Lacné jedlo pre túlavé mačiatka
Ahojte, neviem sa v tom orientovať, nikdy sme mačky nemali, prosím, vedel by mi niekto odporučiť nejaké sýte a lacné jedlo pre túlavé mačiatka? Aké konkrétne a kde kúpiť? Je ich viacero, mama ich už nechala, nemáme financie na nejaké väčšie finančné výdavky a myslím že pre ne bude lepšie čokoľvek ako nič. A pre hejterky - nie, nemôžeme si ich zobrať k sebe a áno, kontaktovala som útulky, neberú, majú tak plno že už majú odtiaľ v dočaske doma mačky aj zamestnanci a nie, nedajú sa odchytiť, čiže ani ponúknuť na darovanie.
@anonym_autor mačiatka potrebujú suché teple miesto na spanie, stačí krabica zvnútra vyložená polystyrénom a zvrchu obalená igelitom. Dnu daj slamu, dobre udrží teplo, všetko ostatné navlhne. A treba poriešiť kastraciu. Útulok by mohol zabezpečiť veterinára, ved keď sa to rieši, je menší tlak na útulky. Každá kastracia pomôže.
Vývar z trupov kuracích je lacný, a môžeš s ním zaliať granule.
@anonym_autor v Metre maju kapsicky Aro..to su najlacnejsie...a ano niektore macicky neoblubuju granule vobec....ja som v takej istej situacii ako ty,susedkina macicka donesie ku mne macata,mne to je luto.papaju s mojimi,nemam srdce ani cas ich odhanat.kupujem aj mojim tie kapsicky z Metra a miesam c Cosmou,Catessy atd..plus lososovy olej.pozdravujem
@anonym_6239da boze toto su nazory🤦♀️
@anonym_b49e12 to nie sú názory,ona má pravdu.Sused ma milión mačiek a všetky behajú ku mne.Zober si hypotéku a otvor si útulok pre mačky.Ja ti hneď 50 donesiem.
@anonym_b49e12 to nie sú názory,ona má pravdu.Sused ma milión mačiek a všetky behajú ku mne.Zober si hypotéku a otvor si útulok pre mačky.Ja ti hneď 50 donesiem.
@tokio22 hypoteku si zober ty a otvor si utulok ty, ked ta tie macky tak maju radi. A toto si ries so susedom, nie sa vyvrsovat na mackach.
Toto je zase nas momentalny prirastok, jedno na fotke este chyba, lebo sa motalo s maminkou pri mne, ked som ich fotila. Takto sme ich nasli jedno rano na balkone.
@majka36912 foto do casopisu 🙂
@tokio22 ja si myslím že problém je to že ľudia nekastruju a potom keď sa mačka okoti tak mačiatka zabíju alebo niekde do lesa odnesú :(
Inak, mama sa pri nich už vôbec nezdržiava, odrazu sa tam teraz ukázala a keď začali jesť, tak tomu, ktoré bolo pri nej najbližšie, zaťala pazúry do hlavičky a normálne ho tak odtlačila a držala tak s vystrčenými a zaťatými pazúrmi v jeho hlave,no mala som dosť, tak som k nim prišla a odohnala ju, nechápem. Dúfam že nieje zase kotná, keď sa správa tak čudne.
Inak, mama sa pri nich už vôbec nezdržiava, odrazu sa tam teraz ukázala a keď začali jesť, tak tomu, ktoré bolo pri nej najbližšie, zaťala pazúry do hlavičky a normálne ho tak odtlačila a držala tak s vystrčenými a zaťatými pazúrmi v jeho hlave,no mala som dosť, tak som k nim prišla a odohnala ju, nechápem. Dúfam že nieje zase kotná, keď sa správa tak čudne.
@anonym_autor
Matku treba odchytiť a dať kastrovať, mačence aspoň odčerviť
Tak sa mi podarilo pár z drobcov odfotiť, neskôr prišli všetky, prišla slávnostne aj mama, tak aspoň vidieť ten rozdiel čo sa týka veľkosti medzi ňou a deťmi a to je aj ona na mačku dosť chudá.
