Labrador alebo zlatý retriever. Ktorý je lepší?
Ahojte, ktoré plemeno je podľa vás lepšie z týchto dvoch? Pes by bol vo vnútri, hoci máme veľkú záhradu, psa chceme do domu. Máme aj deti. Naše nároky na plemeno nie sú veľké, sme častý výletníci, psík bude náš ďalší člen do našej partie. Hlavne aby bol náš poriadny maznáčik❤️ ja sa viac prikláňam k Labradorovi, kvôli kratšej srsti a kvôli tomu že tak si vieme vybrať tmavé sfarbenie, keďže aj gauč máme tmavo hnedý a celkovo dom zariadený do takýchto farieb, čo pri zlatom retrívrovi budeme mať svetlé chlpy asi komplet všade ? Máte týchto psíkov vo vnútri? Rada si prečítam aj vaše skúsenosti a rady s týmito plemenami . Samozrejme , pes bude mať papiere, bude z chovateľskej stanice ❤️
Čierneho labradora by som volila v tvojom prípade. Vo svojom mám najradšej mačku.
Mala som retrievera dnu a to bolo všade chlpy ale že všade ...už je vonku a teda on rád hrabe .Vyhrabal všade diery čiže rozluc sa kým ho neprejde puberta s peknou záhradou 🤣 Šteká samozrejme na ľudí za bránou 🤣alebo keď sem niekto ide to je náš zvonček .Ale keď už vojdú dnu je ticho 😁mne zožral zo stĺpa verejného rozobral kábel na internet a to bolo kus drahé no 🤣rozplieta pletivo a furt dačo vymýšľa ale už menej už ma 4 r tak ho to prechádza tie blbosti ,už je rád keď sa vybehá a oddýchne v tieni 🙂
Akože nestíham sa čudovať, čo tu píšete na labradora 🙈 naša nikdy okrem svojho jedla (granule, 2x do týždňa varené vnútornosti) nič nezobrala a nezožrala, doma nič nezničila, od šteniatka mala svoje hračky, ani len kus nábytku. Buď ste spravili niekde chybu vo výchove alebo to bol vadný kus, inak nechápem, jak tu môžte písať, že si žerie vlastne hovná a kade čo. Naša je ešte aj kastrovaná a v lete do nej granule musíme doslova natlačiť, čo jej zabtepla toľko nechutí. Nakoniec som rada, že ju máme, lebo toto, čo tu čítam, je otras.
@alyson29 ver mi,ze to nie je vychovou. Citala som aj diskusie chovatelov a to boli perly. Ale vsak,labrador aj retriever su uzasni psi vo vseobecnosti😄to nikto nepoprel.
@olimuc podla mna bol krizeny s inym plemenom..jednak povaha netypicka pre labradora,jednak vaha..pes labrador ma tak 36 kg,tvoj mal 50, mozno nieco krizene
@anonym_440d6b bol z utulku, tak vererinar povedal, ze je to labrador, aj tak by to bolo jedno.. jedina skoda, ze bol kastrovany . Brali sme ho ako problemoveho psa a pritom, ziaden problem nemal od kedy som ho doniesla domov. Charakterovo by zodpovedal. Britskemu labradorovi, tie su pokojnejsie … ale oznacili ho aj za krizenca s rotweilerom 🤦🏻♀️v kazdom pripade to bol uzasny pes. 😢
Fiiiiha, tak som prekvapená z vašich odpovedí, až teraz normálne váham či sa rozhodujeme medzi správnymi plemenami … deti majú 8r, 5r a 2r… tak ešte si to rozmyslíme…. Možno nakoniec skončíme v útulku pre nejaké šteniatko ktoré vyrastie väčšie… malé plemeno nechceme …
@anonym_autor lagotto romagnolo - povahovo velmi podobne, ale neplzne, striha sa 🤩https://lagottoniaalba.webnode.sk/
@anonym_autor my máme fenu zlateho retrievera a ten pes je neuveriteľný. Je strašne inteligentná, oddaná a miluje spoločnosť. Muž spával 2 alebo 3 mesiace na gauči pri nej, aby sa naučila chodiť von na potrebu a už od šteniatka sa nám nestalo, aby sa vyšpinila vnútri v dome. Môjho muža si určila za svojho pána, spáva v pelechu pri jeho strane postele. Zo srandy som ho presunula raz ku mne a radšej spala na zemi pri ňom. Je aj vnútri, aj vonku. Kupovali sme ju z chovnej stanice, s PP, kvôli synovi. Ona si nechá robiť hocičo, hrá sa s ňou na doktora, stačí jej ruku do krku a ten pes drží. Naša je slabý jedák, musíme je nútiť jesť. Ked bola šteňa, rozhryzla mi asi dvoje šľapky na von, lebo bola sama doma a nudila sa. Chováme aj alpaky a ak nedáme pozor, s radosťou sa vyváľa v ich 💩💩. Chlpy sú všade, ale mame robotický vysávač s mopom a úplne to stačí. Každý týždeň - dva ju vyčešem.
Máme labradora a brat retrievera a obidva keď sa vychovaju sú perfektné psy a veľmi podobné povahovo.Chcel som ti odporučiť labradora , ale ako som čítal ďalej , tak si písala že dovnútra a hneď som to zavrhol.Labrador viac zaváňa,je taký mastný lebo je to vodný pes a jeho srsť nieje ľahké odstrániť a dostane sa všade.Takze ak nerozmýšľaš nad iným plemenom , tak za mňa určite retríver 👍
Zlatý retriever je pokojnejší a hlavne prítulnejší - labrador aktívnejší, potrebuje viac zamestnať a že pĺzne - no a ? Vyčešem každý tretí deň
@anonym_autor
Zdravim. Ja mám fenku labradora aj fenku zlatého retrívera. Jedna ma 4 roky , druhá bude mať dva. Čo sa týka srsti tak plznu obe . Treba ich pravidelne česať, ale keď sa mení srsť je to najhoršie. Dnu nebývajú ale niekedy si ich do vnútra vezmem. Keď odídu, hneď vysavam. Chlpi všade!
