Kúpa psa pri 12-hodinových zmenách
Ahoj. Pracujem na 12h smeny, krátky - dlhý týždeň. Prácu mám tak 5 minút peši z domu. Zvažujeme s mužom si kúpiť psa. On je živnostník, niekedy príde domov o 13, niekedy o 17/18. Zvažujrme do dovnútra. Aký je vás názor na to?
Byť na tvojom mieste si zoberiem psa z útulku ktorý má aspoň rok, aké zvyknute na byt, nie šteniatko
Byť na tvojom mieste si zoberiem psa z útulku ktorý má aspoň rok, aké zvyknute na byt, nie šteniatko
@anonym_d8627e nebývame v byte a nechceme si brať staršieho psa
@anonym_d8627e nebývame v byte a nechceme si brať staršieho psa
@anonym_autor čítala som ale aj to že chceš do vnútra. Poznám čo obnáša mať šteniatko.Ja by som sa na to nedala za týchto podmienok, ale veď ty si už rozhodnutá. Však....
@anonym_autor čítala som ale aj to že chceš do vnútra. Poznám čo obnáša mať šteniatko.Ja by som sa na to nedala za týchto podmienok, ale veď ty si už rozhodnutá. Však....
@anonym_d8627e jasné že je rozhodnutá 🙈
@anonym_d8627e jasné že je rozhodnutá 🙈
@anonym_3cf2d1 ja viem, len načo sa potom pýta.
Že dá na koni ,, čestné pionierske,, že počas obedňajšej pauzy zbehne domov mrknúť sa na psa. Kedy bude jesť napr.? Pes hlavne šteniatka potrebujú oveľa viac než raz za 12h na chvíľku vidieť paničku.
@anonym_d8627e nie niesom rozhodnutá a očividne si cele nečítala 🥴
@stellarstar mačku určite nie
@anonym_autor načo Vám je pes, keď nie ste celé dni doma?
@anonym_autor nie, nezadovazujte si psa
@anonym_autor - ak uz máte skusenosti s doberman-om, tak viete, co Vás caká ... Ja by som sa nebála. Keby sme vsetci spíckari rozmyslali tak, ze pes nepatrí do rodiny, kde pracuju, chodia na dovolenky, majú len byt ..... atd. tak asi uz nikto nemá psa. Proste aj ten pes si zvykne ... Potrebuje len lásku, staroslivost, pohyb a pevny vycvik !
Urcite bude lepsie teraz, ak nemáte este deti, ako neskor (pri malych detoch je to tazsie - vlastná skusenost) 🙂
Drzim Vám palecky, nech nájdete vysnívaného psika 🙂
Nechápem zmyslu tohoto príspevku. Pýtaš sa na niečo čo máš evidentne premyslené a už vieš ako to chceš. Iný názor ako svoj neberieš. Tak načo sa pýtaš?
Nechápem zmyslu tohoto príspevku. Pýtaš sa na niečo čo máš evidentne premyslené a už vieš ako to chceš. Iný názor ako svoj neberieš. Tak načo sa pýtaš?
@mimikarol nič nieje na 100% rozmyslené, dalo sa tu aj podebatovať a dostať normálny neútočný názor.
@mimikarol nič nieje na 100% rozmyslené, dalo sa tu aj podebatovať a dostať normálny neútočný názor.
@anonym_autor všetci ti tu napísali normálny názor, ale to je ako hádzať hrach o stenu. Nonstop si ideš svoje, tak na čo ťa zaujíma názor druhých.
@mimikarol presne, kazdy napise nie a ona si ide svoje
Pes nie je o venceni, pes je clen rodiny, nie, ze ho chudaka zatvorite doma a ak sa vam podari, vyvencite ho skor, ako 12h a dlhsie ako 5 min. Ak toto nechapes, kup psa a zlom mu dusu
ja by som sa na vašom mieste registrovala do doberman klubu, tam si ujasníte či budete chovať alebo nie
Pes nie je o venceni, pes je clen rodiny, nie, ze ho chudaka zatvorite doma a ak sa vam podari, vyvencite ho skor, ako 12h a dlhsie ako 5 min. Ak toto nechapes, kup psa a zlom mu dusu
@mk1111111111 viem o čom je pes, mali sme a dožil sa krásneho veku 15 rokov.
Točíš dokolečka to isté, ako staré pokazené rádio. Toho dobermana, ktorý potrebuje aktívne využiť deň a byť so svojím majiteľom nezaujíma, že ho ty prídes vyvenčiť na par minút, ani ho nezaujíma to, že robíš krátky a dlhý týždeň. On potrebuje denne mať aktivitu, zamestnať hlavu a mať svojho pána pri sebe. DENNE! Nie 3 krát do týždňa, 5 krát do týždňa. Kúp si plyšáka a v dni, keď máš voľno choď venčiť útulkáčov.
