icon

Odporúčania na interaktívne hračky pre šteňa a dospelého psa

3. feb 2025

Ahojte baby. Vedeli by ste mi odporučiť nejaké dobré interaktívne hračky pre šteňa aj následne pre dospelák? Nejaké také ktoré poriadne zavaria hlavu. Pre staforda. Ďakujem

si_sa_6
3. feb 2025

myslim si ze tomu zavaris hlavu hlavne poriadnym treningom a moznostou aktivneho pohybu. asi zhanas lebo sa zacal nudit a demolovat?

autor
3. feb 2025

@si_sa_6 nie nič nedemoluje. Aktívne tréningy máme. No 4 mesačnému šteňaťu nemôžem dávať 2 hodinový tréning. A pohybu má až až. Hľadám niečo na spestrenie dňa.

nynia
3. feb 2025

Plemeno? Alebo aspon velkost? Pre stredne a vacsie plemena su velmi dobre yoggie pot alebo ufo - zamrazis s konzervou, nabopnanymi granulami, barfom a pes sa s tym vyhra taku pol hodinu urcite. 😊 Alebo na ten styl je aj westpaw topple (ale drahsie), kong (pri tom pozor treba dat do vnutra slamku cez stred kvoli tlaku a pred krmenim vybrat. Pre mensie a stredne do takych 15kg rozne cmuchacie podlozky, plastove hlavolamy na hafkonaut.sk najdes vela inspiracii.
@si_sa_6 toto uplne nie je pravda, interaktivne hracky su super na mentalne unavenie ked pes uz ma dostatok pohybu a treningu ale este nieco potrebuje na "vypnutie" pol hodina s takou "hrackou" je ako hodinova prechadzka v kroku na vodzke. Nie vsetkym psom staci len vybehat najma co sa tyka pracovnych a loveckych plemien a pretrenovanie tiez nie je sranda, nehovoriac o tom, cim viac pohybu tym vacsia kondicka a tak lahko moze nastat zacarovany kruh ked pes sa stane "neunavitelnym".

h2
3. feb 2025

@nynia Autorka píše, že staford.

nynia
3. feb 2025

@h2 to som prehliadla tak pre staforda by som vybrala to co som spominala pre vacsie plemena yoggie pot, yoggie ufo, westpaw topple (ked sa kupi vacsia a mensia velkost napr. L, XL daju sa spojit a potom z nich granule vypadavaju ked do toho pes buchne labkou), kong... Alebo aj obycajna lizacia podlozka vie dobre zabavit. Najlepsie je ich striedat.