icon

Kuriatko má opuchnutú nohu

12. júl 2025

Dobrý deň, prosim mate skúsenosť? 3 mesačne kuriatko, žerie pije, hnačky nemá, normál pevný trus.
Akurát ze ma jednu nohu vrelu a opuchnutu. Nemôže dostupovat. Abces myslím ze nema. Co to môže byt? Ďakujem

cutespider
12. júl 2025

@anonym_autor treba poriadne popozerať, či tam nemá nejakú ranu. Stalo sa mi, že kuriatka v noci spávali na starej handre a jednému sa z nej omotala okolo nohy niť, tiež mu noha z toho poriadne opuchla, lebo sa mu už začala prerezávať cez kožu. Niť bola schovaná v záhybe a nebolo ju dobre vidieť. Stačilo ju odstrániť a ranu vydezinfikovať.

autor
12. júl 2025
@cutespider

@anonym_autor treba poriadne popozerať, či tam nemá nejakú ranu. Stalo sa mi, že kuriatka v noci spávali na starej handre a jednému sa z nej omotala okolo nohy niť, tiež mu noha z toho poriadne opuchla, lebo sa mu už začala prerezávať cez kožu. Niť bola schovaná v záhybe a nebolo ju dobre vidieť. Stačilo ju odstrániť a ranu vydezinfikovať.

@cutespider ďakujem za komentár práveže nevidím nic, v kurine majú len podstieľku z pilin. 😭 Je to zvláštne

autor
12. júl 2025
evcagabi
12. júl 2025

Ja by som sla k veterinarovi

autor
12. júl 2025
@evcagabi

Ja by som sla k veterinarovi

@evcagabi pôjdeme no.. Ach 😭

evcagabi
12. júl 2025

🥲 my sme mali v tyzdni veterinara ku kacerovi. Je uz veteran, este po mojej babke a len povedal, ze sa mame s nim zacat pomaly lucit 🥲 dufam, ze kuriatko nema nic vazne

autor
12. júl 2025
@evcagabi

🥲 my sme mali v tyzdni veterinara ku kacerovi. Je uz veteran, este po mojej babke a len povedal, ze sa mame s nim zacat pomaly lucit 🥲 dufam, ze kuriatko nema nic vazne

@evcagabi jeejha, to tak káčer dlho vydrží? Clovek je nato naviazaný neskôr ze? No uvidíme co s kuriatkom bude a ďakujem

evcagabi
12. júl 2025
@anonym_autor

@evcagabi jeejha, to tak káčer dlho vydrží? Clovek je nato naviazaný neskôr ze? No uvidíme co s kuriatkom bude a ďakujem

@anonym_autor uz ma cca 10r. ani my sme necakali, ze bude tak dlho s nami 🙂 nech vsetko dobre dopadne 🙂

cutespider
12. júl 2025

Ja by som ešte počkal, nevyzerá až tak zle. Možno iba zle dopadlo na nohu a odpuchne to samé. Neviem, či sa vôbec oplatí ísť k veterinárovi, za peniaze, ktoré si vypýta + lieky si môžeš kúpiť novú sliepku, ktorá už bude znášať vajcia. Ak by viditeľne trpelo, prestalo by žrať, riešil by som to radšej klátom a sekerou (ak to nie je domáci maznáčik).

autor
12. júl 2025
@cutespider

Ja by som ešte počkal, nevyzerá až tak zle. Možno iba zle dopadlo na nohu a odpuchne to samé. Neviem, či sa vôbec oplatí ísť k veterinárovi, za peniaze, ktoré si vypýta + lieky si môžeš kúpiť novú sliepku, ktorá už bude znášať vajcia. Ak by viditeľne trpelo, prestalo by žrať, riešil by som to radšej klátom a sekerou (ak to nie je domáci maznáčik).

@cutespider v pondelok nás objednali az som vol

autor
12. júl 2025
@anonym_autor

@cutespider v pondelok nás objednali az som vol

@anonym_autor volala 🤣

autor
12. júl 2025
@cutespider

@cutespider kolko myslíš ze vypýtaju?

cutespider
12. júl 2025

Na Bazoši nájdeš mladé sliepky približne za 10 eur, toto napísal copilot.

autor
12. júl 2025
@cutespider

Na Bazoši nájdeš mladé sliepky približne za 10 eur, toto napísal copilot.

@cutespider ďakujem ma to nenapdlo pozrieť 🤦 to zas neni take strasne... Práve si pochutnava na varenom vajíčku 🤷