icon

Je normálne, že môj pes celý deň spí?

8. aug 2024

Ahojte. Moj sibirsky husky stena, resp uz pubertak posledne dni cele dni iba spi. Akosi si zvykol aj bezne pri vsetkom lezat. Zije s nami v byte, ja ho aj bravam von aj by som chcela ale on aj vonku moc nejak nechce, rano a vecer este prejde to sme tak 45 min, najviac je zivy a energicky rano, potom uz pride jeho chvila ale cez den 10 min a dost, sedi, liha si na travu, lezi.. Zdravotne nepozorujem, ze by mu nieco bolo, sem-tam traviace problemy ale to chcem riesit zmenou granul. Je to mon prvy pes, neviem ako sa spravaju ostatne psi, ci je to v norme? Dakujem

deninka233
8. aug 2024

Smer veterinár. Môže mu byť len horko (lepšia verzia) ale môže mať od parvovirózy cez cukrovku hocičo. Lepšie vyšetriť a zistiť, či mu nič nie je.

kosicanka2018
8. aug 2024

Davas mu aj nieco ine ako granule? Maso? Vyvar? Vajicko? Mozno nedostatok zivin. Granule su vacsinou odpad

majamat
8. aug 2024

veru, radsej k veterinarovi. nie je normalne,a by stena bolo takto spave.
toto je vek, kedy uz vyrastie z tej novorodeneckej unavy a mal by byt pomerne aktivny. stenata su velmi hrave, je to obdobie rychleho rozvoja.

colsami
8. aug 2024

V tychto teplach moze byt pre psa (pubertiak, tj viac nez 6mes odhadujem?) uplne bezne, ze prespi cely den. Nehovoriac o plemene husky v byte v lete. Moze to byt normalne, ak ziadne ine problemy nema.
Kebyze ma pes cukrovku alebo parvovirozu tak to vyzera teda uplne inak, ovela dramatickejsie a s vyraznymi priznakmi, takze toto urcite mozeme vylucit.

autor
8. aug 2024

@colsami super dakujem tento komentar ma trochu upokojil… Kazdy mi hovori ze mu je proste iba teplo, nema ziadne tazkosti, priznaky ze hy mu cosi bolo okrem tych obcasnych traviacich problemov ale to sa uz riesi ako som pisala… 😞

autor
8. aug 2024

@kosicanka2018 granule ma kvalitne, ziaden odpad z tesca.. nedavam mu inak nic, nejake maskrtky typu kralicich usi a celkovo zdravy typ maskrt. Davam mu aj vlakninu vo forme vlociek, prasok od chovatelov a vitaminmi.

colsami
8. aug 2024

@autorka ano toto ak riesis tak ok. Ak sa problemy s travenim natahuju/opakuju, bolo by fajn spravit zakladnu hematologiu, biochemiu, a koprologiu - parazitologiu a aj bakteriologiu (na tu casto zabudaju). Na zaver sa robia potravinove intolerancie, ak je vsetko inak ok. A dat mu jedno krmivku, ak davas granulky, kvalitne, a nic do nich nepridavat.

autor
8. aug 2024

@colsami davam granulky od farminy ale chceme skusit zmenit ci prave tie mu nejak neskodia, nerobia dobre.. Skor ma trapi len ten spanok, pocuvam ze je to normalne, ze bezne pes spi vacsiu cast dna a hlavne psy so srstou, zvlast husky 😞 Ale uz premyslam mad vsetkym

autor
8. aug 2024

@majamat on je aktivny a energicky hlavne rano, este ked tak k veceru, no cez den spi ani po vonku nejak moc nechce chodit. Je to sice husky, ale kazdy vravi, ze mu je proste iba teplo a je to normalne 😞

nenne27
8. aug 2024

Moze byt ze mu je teplo.ja mam cuvaca a cez leto je takyto isty.rano okolo 6-7 beha po zahrade ako blazon, alebo ho beriem k rieke na prechadzku a okupat sa.cez den je vnutri v dome, lebo v horucavach je tam lepsie ako vonku.od cca 11 do 16 s malymi prestavkami spi.vyzera ako zdochlina :D vecer zase von a kupanie, ked je teplo este aj po 30min prechadzke sa vlecie.
Na jesen a v zime je to uplne iny pes,plny energie a zivota...mozno to bude tak aj u vas 🙂

majamat
8. aug 2024

moze byt, ale teraz nie je az taka horucava. tak neviem. pre istotu by som isla radsej k veterinarovi. mam znamych, maju mladeho psa. neviem aka rasa. je vleky, cierny a je vodnku, cize chudakovi bolo extra teplo teraz ked boli horucavy. samozrejem polihoval, ale aj prebehol sem tam, rano vecer porozvlakal po dvore co mohol, rozkusal si bazen. cez den nejak nevyvadzal, ale chodil.

