Ktoré granule sú najlepšie pre psa?
Ahojte, chcem zmeniť nášmu psíkovi granule a chcela by som niečo kvalitnejšie poradíte mi prosím aké sú dobre granule ?
@anonym_autor Ja som nášmu psovi nejaký čas kupoval tieto:
Sú to nejaké talianske a deklarujú, že je to čisté mäso lisované za studena. Nášmu psovi ale viac chutia Royal Canin:
https://granule-pre-psov.heureka.sk/royal-canin...
Ja som vyskúšal viaceré - najprv malé balenia rôznych druhov a ktoré mu chutili najviac, tak u tých sme zostali.
@anonym_autor a ake mate teraz?
Značka Amanova.
@anonym_autor kvalitnejsie od coho?
royal canin je ciste zlo-zial oblubene a propagovane ... moj ma Acana skusali sme orijen ,ale nechutil mu
Je veľa kvalitných značiek aj takých že zlatá stredná cesta , záleží od rôznych faktorov ...napr dogschef , acana , orijen , bodreek , alleva , carnilove , Brit care , N&D a mnoho mnoho ďalších
Také, ktoré majú dobré zloženie - na prvých priečkach mäso (rozhodne nie na prvom mieste pšenica a podobne, skrátka nejaký druh mäsa), žiadne "produkty živočíšneho pôvodu", žiadna kukurica, identifikovateľné zloženie (uvedené %, jednoznačne uvedené suroviny), atď... a také, ktoré budú tvojmu psovi vyhovovať - okrem iného napr podľa aktivity vhodné % bielkovín apod... Napr. Acana, Orijen, N&D, možno Brit Care
Moja uz viac ako 10 rokov žerie eminent, je zdrava ako rybka 😀
@anonym_autor Ja som nášmu psovi nejaký čas kupoval tieto:
Sú to nejaké talianske a deklarujú, že je to čisté mäso lisované za studena. Nášmu psovi ale viac chutia Royal Canin:
https://granule-pre-psov.heureka.sk/royal-canin...
Ja som vyskúšal viaceré - najprv malé balenia rôznych druhov a ktoré mu chutili najviac, tak u tých sme zostali.
@chrobak7 ten mister mix má otrasné zloženie , na prvom mieste ryža a mäso ani není uvedené koľko % a royal ani nehovorím , tam je možno fajn veterinárna rada
@siska012 Mäso je uvedené 90%. A prečo by musel pes jesť v granulách len čisté mäso? Prečo tam nemôže byť ryža?
@chrobak7 tých 90% nie je, že 90% z krmiva je mäso... Na prvej priečke ryža = najviac je tam ryže. Vôbec nemusí byť v granuliach len mäso, je úplne v pohode priam žiadúce, aby tam boli aj nejaké kvalitné obiloviny, ryža.. Pointa je inde - ak sa bavíme o kvalite a zdravom psovi tak kvalita určite nie je ak je ryža na prvom mieste (nejde o to, že tam je, ale že jej tam je najviac)....
@anonym_autor ešte dopln o akého psa sa jedná
@stellarstar je to fenka ma 4 roky a je to kríženec
Môjmu dávam zn. panakei
Tiez mame Acana a chutia mu viac ako royal c.
Máme šteniatko. Mali sme Brit ale prešli sme na carnilove. Tie doslova hltá čo chutia😄 a má aj lepšiu stolicu.
Tara adult, slovenský výrobca Biofer, páči sa mi zloženie, obsahujú aj huminove látky a ostropestrec mariánsky. Súper kvalita za rozumnú cenu
My sme tiež prešli z RC /mysliac si aku len dostáva kvalitu/. Momentálne dávame panakei - za studena lisované. Tip od trénera a zároveň vyzivoveho poradcu: urobte si test - do pohára vlažnej vody dajte cca 10 granúl. Po 15-20 min skontrolujte. Ak sú v nezmenej podobe, je to celé zle. Takto vlastne aj len prebehnú cez traviaciu sústavu psíka. Ak sa rozpadávajú ide o kvalitnejšie krmivo, z ktorého psík potom aj berie všetky výživové hodnoty.