Určite áno, ale nie kúpiť ale adoptovať 😘❤️
Prečítala som si všetky komentáre....
Keď máte dom so záhradou a viete psovi zabezpečiť prístup dnu-von vo vašej neprítomnosti,tak si kúpte.
Ale určite nie Dobermana ‼️
Prvé týždne potrebuje stena veľa pozornosti, učenia a hlavne stravu, vitamíny, doplnky výživy...Nie,že mu nasypem granule a koniec... Každé dve hodiny von,po hraní ,po spaní,po jedle.... A už vôbec NIE učiť na podložku ‼️
Treba sa mu na 100%
Ani klietka nie je riešenie
Skôr by som išla do : Vipet,Basenji,Labrador,Buldog,Maltezak
@anonym_autor dobermana určite nie, my máme rotvajlera a treba sa mu nonstop venovať, a tým myslím nonstop, nie sem tam, tráviť s ním hodiny a hodiny denne. Hneď od mala ho cvičiť. A určite nie do bytu, my máme dom, a aj tak treba chodiť na prechádzky. Takže treba trocha logicky , a netrapit to zviera, lebo možno to znie tak blbosť prvoplánovo povedane, ale to zviera sa fakt trápi, nie je to izbový pes.
Prvým rokom sa mu sústavne venovať a cvičiť ho, nenechávať o osamote viac ako pár hodín, tieto psy sa , hlavne teda rtw sa na majiteľa neskutočne fixuje a trpí tým,že je sám. Náš mal šťastie, lebo mamka bola v tom čase rok na dlhodobej PN, trávila s ním tak 10h , potom to prevzal otec keď prišiel z práce.
Jednoducho, pes sám nebude a ani sa sám nevychova. Nehovoriac o kvalitných granuliach a krmive.
Treba to všetko vziať v úvahu. Držím palce.
@anonym_autor dobermana určite nie, my máme rotvajlera a treba sa mu nonstop venovať, a tým myslím nonstop, nie sem tam, tráviť s ním hodiny a hodiny denne. Hneď od mala ho cvičiť. A určite nie do bytu, my máme dom, a aj tak treba chodiť na prechádzky. Takže treba trocha logicky , a netrapit to zviera, lebo možno to znie tak blbosť prvoplánovo povedane, ale to zviera sa fakt trápi, nie je to izbový pes.
Prvým rokom sa mu sústavne venovať a cvičiť ho, nenechávať o osamote viac ako pár hodín, tieto psy sa , hlavne teda rtw sa na majiteľa neskutočne fixuje a trpí tým,že je sám. Náš mal šťastie, lebo mamka bola v tom čase rok na dlhodobej PN, trávila s ním tak 10h , potom to prevzal otec keď prišiel z práce.
Jednoducho, pes sám nebude a ani sa sám nevychova. Nehovoriac o kvalitných granuliach a krmive.
Treba to všetko vziať v úvahu. Držím palce.
@trisha_r máme dom 🙂
@anonym_285 tak si si nemala psa kupovať, keď nemáš čas mu chodiť okolo rite a chudák by prijal viac prechádzok. Ty budeš tiež veľmi jednoduchá, čo si myslí, že pes je len plyšák a nie živé zviera. A treba brať veci s nadhľadom, keď napíše nonstop, tak to nemyslela, že 24/7, ale že sa mu treba venovať a nie toho psa obchádzať a starať sa, len keď má človek čas 🙄 panebože a takýto tu..pci chovajú psov

@wolf_ niesme rozhodnutí na 100%, stále ešte všetko zvažujeme. Touto diskusiou som chcela zisiť či fungujú podobne aj iný ľudia.
@anonym_autor Ja ti rozumiem, len si treba uvedomiť, že veľmi veľa ľudí funguje nevhodne so psom (a ani o tom nevedia, čo je najhoršie) aj keď majú "lepšiu" pracovnú dobu... Odpoveď je že áno, aj ľudia s krátkym/dlhým týždňom majú psa (pohybujem sa medzi mnohými psíčkarmi), ale to ti podľa mňa moc nepomôže 🙂
Keď som si ja kupovala svojho prvého psa tiež som mala obavy ako to zvládnem lebo predsa aktívne plemeno, všade na nete strašia, nevhodné pre začiatočníka, vyžaduje neustálu prácu 🙄 atď. A najlepšie čo som mohla urobiť bolo, že som to otvorene konzultovala s chovateľkou CHS, ktorej som plne dôverovala (lebo starostlivý výber). Presne som jej povedala aké mám životné podmienky, čomu presne sa plánujem so psom venovať, v akej frekvencii atď. proste narovinu detajlne.