Od ktorého týždňa zistiť pohlavie trpasličieho králika?
Dobrý deň!
Od ktorého týždňa sa dá zistiť pohlavie trpasličieho králika?
Chceli by sme kúpiť, ale je to také "blbé" keď si ho zoberieme domov a ešte mu nevieme dať meno lebo nevieme či to bude samček či samička.
@karolina553 tak si sa nenechala prehovorit skusenostami inych?
Však kupte, meno bude ten najmensi problém. Pohlavie vobec riesit nemusíte. Može to byt Sisa a v skutočnosti samec. Veď o tom nikto vediet nemusí, ani vy.
No to je fakt blbe hovorit samcovi betka. Ako sa chudak bude citit? Tolka ostuda pred navstevami. Dajte mu neutralne meno. Napr pepsi, coki…
Ked som bola decko, tak nas sused mal psa, ktory mal meno Tarzan. Az raz sa Tarzanovi narodili steniatka a premenoval psika na Tarzanu.
Takze kludne dajte aj Betka a po case ked tak, tak premenujete na Betko. Ved aj v CR je jedna postavicka, co si hovori Alzbetko 🤷♀️ 🙂
Dajte nejaké unisex meno. Napríklad Alex. Pasuje aj aj 😏.
@mikasa_ackerman
My budeme kupovať zo superzoo. V tých debnickach ci v čom to maju, tam kde majú mysi a skrecky
@barka1 Ja sa len pýtam. Ešte ma nikto neprehovoril
@karolina553 pozor odtial zvyknu narast velki ti zajkovia. Radsej od chovatela priamo nie mnozitela.
@karolina553 tvoja dcera ta už prehovorila, na rozdiel od zien na MK 😉
@karolina553 budete kupovat zo superzoo ale ty sa len pytas. Ale budete kupovat v superzoo ale nikto ta este neprehovoril…
daj mu meno ktoré môže aj chlapec aj dievča. charlie, kevin, viki…
@mikasa_ackerman a aký existuje? kde nájdem ten príspevok pls?
Z minulej diskusie si myslím, že rady sú zbytočné. Ale tak predsa... Ak chcete kupovať z obchodu, tak tam nemáte zaručené nie že pohlavie, ale ani zdravie, ani nič a ani to, že to bude "trpasličí" - pokojne z takého zajaca z obchodu vyrastie veľký zajac 😉 Takže ak, tak kúpiť od riadneho chovateľa, a ten už bude vedieť aj určiť pohlavie. Ale tak vaše rozhodnutie no 🤷♀️
@karolina553 keby sa nejednalo o živého tvora, tak by som povedala - kúp si čo len chceš. Ale sa kvôli tvojmu rozmaznanému decku chystáš utýrať nevinné zviera.
Uniklo mi niečo? Prečo utýrať? 😳
@zuzanita1609 predchádzajúca diskusia autorky
No v superzoo nebudu vediet zistit ani u dospeleho cest vynimkam...chovam zdrobnelych kralikov a viem to rozoznat v cca 4 tyzdnoch.ale u tych mladych kralikov sa to nemusi urcit 100%
Inak riesit pohlavie kvoli menu...akoze tomu kralikovi to je uprdele ako ho volas
@petracandle tak už chápem ☹️. Autorka, poradím. Kúp jej plyšáka a začni jej vysvetľovať,že nemôže mať všetko, čo chce. A hlavné jej vysvetli,že je to živý tvor a nie rozmar. Keď bude staršia, budeš mať s ňou ešte problém,ak budeš takto pristupovať k výchove.
Ahoj, my máme doma králika. Minilop, ale keďže bol len jeden (pri vrhu) tak je pomerne veľký.
Bývate v byte? Nam začal pomaly smrdiet po sene ako v stajni, takže šiel zajko na balkón, tam má domček.
Starostlivosť nie je veľmi veľká.. dcéra má 5 rokov. Trosku nás už aj pohrýzol, ale skôr tak jemne. Teda mňa, lebo som mu stala v ceste.
My sme ho brali ako 2.mesacneho a pohlavie už vedeli. Takže aj v superzoo už vedia. Menšie podľa mňa ani nemajú, nemôžu och vziať od matky keďže ešte pijú mliečko.
Zajac je v noci pomerne hlučný, dupoce, musel by byť v miestnosti kde nikoho nebude budiť.
Aj v noci papá atď.
Pýtaj sa.čo chceš. Ale pre deti je zaujímavý len kým je malinký..ako každé zvieratko. Dcéru už tie omrzelo starať sa...ide, ale musím s ňou, sama si už na neho ani nespomenie. Mame ho niečo cez rok.
@vilma7 áno bývame v byte.

@karolina553 už v minulom príspevku vám vysvetlili, že nič také ako trpasličí králik neexistuje a aby ste si viac o ňom naštudovali, než si ho zaobstaráte. Zároveň, ak vám ho niekto predá s tým, že je tak mladý, že sa mu nedá zistiť pohlavie, mali by ste si ozaj premyslieť, odkiaľ si králika zaobstarávate.