Obe sú veľmi aktívne. Rady hrabú jamy a lovia . Hlavne retríverka. To je stále dáky potkan, vtáčik ...
Obe rady hrýzli káble Od wifi a telky, menili sme niekoľko krát 😅. Veľmi nám pomohol sprej proti obhryzaniu. Labradorka sa rada pustí aj do omietky na dome . Rady nám utekajú. Retríverka je ohromný skokan. Museli sme vymeniť oplotenie za 2m pletivo. Obe majú na svedomí pár sliepok od susedov. Obe rady aj plávajú. Štekať neštekajú. Len keď sa niekto odváži vojsť do dvora. Pažravé sú obidve ale možno aj preto že sú sterilizované. Najlepšie je keď sa dostanú do kompostu 😅, všetko je rozťahané po dvore. Aj napriek všetkým starostiam čo s nimi mám. By som ich za nič nevymenila. Obe sú maznošky. Milujuce. Oddané. Milujú deti. Sú inteligentné, rýchlo sa učia. Rady sa hrajú s hračkami. Jedna ma radšej aport, druhá lano. Obe sú úžasné. ❤️
@anonym_autor my mame Zlatého Retrivera a určite by som chcela zas. Nasa je uz stará, ale ja hovorím, ze to je macka prezlečena za psa 🙈 Nasa určite nieje strážna ani nebrese a ani neuteka. Muz casto zabuda zavriet branu a ona lezi zanou a na ulicu ani nejde. Za piskotu pomôže zlodejom veci vynášať 🤣 Oni potrebujú byť pri panovi a vtedy nebudu utekať. Ona ked chce byť vonku je vonku. Ked je vonku v noci 15°C je uz "strasna" zima tak spi dnu 🤷♀️ . A chlpy. No áno. Sú všade. Vysavam každé rano. Ale ona žije aj s 3ma mačkami takze aj znich mame chlpy. Ale deti ked boli malé a boli samé na dvore ani sa odnich nepohla. Strážila ich ako oko v hlave. No ale do troch rokov rozkusala vsetko co nasla. Ale ze vsetko 🤦♀️ Topanky, malého hracky, krhlu na polievanie....... vsetko. 3 roky jej trvalo pokiaľ "dospela" 🤷♀️🙈 A na prechádzke sa vela veci vala 🙈 Vtedy neprešla ani za svet. Musela som ju prenášať na rukách 😅 Tak ja neviem ci to len nasa je taky exemplár 🤷♀️
@anonym_autor my mame Zlatého Retrivera a určite by som chcela zas. Nasa je uz stará, ale ja hovorím, ze to je macka prezlečena za psa 🙈 Nasa určite nieje strážna ani nebrese a ani neuteka. Muz casto zabuda zavriet branu a ona lezi zanou a na ulicu ani nejde. Za piskotu pomôže zlodejom veci vynášať 🤣 Oni potrebujú byť pri panovi a vtedy nebudu utekať. Ona ked chce byť vonku je vonku. Ked je vonku v noci 15°C je uz "strasna" zima tak spi dnu 🤷♀️ . A chlpy. No áno. Sú všade. Vysavam každé rano. Ale ona žije aj s 3ma mačkami takze aj znich mame chlpy. Ale deti ked boli malé a boli samé na dvore ani sa odnich nepohla. Strážila ich ako oko v hlave. No ale do troch rokov rozkusala vsetko co nasla. Ale ze vsetko 🤦♀️ Topanky, malého hracky, krhlu na polievanie....... vsetko. 3 roky jej trvalo pokiaľ "dospela" 🤷♀️🙈 A na prechádzke sa vela veci vala 🙈 Vtedy neprešla ani za svet. Musela som ju prenášať na rukách 😅 Tak ja neviem ci to len nasa je taky exemplár 🤷♀️
@mirkatv my máme zas mačku a hovorime si že bola asi v minulom živote pes 😀 víta nás doma, za mnou chodi na záchod, často je pri nás, pribehne keď ju zavolám, syci na nepriateľov.. 😀
@mirkatv my máme zas mačku a hovorime si že bola asi v minulom živote pes 😀 víta nás doma, za mnou chodi na záchod, často je pri nás, pribehne keď ju zavolám, syci na nepriateľov.. 😀
@13uzivatelka11 to su tie ochranárske macky 😁 Berie vas ako rodiča. Preto robi vsetko s vami 😊 Ked idete von, mysli si ze ste išli "lovit". Preto vas čaká. Co ste ulovili 🙈 A pcha sa do tašky s nákupom napríklad 😅

Akože nestíham sa čudovať, čo tu píšete na labradora 🙈 naša nikdy okrem svojho jedla (granule, 2x do týždňa varené vnútornosti) nič nezobrala a nezožrala, doma nič nezničila, od šteniatka mala svoje hračky, ani len kus nábytku. Buď ste spravili niekde chybu vo výchove alebo to bol vadný kus, inak nechápem, jak tu môžte písať, že si žerie vlastne hovná a kade čo. Naša je ešte aj kastrovaná a v lete do nej granule musíme doslova natlačiť, čo jej zabtepla toľko nechutí. Nakoniec som rada, že ju máme, lebo toto, čo tu čítam, je otras.