Kto je skutočný psíčkar?
Čo presne toto označenie určuje?
Niekto kto má psíka a chodí ho venčiť.
@januska12323 Poznám ľudí čo vlastnia sa a štítia sa označenia psíčar. Myslel som že v tom oslovení bude niečo viac .
Nie, nema to negativny podton ako napriklad "mamičkár". Je to uplne normalne oznacenie. Asi sa im len nepaci ako to znie...🤷♀️
@haley7897 Mne vraveli, že ich pomenovanie psičkar uráža. Že pre nich nieje pes ako dieťa
Netusim kde nabrali spojitost s dietatom. Kazdopadne to je ich neznalost, ignorancia a problem...
@haley7897 Tak preto sa pýtam, čo presne označuje pojem psíčar. Keby mám psa tiež by sa mi toto označenie nepáčilo.
ide o kontext - čo tým človek myslí keď ho používa. niekto ním označuje každého majiteľa psa a niekto to berie ako urážku na prepnutých majiteľov psov ...
Ako, ani pre mna to nieje moje najoblubenejsie slovenske slovo, ale rozumiem, ze za tym nieje nic negativne. Ja pravidla nevymyslam. Takze pokial niesi Štúr alebo niekto kto stoji za verziou slovenciny ktoru dnes pouzivame mozes len pokrcit ramenami.
@haley7897 Nejde o spisovnosť, ale o to čo to slovo označuje, nejaké vysvetlenie
@biba_18 Ano presne o to ide, prepnuty majiteľ psa. Berú to ako urážku.
Ja ani nehovorim o spisovnosti.
@wolf_ Ďakujem, no sám by som sa s tým nestotožňoval keby mám psa
Niečo ako slniečkar, ktorý má psa. ... 😂
@haley7897 Tak načo spomínaš Štúra a nejakú verziu slovenčiny
Netrap sa tym...
@dominikamacakova Tak z toho by asi zinfarktovali keby vedia že aj toto si niekto mysli 😂
@haley7897 Netrápim, len ma to zaujíma 😀
ja sama podľa mňa nie som psíčkar, aj keď mám psa (resp. mala som). môj pes bol vychovaný, zbierala som po ňom hovienka, nemala som ho namiesto dieťaťa, bola som ohľaduplná voči ľuďom okolo nás... ja som bola majiteľka psa proste, nie psíčkar. ale keď ma niekto nazval psíčkarom, tak čo už s tým ...
@biba_18 veď toto, keby mám psa tiež by sa mi nepáčilo toto označenie
@autor ja si to nemyslím, ale myslím si, že si to iný myslia 😅
@dominikamacakova 😄😄😄
Za mňa je psíčkar ten, kto sa ide roztopiť pri pohľade na akéhokoľvek psa a svojho má na prvom mieste. Prispôsobuje sa psovi a jeho potreby sú nad všetkými.
Ja mám tiež psa vnútri, mám ho rada ale za psíčkarku sa nepovažujem.
Proste ľudia na všetko nájdu nejaké prirovnanie, a je jedno či je to spisovne alebo nie. Medzi ľuďmi sa používa hovorový jazyk a slovo psíčkar je úplne bežné, tiež som psíčkar 😃😃a v okolí ich mám aspoň 100. Vôbec ma.nikdy nenapadlo sa nad tým zamýšľať 😃. Moja kamoška je mačkárka 😃
@mimikarol Tiež mám ten názor
Nevidím na pomenovaní "psíčkar" nič negatívne, nie je to slovo, ktoré by u mňa vyvolávalo predstavu niekoho chorbne posadnutého psami. Je to proste majiteľ psa. Či sa mu to páči, alebo nie. Ja psa nemám, ale nebránila by som sa označeniu "mačkár", keby bolo také označenie zaužívané. 😀
@h2 Keby mám psa som majiteľ psa a nie psíčar, mňa by ti tiež urážalo

Žeby ľudia, ktorí vlastnia psa?