@anonym_autor Deti su uz celkom odrastene, takze je mozne, ze uz sa znova hara, resp. ze uz moze byt tehotna. Ak nie je tehotna dlho, este by jej spravili potrat a kastraciu, najlepsie by bolo vziat ju na veterinu, ale z vlastnych skusenosti viem, ze niekedy je to pri tychto tulavych mackach velmi narocne. Asi by som skusila kontaktovat OZ s prosbou o odchyt a kastraciu. My sme takto pred rokmi dali kastrovat vsetky micky na sidlisku v BA, napisali sme ziadost na Slobodu zvierat a mestu Bratislava. Naklady na veterinu nam nakoniec cele zafinancovalo mesto a my sme pomohli len s odchytom a umiestnenim maciciek po kastracii.
Tak som dnes skúšala umiestnenie v ďalšom a už poslednom útulku v našom regióne, ktorý by mohol, ale nemôže, pretože stav úplne preplnený, že ľudia nemajú záujem ani o prítulné mačky s návykmi z domácností, takže túlavé nekontaktné nie je šanca. No nič, spravíme čo budeme môcť, ďakujeme za každú radu, tip, komentár.
@anonym_6239da to ich mám také maličké, chudučké, hrejúce sa jedno pri druhom, ignorovať? Blíži sa zima, ak nepriberú a nezosilnia tak neprežijú, čo asi tak v dnešnej dobe ulovia takýto drobci? To skôr niečo uloví ich ako oni niečo.
@anonym_autor nevšímajte si hlúpe komentáre ľudí, ktorí neznášajú mačky. Prikrmujte a urobte búdku z krabice, polystyrénu.. sena.
@anonym_autor nevšímajte si hlúpe komentáre ľudí, ktorí neznášajú mačky. Prikrmujte a urobte búdku z krabice, polystyrénu.. sena.
@anonym_44067d ďakujem, presne to mi dnes poradila pani z útulku, že 80% mačiatok vonku neprežije zimu.
Tak som dnes skúšala umiestnenie v ďalšom a už poslednom útulku v našom regióne, ktorý by mohol, ale nemôže, pretože stav úplne preplnený, že ľudia nemajú záujem ani o prítulné mačky s návykmi z domácností, takže túlavé nekontaktné nie je šanca. No nič, spravíme čo budeme môcť, ďakujeme za každú radu, tip, komentár.
@anonym_autor ďakujem, že to skúšaš. Určite prosím urob krabicu, zvnútra vylož steny polystyrénom, fantasticky to pomôže. Dnu daj slamu. Je dutá, bude držať teplo, keď budú dnu. Všetko ostatné navlhne. Krabicu nájdeš hocikde v obchode, slamu napr v Hornbachu. Obal to igelitom, ja som použila dve obyc.hrubsie vrecia na odpad veľké. Otvor rob nie celkom nízko, a trochu na boku, aby nefukalo rovno do stredu napr., nech majú zavretie v kútiku. Naozaj nemôžu prežiť tu zimu. Je blbosť, že mačka si niečo nájde, poradí…. V zime hynú. Nemajú v žilách nemrznucu zmes.
@anonym_44067d ďakujem, presne to mi dnes poradila pani z útulku, že 80% mačiatok vonku neprežije zimu.
@anonym_autor odkiaľ si? Ja mám jednu takú polystyrénovú krabicu doma k dispozícii.
@anonym_autor ďakujem, že to skúšaš. Určite prosím urob krabicu, zvnútra vylož steny polystyrénom, fantasticky to pomôže. Dnu daj slamu. Je dutá, bude držať teplo, keď budú dnu. Všetko ostatné navlhne. Krabicu nájdeš hocikde v obchode, slamu napr v Hornbachu. Obal to igelitom, ja som použila dve obyc.hrubsie vrecia na odpad veľké. Otvor rob nie celkom nízko, a trochu na boku, aby nefukalo rovno do stredu napr., nech majú zavretie v kútiku. Naozaj nemôžu prežiť tu zimu. Je blbosť, že mačka si niečo nájde, poradí…. V zime hynú. Nemajú v žilách nemrznucu zmes.
@anonym_b49e12
@mamutka ďakujem dievčatá, len to je šesť dušičiek, tam treba tú krabicu asi veľkú, či?
@anonym_b49e12
@mamutka ďakujem dievčatá, len to je šesť dušičiek, tam treba tú krabicu asi veľkú, či?
