icon

Pomoc pri výbere psíka

Dnes o 14:07

Ahojte, prosimo rady pri vybere psika do bytu, mal by byt co najmensi a hlavna podmienka, neplznut. Dakujem

Strana
z2
anonym_96e647
Dnes o 15:53

My máme z útulku kríženca pudla s yorkom. Je mala a neplzne 🙂 predtým som mala yorka, neplzla a povahovo bola uplne úžasná 🙂 Držím palce aby ste nasli dobrú chovnu stanicu alebo utulok kde nájdete psika ideálneho k sebe 🙂

anonym_c8b56d
Dnes o 15:59

@anonym_autor Shih-tzu. My máme jedného a je to láska ♥️

maca1984
Dnes o 16:41
@anonym_8df146

Čo mu ponúkas ty?

@anonym_8df146 majonézový šalát a rezne, nie ? 🤣

anonym_8df146
Dnes o 16:42
@maca1984

@anonym_8df146 majonézový šalát a rezne, nie ? 🤣

@maca1984 vtipné až som sa zabudla smiať

maca1984
Dnes o 16:46
@anonym_8df146

@maca1984 vtipné až som sa zabudla smiať

@anonym_8df146 škoda no.
Snažila som sa odpovedať v rámci tvojej otázky.
Akože čo tomu psovi má ponúknuť ?

anonym_8df146
Dnes o 16:53
@maca1984

@anonym_8df146 škoda no.
Snažila som sa odpovedať v rámci tvojej otázky.
Akože čo tomu psovi má ponúknuť ?

@maca1984 každý pes má nejaké potreby ktoré mu treba naplniť

maca1984
Dnes o 16:55
@anonym_8df146

@maca1984 každý pes má nejaké potreby ktoré mu treba naplniť

@anonym_8df146 jesus, tak to snáď vie že treba ho venčiť, dať mu jesť, piť, atď.

autor
Dnes o 18:00
@anonym_1e54da

Striham psov čiže mám skúsenosti s veľmi veľkým množstvom psov, typov srsti a pováh….. Určite si ho zober z chovnej stanice a nie z bazaru. Radšej ,,investuj” na začiatku do psa ako potom riešiť veterinu. Pudel a Maltez si vyžadujú veľa starostlivosti o srsť aj medzi strihaniami. Maltez je náchylný na kvasinky, srsť 2x do roka pri menení pusta mierne podsadu (jemne vlasky, niektorý viac iný menej), pudla musíš cesat, dost sa im uzlí srsť a je to dosť aktívne plemen, Maltipoo,cavapoo,hocičo s poo ani nerozmyslaj. Ďalej plemena s chlpami (áno absolútne všetky psy majú srsť, len niektorý majú viac podobnú vlasu) sú Westik, Bison, Shitzu (Shitzu pusta tiež podsadu ale perfektný bytový pes a spoločník - mali sme 16rokov), westik je tvrdohlavejšie plemeno, ďalej Havansky psík (milé plemeno), čínsky chocholatý pes - labutienka (osrstena verzia-majú peknú farbu), biewer Terier a York (rozdielne farbou)- celkom prispôsobivé psy, zvládnu aj prechádzku aj tá srsť je úžasná keď to nie je bazošák a je o ňu riadne starane (najjednoduchšie sa rozcesava, nepotrebuje tak časté strihanie ako Maltez, nakoľko je tá srsť rovná a pri použití kvalitnej kozmetiky stačí len pristrihovat a nie sekať na krátko ako robí 90% ,,psičkarov”) ..
Ak by si chcela niečo väčšie čo nepúšťa tak portugalsky vodný pes (pozor, dosť aktívny ale povahovo podľa mna dobrý pes, taký ťuťko)…… ak chceš takého čo ti nepustí nič tak asi York alebo pudel. Ale ani jeden z vyššie spomenutých nie je plznúci pes, ale chlpy z nich sem tam nájdeš. Z vlastnej skúsenosti by som nikdy nešla do maltéza a pudla z ostatných mi nevadí ani jeden.

@anonym_1e54da dakujem ze si si dala tu namahu a takto perfektne to rozpisala😍

autor
Dnes o 18:03

Dakujem vsetkym za uplne super rady a postrehy, vazim si to! Je rozhodnute, chceli by sme yorka. Pomozte mi este prosim najst serioznu chovnu stanicu. Fakt dakujem! 🍀

moony99
Dnes o 19:39

Havajský psík,má vlasy,neplzneale je veľký závislák na pánovi, nerád je sám.

erickatt
Dnes o 19:41
@anonym_autor

@bonboniera dakujem😍

@anonym_autor hlavne prosim overenu stanicu. Ziadny mnozitel. Ze doveziem vam ho a lacno a podobne.

autor
Dnes o 19:45
@erickatt

@anonym_autor hlavne prosim overenu stanicu. Ziadny mnozitel. Ze doveziem vam ho a lacno a podobne.

@erickatt samozrejme, uz som vyssie pisala ze bazos a podobne inzeraty idu mimo mna. Len by som bola fakt vdacna keby mi niekto pomohol najst chovnu stanicu, ktora sa zaobera yorkami.

autumn1
Dnes o 19:46

Tak tu je dôležité hlavne ako chceš aktívneho, nič nepíšeš o svojom životnom štýle ani koľko času mu chceš venovať chceš takto sa nedá veľmi dobre poradiť. Napr. Pudel, Maltezák sú veľmi aktívni psíci. Bišon s kľudnejším temperamentom. Yorkshire je taký zlatý stred v aktivite. Za mňa vyhráva Pudel pretože okrem nepĺznutia najlepšie splňuje aj iné moje požiadavky.

autor
Dnes o 20:39
@autumn1

Tak tu je dôležité hlavne ako chceš aktívneho, nič nepíšeš o svojom životnom štýle ani koľko času mu chceš venovať chceš takto sa nedá veľmi dobre poradiť. Napr. Pudel, Maltezák sú veľmi aktívni psíci. Bišon s kľudnejším temperamentom. Yorkshire je taký zlatý stred v aktivite. Za mňa vyhráva Pudel pretože okrem nepĺznutia najlepšie splňuje aj iné moje požiadavky.

@autumn1 na zaciatok sa mu niekto moze venovat a byt s nim cely den, neskor ale bude musiet byt aj par (4-5) hodin sam doma.

Strana
z2