začali chodiť vrabce, lebo som kúpila krmivo, kde je veľa pšenice.A tie su veru dominantné. vtrepú sa dnu a chúdence sýkorky ani nepustia.Doteraz som dávala hlavne slnečnicu a oriešky a to veru sykorky ,brhlíky aj hýľ sem tam prišli.
A niekedy je akj dlho ticho.Mame výhodu,že máme blízko stromy. Určite aj Vám začnú čoskoro keď poradne ochladí vonku. Vlani sme s deťmi vyrobili lojové krmidlo a zavesili na záhradu a nakoľko sú mladé stromy a nechodili vôbec. Museli sne inde hladat.Lepsie miesto.

autor
14. nov 2025
@andrea_82

Kym nie je napadnuty sneh, podla mna netreba krmit.

@andrea_82 Začala som teraz ich učiť od prvých mrazov aby si zvykli. Lebo vlani sme pozde začali a vôbec nechodili na okno aj na strimy v záhrade.

autor
14. nov 2025
@anonym_d25e51

@anonym_d25e51 Asi sú ešte prieberčivé..vlani u mňa zafungovala obyčajná slanina nesolená.Od vtedy začali aj na slnečnicu a drozdy na kúsky jabĺk.

miadi
14. nov 2025

V zime davam . Na stromy co mam pred kuchynskym oknom rada vidim blue jays a red cardinal to su take krasne farebne vtaky . Ale velmi plache . Najhorsie ked dojde stado blackbirds a cele krmitko vyzeru za pol dna .

autor
14. nov 2025
@miadi

V zime davam . Na stromy co mam pred kuchynskym oknom rada vidim blue jays a red cardinal to su take krasne farebne vtaky . Ale velmi plache . Najhorsie ked dojde stado blackbirds a cele krmitko vyzeru za pol dna .

@miadi Tie žijú ak u nás na Slovensku? Nepoznám.

miadi
15. nov 2025
@anonym_autor

@miadi Tie žijú ak u nás na Slovensku? Nepoznám.

@anonym_autor nie v Kanade.

adulka07
15. nov 2025

Manžel kupuje slnečnica a kŕmi ich sýkorky celú zimu..minulý rok chodili ak také malé čierne vtáky zo žltými nohami a zobakom...zatiaľ ešte neprišli...ešte asi majú potravu

anonym_899c42
15. nov 2025

Nie, nikdy nekŕmim

maca1984
15. nov 2025

Áno, každú zimu. Dnes ideme po 30 kg slnečnice .

anonym_01679d
15. nov 2025

@anonym_autor ano, kazdu zimu.

bielasovicka
15. nov 2025

Áno, ja ich kŕmim každú zimu. Na balkóne mam zavesené lojove gule, z izby ich sledujem ako dzobkaju 😁

cina1
15. nov 2025

ano, krmime, bol rok, kedy sme aj 60 kg slnecnice skrmili a ked je chladnejsie, tak aj lojove gule. Mame velke krmitko a jedno mensie. Zatial stehliky pestre, a zelene, tych je u nas v zime najviac, sykorky, belase a velke, vrabcov vidiet malo, hridlicky, drozdy, vcera bola straka v krmitku strepana. velmi zriedkavo aj glezgy pridu a oriešky.

domak2
15. nov 2025

My krmime v Londýne vrany v parku 😅 dcéra sa dočítala, ze najvhodnejšie sú psie granule.

o__o
15. nov 2025

Este som nekrmila, ale tento rok som videla v lidli aj v actione take lojove gule so semienkami.. to je dobre kupit? Asi skusim.. ale tu sme na juhu a nejaka extra zima nie je

cina1
15. nov 2025
@domak2

My krmime v Londýne vrany v parku 😅 dcéra sa dočítala, ze najvhodnejšie sú psie granule.

no u nas zas straky, ale na macacie granuly chodia 🙂

zuzuliatko18
15. nov 2025

Krmime, mame na balkone krmitko a vesiame tam AJ love gule. Kupujeme slnecnice alebo zmes. Uz chodia, drobec ich rad pozoruje.

rozculena
15. nov 2025

kŕmim celoročne
Už sa u mňa odchovali niekoľko rodín vrabcov,chodia s mladými,je to zábava pozorovať
chodia aj hrdličky a sýkorkyMinule som videla aj straku a všetko ostatné odháňala,ale viac už neprišla našťastie
Občas vyhodím z okna ohryzky z jabĺk

koniarova
15. nov 2025

Nekŕmim. Nalietavajú tam hlavne holuby a celý rok sa ich neviem zbaviť. Rozhrabú mi záhony, okadia bazén a bránu.

autor
15. nov 2025
@miadi

@anonym_autor nie v Kanade.

@miadi myslela som si,že niekde v cudzine .Ale sú nádherné tie vtáky.

autor
15. nov 2025
@adulka07

Manžel kupuje slnečnica a kŕmi ich sýkorky celú zimu..minulý rok chodili ak také malé čierne vtáky zo žltými nohami a zobakom...zatiaľ ešte neprišli...ešte asi majú potravu

@adulka07 pravdepodobne drozdy.Tie obľubujú jabĺčka .

autor
15. nov 2025
@maca1984

Áno, každú zimu. Dnes ideme po 30 kg slnečnice .

@maca1984 Paráda to máte ak na celú zimu.

autor
15. nov 2025
@cina1

ano, krmime, bol rok, kedy sme aj 60 kg slnecnice skrmili a ked je chladnejsie, tak aj lojove gule. Mame velke krmitko a jedno mensie. Zatial stehliky pestre, a zelene, tych je u nas v zime najviac, sykorky, belase a velke, vrabcov vidiet malo, hridlicky, drozdy, vcera bola straka v krmitku strepana. velmi zriedkavo aj glezgy pridu a oriešky.

@cina1 To musí byť v zime nádherné sledovať. Ja sa vytesujem s toho. U nás ešte také nechodia, len občas niečo iné ako sykorky a teraz začali dosť chodiť vrabce.

autor
15. nov 2025
@rozculena

kŕmim celoročne
Už sa u mňa odchovali niekoľko rodín vrabcov,chodia s mladými,je to zábava pozorovať
chodia aj hrdličky a sýkorkyMinule som videla aj straku a všetko ostatné odháňala,ale viac už neprišla našťastie
Občas vyhodím z okna ohryzky z jabĺk

@rozculena To je zábava aj pre nás. U nás straka zatiaľ nebola, ale my máme krmidlo menšie a dosť sa bojím, aby sa nenaučili holuby.Tych je ti strašne veľa a každý sa sťažuje na pošpinené parapety,balkóny.

autor
15. nov 2025
@koniarova

Nekŕmim. Nalietavajú tam hlavne holuby a celý rok sa ich neviem zbaviť. Rozhrabú mi záhony, okadia bazén a bránu.

@koniarova Ani nehovorte holubov sa nevieme zbaviť ani my na celom sídlisku všade kadia.Parapety,balkóny fuj..

olivierko229
15. nov 2025

@anonym_autor ano, krmime, uz od oktobra. Mala som v plane neskor, ale zacali navstevovat krmitko, tak uz bol cas. Dali sme si ho rovno k oknu, naucili sme ich, ze kedd klepkame na misku lyzickou, zacnu sa zlietavat, niekedy priletia na par centimetrov. Na jar potom sami stratia zaujem, su presytene slnecnicou a tak uz nekrmime. Nedavam lojove gulicky, davam arasidove maslo so slnecnicou, ked je tak jablko, suchy chlieb, semiacka zo zemli.

Strana
z2