icon

Muž chce psa

21. sep 2025

Zacalo to minuly tyzden, proste muz prisiel s tym ze chce psa lebo jeho rodicia vzdy na dvore psa mali. Posledny im zomrel pred par rokmi odvtedy uz noveho neriesiki. Bol to velky mohutny pes ktory nic nevedel a nevedel sa ani spravat tak bol uviazany alebo zatboreny vexsinu casu. To sme nemali deti este no teraz uz mame a to co muz pozera na FB a na bazari tak zas take psy co budu velke. Ze ked je velky dvor ze bude mat vela miesta. Ja so psom problem nemsm az tak lebo tiez sme mali u nasich psy ale.to boli vzdy take mensie a neskodne. Muz vela robi a bojim sa ze skonci pes na krku mne. Dnes sa ma isr pozeiet na nejaku fenku tak to mysli asi vazne. Ako mu to mam vyhovorit

wolf_
21. sep 2025

Vyhovoriť... No asi nijak, nie je malé dieťa, ale dospelý človek, ktorý si v podstate môže kúpiť čo chce... V každom prípade ja by som apelovala na to, aby si pred kúpou naštudoval ako psa vychovať, akého, resp. odkiaľ psa kúpiť, aké potreby má pes atď atď... Lebo bez urážky, ale z toho čo si napísala to vyznieva tak, že chce psa proste len tak lebo "k domu na dvor to patrí" a to je celé. A v takom prípade by pravdepodobne zo psa bol typický nudiaci sa nevychovaný "postrach" zatvorený na dvore lebo veď dvor mu stačí, ty pravdepodobne z neho nervy v kýbli, možno aj strach o deti lebo kombinácia deti + väčší nevychovaný nesocializovaný pes zrovna bezpečná nie je...... Akože nepoznám vás, ale z toho čo si napísala to tak skrátka na mňa pôsobí... Proste hodiť reč a ak chce psa a ty s tým nemáš až taký problém, tak fajn, ale so zodpovedným prístupom...

autumn1
21. sep 2025

Načo vyhovoriť? Veď je dospelý a predpokladám, že svojprávny a pokiaľ si nastavíš hranice, že jeho pes a nie tvoj tak ti neostane na krku. Je to o komunikácii a z mojich skúseností čo stretávam na ulici čím menší tým agresívnejší česť výnimkám. Ja neznesiem malé psy takže väčší (od takých 8-10kg, ideálne 15/20+) ak je vychovaný je úžasný parťák aj na dlhšie výlety-turistiku aj na beh jednoducho na všetko pokiaľ máte aktívnejší životný štýl nie je to len nejaká "prachovka" s ktorou sa nedá nič robiť maximálne vie robiť spoločníka doma alebo potom nosiť na rukách lebo nezvládne veľa a dlho chodiť.

anonym_285
Odpoveď bola odstránená
autor
22. sep 2025

No on to vidi tak ze pes bude vonku alebo dnu ale. Pochybujem ze on bude s nim chodit na vencenie. Skor to le pusti na dvor. Nakrmit ho snad zvladne aj sam priapdne mu daju zrat svokrovci ale mne ten pes proste pride Ako zbyrocna ostara navyse

anonym_285
Odpoveď bola odstránená
ika02
6. okt 2025

Ahoj, s takým prístupom jedného aj druhého žiadneho psíka si neberte, prosím. Bolo by to utrpenie pre všetkých. Keď sa o psíkovi vyjadruješ, že to bude zbytočná oštara, o chvíľu by si riešila, že nevieš, ako sa zbaviť psa, ktorý vám rozhrabáva záhradu, zavýja, príp.útočí na deti. Pes, ktorý nemá výchovu a výcvik, je po čase viac záťaž ako benefit. A bez lásky by ani nebol štátny u vás. Netreba mať psa len preto, že má celá dedina, alebo aby štekal niekde vzadu za domom.

ika02
6. okt 2025
@ika02

Ahoj, s takým prístupom jedného aj druhého žiadneho psíka si neberte, prosím. Bolo by to utrpenie pre všetkých. Keď sa o psíkovi vyjadruješ, že to bude zbytočná oštara, o chvíľu by si riešila, že nevieš, ako sa zbaviť psa, ktorý vám rozhrabáva záhradu, zavýja, príp.útočí na deti. Pes, ktorý nemá výchovu a výcvik, je po čase viac záťaž ako benefit. A bez lásky by ani nebol štátny u vás. Netreba mať psa len preto, že má celá dedina, alebo aby štekal niekde vzadu za domom.

@ika02 ....šťastný...

anonym_285
Odpoveď bola odstránená