@anonym_autor pozri tu mas velku krabicu, toto je najlacnejsie co som nasla:
https://www.termoboxy.sk/termoboxy/polystyrenov...
@anonym_autor pozri tu mas velku krabicu, toto je najlacnejsie co som nasla:
https://www.termoboxy.sk/termoboxy/polystyrenov...
@0silvia0 ďakujem.
@anonym_autor aj my kŕmime vonkajšie. Len naše mačiatko nikto nebije. Mama a teta sa ukážkovo starajú. Tiež zvažujem kúpiť domček. Ale ony majú skrýšu A ďakujem za miciatks
@anonym_b49e12
@anonym_autor škoda, že som neodmerala tu moju, skúsim zajtra. Ale odhadujem aspoň 50x60. Zdalo sa mi to veľké, ale keď som všetky steny vyložila polyst., dala to nalezato a napchala slamou, tak je tam mica ako grófka. Dve, kľudne aj tri by tam v pohode spali. Ale tvoje sú mlade, potlačia sa, budú vďačne za to. Pod ten rozmer čo píšem by som asi nesla.
Snáď nájdeš fajn miesto kam to dáš. Na nejaké tehly a pod to potom poloz, nech to nechladne od zeme. Časť ktorú som robila, že bude dno som vyložila dvojitým polyst..
neviem odkiaľ si, bolo by treba odchytiť matku kvôli sterilizácii. V každom meste je ina cena. Možno by si mohla medzi kamoškami skúsiť vyzbierať peniaze na to, keď im vysvetlíš prečo je to dôležité. V BA to cez Slobodu zvierat hradí magistrát, ak podáš žiadosť. V iných mestách by tiež stalo za to tlačiť na úrady.
@tokio22 ja si myslím že problém je to že ľudia nekastruju a potom keď sa mačka okoti tak mačiatka zabíju alebo niekde do lesa odnesú :(
@janulik2008 alebo sa vypustia kade tade po susedoch,chýba tu odchyt mačiek.Denne by si tu nazbierala zo 10
@anonym_autor čakala na hranicu,poslala malé milé nevinne zobrať.
@janulik2008 alebo sa vypustia kade tade po susedoch,chýba tu odchyt mačiek.Denne by si tu nazbierala zo 10
@tokio22 tak napr podla mna niekto vyhodil aj nasu. Mala cca 8 tyzdnov a bola pri obchode, pri krizovatke. Tam by velmi sancu nemala. Dokonca ptm v skupine na FB sa ozvala jedna slecna ze nasla take iste maciatko a pravdepodobne je to nasej surodenec. Macky nie su zle len ... myslim ze je viac ako potrebne kastrovat a hlavne ich netyrat. Je jedno o ake zviera sa jedna 😔
@anonym_autor skús prečítať viac tu ( je tam aj vzor listu pre samosprávy ). Vo väčšine miest chýba impulz - človek, ktorý by to spustil. Môžeš list preposlať tam u vás, neviem odkiaľ si. A možno spoznáš viac ľudí, ktorí sa pridajú.
https://slobodazvierat.sk/o-nas/obce-a-mesta-s-...
@tokio22 tak napr podla mna niekto vyhodil aj nasu. Mala cca 8 tyzdnov a bola pri obchode, pri krizovatke. Tam by velmi sancu nemala. Dokonca ptm v skupine na FB sa ozvala jedna slecna ze nasla take iste maciatko a pravdepodobne je to nasej surodenec. Macky nie su zle len ... myslim ze je viac ako potrebne kastrovat a hlavne ich netyrat. Je jedno o ake zviera sa jedna 😔
@janulik2008 to je pravda.Ja milujem zvieratá a keby môžem žijem len s nimi.Vsetko je to chýba hlupákov nás ľudí.Berieme si zvieratá a potom ich nájdeš vyhodené pred barakom ako chudiatka zobronia o jedlo.Nas by mali pozatvárať niekam pekne na dlho.

Toto je zase nas momentalny prirastok, jedno na fotke este chyba, lebo sa motalo s maminkou pri mne, ked som ich fotila. Takto sme ich nasli jedno rano na balkone.
@majka36912 dakujem ti z celeho srdca krasne za ne 🙏🏻🙏🏻🙏🏻🥹🥹🥹😍😍😍🥰🥰🥰❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️