Našli ste mačku s obojkom? Čo robiť?
Zdravicko, našli sme mačku s obojkom avšak nikto sa k nej nehlási a my si ju nemôžme nechať , neviete čo s ňou robiť v takomto prípade ?
Ak má čip, tak zverolekári nájde majiteľa.
Ako by sa mal niekto hlásiť? Veterinár pozrie čip a budeš vedieť komu patrí.
cip moze mat/nemusi, este to stale nieje takym standartom ako u psov 🙁 alebo ma a neregistrovany, to je tiez moznost. Po zisteni u veterinara je moznost len inzercie/zdielanim na sietach, po znamych, ci ju niekto nehlada,alebo neprichyli, ked si ju nemozete nechat. Drzim palce nech sa najde majitel
@korra ak má neregistrovaný čip tak to je chyba veterinára, zobral peniaze za čipovanie ale zapísať chovateľa do PC sa mu nechcelo
Overiť či máte aktuálny kontak na seba pri strate psa/mačky si viete na stránke https://crsz.sk/
Ma na sebe iba klasicky obojok , žiaden čip 🥹
Čip je pod kožou a zistis to len citackou😉
čip sa pichá pod kožu na krku, nevidíš ho okom, možno sa dá niekedy nahmatať
v každom prípade mačka s obojkom nebude pouličná/potulná ale má svojho chovateľa, skús jej fotku dať do miestnych FB skupín
Nema tam adresu?? Daj na fb..nas sa rad tula a uz 2krat sme ho nasli cez fb raz ja a raz pani nejaka hoo dala do skupiny mesta. Pritm aj adresu mal napisanu na vnutornej strane obojku.
Čip nemusí mať, ani moja nemá čip. Ale možno ju spozná veterinár, ktorý je v okolí. Mačky nezvyknú ďaleko zájsť. Potom už len FB skupina.
z akého mesta? dcérina spoluž. hľadá mačku ....
@deti95060810 Košice kvp
Skúste osloviť OZ v blízkosti Košíc. Pomôžu aj s veterinou
odkedy sa mačky čipujú?
@rozculena už pár rokov si môžeš dať začipovať mačku, ak cestuješ do zahraničia je povinné ak necestuješ dobrovoľné
https://www.veteras.sk/blog/cipovanie-psov-a-ma...
Posli fotku macky na FB Srdce pre macky, mozno sa najde majitel, ktoremu chyba.
Ak by nic z horeuvedeneho nezabralo,skus ju vypustit tam,kde ste ju nasli,mozno sa len zatulala o ulicu dalej a netrafila domov.
tak to nie , to je moc ďaleko...
250 km.
Kontaktuj Srdce pre mačky...je to obc.zdruzenie ...sú aj na Fb. Určite pomôžu aspoň zdielanim.

K veterinarovi skontrolovat cip a najde majitela ;)