Kvalitné granule pre staršieho afganského chrta
Ahojte poradili by ste mi kvalitné granule pre psíka ktoré ho zasytia ?
Doteraz sme dávali Brit ale už mu nestačia...ma 10rokov je to afganský chrt a je z nich stále hladný ..ďakujem za každú radu 😊 Royal Canin prosím nepísať
Ahoj, odporúčam od Biofer. Majú aj seniorské a našim psíkom chutia.
@ika02 ďakujem krásne ❤️
Ahoj, tu Ti kazdy odporuci to, s cim krmi. To vobec neznamena ze Tvojmu psikovi sadnu, a uz vobec to neznamena, ze ludia budu odporucat kvalitne znacky. Vzdy je 70% napisanych granuli co ludia odporucaju vacsinou blba kvalita alebo uletena cena nezodpovedajuca kvalite. Skus si nastudovat ako citat granule (obal, zlozenie) a vies si pekne vybrat a skusit, co Tvojmu psikovi najviac sadne. Pripadne sa porad s chovatelom Tvojho plemena - maju najviac konkretnych skusenosti.
A bol by problém kŕmiť ho kvalitne, tzn. nie granulami? BARF, alebo varené krmivo ste neskúšali? Granule a konzervy sú to najhoršie, čo môžeš dať psovi do misky. A zvlášť starému psovi.
A bol by problém kŕmiť ho kvalitne, tzn. nie granulami? BARF, alebo varené krmivo ste neskúšali? Granule a konzervy sú to najhoršie, čo môžeš dať psovi do misky. A zvlášť starému psovi.
@marci9 toto už dávno nie je pravda. Ano, barf je to najlepšie a najprirodzenejšie pre psa v každom veku, ale už sa daju na trhu nájsť vysoko kvalitne granule a konzervy s čistým zložením. A cenovo už tiež nie su nejak vysoko. Aj keď barf tiež nie je vôbec drahý. Lenže nie každý si trúfne nutrične poskladať ten barf tak aby bolo dobre, nie všetky značky čo vozia barfove krmivo sú aj kvalitne a celkovo to chce omnoho viac plánovať a vzdelávať sa. Kvalitne granule majú všetko čo pes potrebuje, nemusi sa riešiť logistika, rozmrazovanie, zložitá príprava odmien pri tréningu (lebo nejde kombinovat barf a granule). Dalsia vec je, že ak pes celý život jedol granule, prechod na barf môže byť dosť problematický a nám to veterinár vyslovene neodporučil, skrz kosti.
@autor My teraz skúšame rufruf. Páči sa mi, že su spracované šetrne a zloženie je čisté a ze su obohatené o probiotiká a klbovu výživu. Inak som bola spokojná aj s granulami od Farminy, ale už im to nejak nebralo. U nich ja zasa beriem ako výhodu, že maju nutričné poradenstvo a vedia dobre poradiť.
Ešte veľa známych chváli granule orijen ale tie nám napríklad vôbec nesedeli.
Granule s akym masom krmis? Hovadzina, kacka a losos sa radia medzi najkalorickejsie naopak morka, kuracina, zajac, jahna za menej kaloricke... tak mozno staci zmenit protein... Ale keby mojmu psovi najma uz seniorovi prestali stacit granule bez zvysenia zataze konzultovala by som to s vet. Seniori spravidla zvyknu mat opacny problem, ze potrebuju dietnejsie nie naopak... A za mna su kvalitne akekolvek granule s obsahom minimalne 50% masa, co splna vela znaciek na trhu, zvysok zavisi od tvojej penazenky kolko si ochotna investovat.

Ahoj, odporúčam od Biofer. Majú aj seniorské a našim psíkom chutia.