icon

Najlepší sprej proti kliešťom pre psa

dobby93
20. apr 2025

Dobrý večer,aký sprej odporúčate proti kliešťom? Ďakujem

colsami
20. apr 2025

Sprej je iba doplnok, nikdy ho nenechat len ako samotny pripravok na ochranu kliestov a spoliehat sa na to.

Je ich viac dobrych, ja som kde tu pouzivala napr Arpalit.

dobby93
autor
20. apr 2025

@colsami máme tabletku ☺️chcem aj preventívne aj nejaký sprej

3009
20. apr 2025

Ja sa pripnem k téme. Ja chcem kúpiť pipetu, ktorú používate? Doteraz sme mali Bravecto, ale sú zlé recenzie, že to veľmi škodí psom na pečeň, tak hľadám niečo iné.

kristie571
20. apr 2025

@3009 mam dlhosrsteho psa, zial nic ine ako bravecto nepomaha :(
Kym bol stena a mal kratku srst bohate stacil obojok proti kliestom, teraz uz zial nie, ani pipeta, ani repelenty, ani pivovarske kvasnice v strave, jedine ta hnusna tabletka.. Babezioza ma viac strasi nez ta samotna tableta.. chodime pravidelne na veterinu, je nastastie po tej tbl stale ok..

wolf_
20. apr 2025

@3009 keď som dávala pipetu, tak frontline. Mám s ňou dobré skúsenosti. Ale ono aj tá pipeta bude "bordel", tiež to ide do krvi, keď to má na kliešťov rovnako smrtiaci účinok ako tableta. Som laik, ale nemyslím si, že tableta je oveľa väčšie (ak vôbec) "zlo" ako pipeta. Tým ale nevravím, že to nepoužívať. Ja som jednoznačne za. Určite je oveľa väčšie riziko všetky tie hnusné choroby prenášané kliešťami ako použiť tabletu/pipetu.

wolf_
20. apr 2025

A sprej ako doplnok mne sa páči menforsan.

maddie1711
20. apr 2025

Ja sa tých tabliet bojím. Pred par rokmi mi pes na ňu strašidelne zle zareagoval, začal kolabovať. Mam ďalších dvoch psov a tým ju nedám aj keby mi za to zaplatia. Fungujeme už roky rokuce len na tea tree oleji, je to síce otravne stale to striekať ale kliešťov som už dávno nevidela.

0silvia0
20. apr 2025

@dobby93 my roky pouzivame obojok scalibor pre psa.

colsami
20. apr 2025

@3009 neviem, zatial som v (dennej) praxi realne nevidela psy zdevastovane Bravectom, alebo s odchadzajucimi pecenami. Aj mojim vlastnym to davam uz do uplnej staroby.
Ale zato som videla kopu zbytocne umierajucich psov na kliestove ochorenia napriek vsetkej snahe a liecbe. Mnohe psy. Kazdy. Jeden. Rok.

palicka
20. apr 2025

My roky používame pri veľkých i malých psoch tabletky. Kupujeme u nášho veterinára, odporúča vždy konkrétny liek pre psa a aj dávkovanie. Z tie roky kliešťa nemali, pojal áno, odpadol sám, resp. sa nezaryl. Žiaden negatívny účinok sme nikdy nezaznamenali

leonie35
20. apr 2025

Ahoj, u nas sprej ani pipeta nezaberali. Obojok Kiltix bol to najlepsie riesenie. Mali sme zlateho retrievera a ozaj roky sme kazdu sezonu kupovali tuto znacku a ziadne klieste 🙂 Sem tam ked bol obojok spinavy, sme ho umyli cistou vodou a ucinkoval na 100%.

tairyx
21. apr 2025

@3009 a neskúšala si scalibor obojok? Ja som s ním nadmieru spokojná. Mali sme aj iné obojky, ale tie sa mi tak neosvedčili. Suseda má dokonca niečo zavesené na psovi, píska to, prvýkrat som také niečo videla. Ani neviem odkiaľ to má, asi z Temu..

zuzanaam
21. apr 2025

@colsami máme Bravecto, podané pred 4 týždňami a za posledné dni som psovi vyberala min. 10 kliešťov. Čo v takom prípade?

colsami
21. apr 2025

Male klieste? Ci velke napite?

zuzanaam
21. apr 2025

@colsami malé, červené, cca 1mm, už mŕtve ich nachádzam, ale sú zaryté hlboko, ťažko ich celé vybrať