Acana
@stellarstar je to fenka ma 4 roky a je to kríženec
@anonym_autor Ahoj, aj ja mam krizenca a mam ho od 2 rokov-odvtedy mu kupujem Brit v silno-modrom baleni a velmi mu chutia a su aj kvalitne, prebrala som to aj s veťošom a suhlasil, ze su kvalitne. Teraz ma 11 rokov a stale zdravy a spokojny a este stale aj dost vitalny pes🥰
@anonym_autor a keby ste sa tak poradili s ošetrujúcim veterinárom by bolo asi najlepšie....
@anonym_autor a keby ste sa tak poradili s ošetrujúcim veterinárom by bolo asi najlepšie....
@jankasmejka veterinar castokrat odporuca len to s akou firmou ma ambulancia spolupracu a nie vzdy sa jedna o kvalitne krmivo. Na nasej byvalej veterine nic ine ako Royal Canin neodporucali. Teraz kam chodime zase odporucaju len Farminu, vratane lacnejsej triedy Cibau - tie su lepsie ako RC ale urcite nie kvalitne.
@anonym_autor pre mna vsetky granule s obsahom idealne 50-65% (a viac) masa su kvalitne a tych znaciek, ktore maju take granule mas na trhu neurekom.
@jankasmejka veterinar castokrat odporuca len to s akou firmou ma ambulancia spolupracu a nie vzdy sa jedna o kvalitne krmivo. Na nasej byvalej veterine nic ine ako Royal Canin neodporucali. Teraz kam chodime zase odporucaju len Farminu, vratane lacnejsej triedy Cibau - tie su lepsie ako RC ale urcite nie kvalitne.
@anonym_autor pre mna vsetky granule s obsahom idealne 50-65% (a viac) masa su kvalitne a tych znaciek, ktore maju take granule mas na trhu neurekom.
@anonym_f0cf11 royal určite aj z toho dôvodu, že majú veterinárne granule, konzervy pre zvieratá s rôznymi chorobami a nutnými diétami. A veterinár si určite nebude držať v amb.granule, čo sú "samý odpad". Bez ohľadu na značku. A nikdy nemusíte kúpiť krmivo u veterinára, kúpte si individálne, čo uznáte za vhodné, ale potom neočakávajte potrebný výsledok.
@anonym_f0cf11 royal určite aj z toho dôvodu, že majú veterinárne granule, konzervy pre zvieratá s rôznymi chorobami a nutnými diétami. A veterinár si určite nebude držať v amb.granule, čo sú "samý odpad". Bez ohľadu na značku. A nikdy nemusíte kúpiť krmivo u veterinára, kúpte si individálne, čo uznáte za vhodné, ale potom neočakávajte potrebný výsledok.
@jankasmejka táto diskusia nie o veterinárnej rade krmív ale klasických krmivách. Veterinárne diéty sú úplne niečo iné. A rie klasické rady pre zdravých psov, RC naozaj nemá kvalitné.
@jankasmejka ako príklad zloženie Royal canin mini Adult. Pšeničná múka, sušené hydinové bielkoviny, kukuričná múčka, živočíšny tuk, hydrolyzované živočíšne bielkoviny, sušené hovädzie a bravčové bielkoviny, jačmeň, kukurica, kukuričný lepok, pšenica, minerálne látky, repné rezky, sójový olej, kvasnicové výrobky, frukto-oligosacharidy, rybí olej, olej z rias Schizochytrium sp.
Ak toto pre niekoho príde kvalitné krmivo tak toho úprimne ľutujem, musí to mať v živote ťažké.
Čím kŕmim ja a čo považujem za kvalitné napr. Lyopet Mini Cool Adult 58 % vykostěné krůtí maso, 22 % vykostěné kachní maso, 15 % krůtí a kachní tuk, sušený baby hrášek, semena sušené pohanky, 5 % krůtí játra, 3 % mrazem sušené krůtí maso a játra, máslová dýně, jablko golden delicious, baby karotka, BIO kolostrum, lněná semínka, karob, výtažek z čekanky, sušené bylinky (heřmánek, rozmarýn, petržel), beta-glukany, extrakt z juky, probiotika, prebiotika, glukosamin, chondroitin, směs vitamínů a minerálů, přírodní antioxidanty
Ale ako píšem vyššie krmív s podobnou kvalitou je na trhu veľmi veľa.

@anonym_autor ešte dopln o akého psa sa jedná