vanilkovazmrzka
8. aug 2024

Obzvlast u takeho mladeho psa to urcite nie je normalny stav… teplo sice je ale bolo uz aj teplejsie nez tieto dni.

30katrusa40
8. aug 2024

Už len výber psa do bytu nebol.vhodny. husky potrebuje pohyb.

nenne27
8. aug 2024

@30katrusa40 to by som netvrdila.poznam chlapka co ma v byte huskhho a stale su vonku, vsade ho berie so sebou.ten pes je isto viacej v pohode ako jeden presmutny husky ktoreho vidam v susednej ulici a vecne stoji pri plote, pozera na ulicu a ma najsmutnejsie oci na svete

majamat
8. aug 2024

@30katrusa40 ja tiez nesuhlasim.
mali sme vlciaka, bol v byte do 10m. codili sme von niekolkokrat denne, prebehli sme taky dlhy travinik viackrat, a som teda prechadzkovym krokom, on popri mne pobehoval. boli sme vonku minimalne 15min + 1 dlha prechadza pri brehu rieky, asi 1hod.

potom sme ho dali na chalupu a tma mal vybeh, neviem co 5x5m. ked sme tam boli, vypustili sme ho. no mimo to bol zavrety v tom malom priestore a sam.
prebehol sa teda 1x denne.

autor
8. aug 2024

@30katrusa40 tak ako pisy dievcata, myslite ze keby byvam v dome a pustim ho na zahradu, tak je mu lepsie? Na zaklade coho? Myslite, ze ja ho mam zatvoreneho doma v byte? Chodim s nim 5x denne von, rano a vecer na dlhsie, cez den pomenej, lebo sam nechce.. Neriesim vyber vhodneho/nevhodneho miesta, ale stav

nenne27
8. aug 2024

Vetim tomu ze tvoj husky je v byte stastnejsi a ma bohatsi zivot ako psy na dvore ktore vidim u nas v meste.niektori chudaci neboli okrem veta nikde :(

nenne27
8. aug 2024

Podla mna bud kludna.ja som takto stresovala minule leto ked mal nas cuvac rok.z hyperaktivneho psa bol doslova zdochliacik :D teraz uz viem, ze to je letom ..ja som energicky typ ale v lete som podobny zombik ako moj pes.uz 25C ho knockoutuje

wolf_
Autor odpoveď zmazal
marsmykkok
8. aug 2024

a nekašle trocha? Máte vakcínu na kotercový kašel? Môjho takto odrovnal kotercový kašel ked mal asi 5 mesiacov, aktívne šteňa aktívneho plemena a zrazu preležal celé dni. šteniatka a staré psy toto často dostanú dosť sa to šíri medzi psami.

natalia1619
8. aug 2024

@nenne27 u nás na dedine bohužiaľ niektorí volajú aj veta domov. Fakt ti bytový psy majú niekedy lepší život ako na dedine.

autor
8. aug 2024

Práveze on nema ziadne ine problemy okrem tych obcasnych traviacich o ktorych som pisala, inak nic… jasne ze mi havko nespi od rana nonstop, premota sa, pochodi, aj po vonku, len je taky akoby sa mu nechcelo, ze si radsej voli lezanie a spanie.. inak nema nic, ziadne problemy, papat papa, pit pije,… len tomuto nerozumiem.. Je to moj prvy pes a obavam sa kazdej moznej veci 😔

anouschka5
14. aug 2024

Husky v byte ??? To fakt nechápete, že tak veľký a aktívny pes potrebuje výbeh ???

vikyy79
14. aug 2024

náš pes tiež v tomto teple prespí celé dni. len s tým, že on ožíva až večer, keďže spáva až doobeda. cez deň normálne protestuje keď ho chcem zobrať na chvíľku von. večer je ako iný pes, plný energie. a to máme malého yorkieho. cez zimu býva úplne energetický aj cez deň.