icon

Postrelený pes

27. júl 2025

Ahojte, dnes nám utiekol psík a prišiel domov a mal postrelenu lopatku. Takto tiež pred 5 rokmi utiekol a tiež ho niekto postrelil do zadku, boli sme na veterine a veterinár povedal že to sa nevyberá že to sa zarastie. Myslíte že sa to zarastie aj pri lopatke? Alebo s ním treba ísť? Psík je inak v poriadku nič také mu není. 😕 Nechápem tých ľudí....😕😔

Strana
z2
anonym_7a64b3
27. júl 2025

Keď Vám pes uteká, tak ho dajte na reťaz. A žiadne, že to je nehumánne. Je to vždy len zviera a na prvom mieste je bezpečnosť ľudí. Vďakabohu za tých, čo kadejakých túlavých psov strieľajú.

autor
27. júl 2025

@anonym_autor tak ďakujem vám za odpoveď. My máme psa v izbe nie vonku a nie na reťazy. Je to maličký pes a svetlohnedej farby nik si ho nemohol zmýliť so zverou. A nikdy nebol agresívny. Proste k nám prišiel z ulice keď bol šteňa a je to pes " utekač" utekal aj bývalým majiteľom vždy k nám tak nám povedali "tak si ho nechajt". Už rok nám neutiekol a včera zas no. Ja viem že to je naša chyba.

ildiko36
27. júl 2025
@anonym_autor

@anonym_autor tak ďakujem vám za odpoveď. My máme psa v izbe nie vonku a nie na reťazy. Je to maličký pes a svetlohnedej farby nik si ho nemohol zmýliť so zverou. A nikdy nebol agresívny. Proste k nám prišiel z ulice keď bol šteňa a je to pes " utekač" utekal aj bývalým majiteľom vždy k nám tak nám povedali "tak si ho nechajt". Už rok nám neutiekol a včera zas no. Ja viem že to je naša chyba.

@anonym_autor ti za to nemôžej ma ten psik v povahe ako aj naša ale urcite by som to riešila na policii, je na to zakon a keď pes nikoho neohrozil len sa tulal, ten dotičny nemal pravo ho postreliť, takym ludom zbrojny nepatrí, su psychicky labilny

ildiko36
27. júl 2025
@anonym_autor

@anonym_autor uprimne tie psychicke testy na zbrojny preukaz neuznavam, poznam kopu ludí ktory presli testom ale by nemali to mať su agressivny.. a nedala by som im zbrojny preukaz ale ked testy spravia🤷
mali by to kus sprisniť kto môže mať zbrojny preukaz

btus
27. júl 2025
@anonym_7a64b3

Keď Vám pes uteká, tak ho dajte na reťaz. A žiadne, že to je nehumánne. Je to vždy len zviera a na prvom mieste je bezpečnosť ľudí. Vďakabohu za tých, čo kadejakých túlavých psov strieľajú.

@anonym_7a64b3 vy nie ste normálna. 98% zatrelených psov nie sú túlavé psy.

michaelam2
27. júl 2025
@btus

@michaelam2 je ťažké zabezpečiť psa, aby neutiekol. Nam utiekol samojed ( výška v kohútiku 59 cm, váha cca 27kg , vrátila nám majiteľka) z klietky na výstavu. Našťastie bol v tej klietke v garáži. Bol tam preto, že deň predtým nám rozhrýzol dvere medzi garážou a miestnosťou vedľa garáže. A keď sme ho nechali na dvore ( máme 2 psy, ktoré nám nikdy z dvora neušli), tak cez cca 20 cm medzeru medzi plotom a zemou sa pretiahol k susede. A to mávame doma "na prázdniny" na 2 týždne ešte 2 psi od kamarátky, takže 4 psi neušli nikdy ( tiež samojedy) ale tento, to bol nezmar. Pridávam fotku klietky, z ktorej sa to podarilo. Nechápali sme, ako sa z nej vytiahol. https://www.superzoo.sk/dog-fantasy-klietka-skl...

@btus
@btus no len vies, mne je to uplne jedno ci je lahke alebo tazke zabezpecit psa aby neutekal. Proste ked to niekto nevie tak nech psa nema. Minule som sla s kocikom po ulici a rozbehol sa na mna velky pes. Ako poviem uprimne ze by som v tej chvili bola aj vdacna keby tam bol niekto so vzduchovkou, lebo nie nenecham zranit seba a uz vobec nie dieta kvoli majitelom co si nevedia zabezpecit psa.

btus
27. júl 2025
@michaelam2

@btus
@btus no len vies, mne je to uplne jedno ci je lahke alebo tazke zabezpecit psa aby neutekal. Proste ked to niekto nevie tak nech psa nema. Minule som sla s kocikom po ulici a rozbehol sa na mna velky pes. Ako poviem uprimne ze by som v tej chvili bola aj vdacna keby tam bol niekto so vzduchovkou, lebo nie nenecham zranit seba a uz vobec nie dieta kvoli majitelom co si nevedia zabezpecit psa.

@michaelam2 ja len píšem, že člove niekedy nevie, že daný pes mu utečie Nám za 14 rokov neutiekol ani raz ( naše). Ale tento bol u nás na dočaske a ani by nám nenapadlo, že to dokáže, keďže naše nikdy neušli cez plot. Áno, po tom ako utiekol sme ešte viac zabezpečili oplotenie. A verím vám aj to, že je to nepríjemné. Sama to neznášam, keď vidím vólne pusteného psa.

maya_hi
28. júl 2025

@anonym_autor nevieš, či niekde nenaháňal sliepky, či ľudí 😐 treba ho dobre zabezpečiť.

priscilla07
30. júl 2025

Určite vybrať, pred tým urobiť RTG, podať trestné oznámenie na neznámeho páchateľa na polícii a rozšíriť to po sociálnych sieťach. Ak sa nikto nenájde, možno sa ten idiot zľakne keď sa dozvie že sa to rieši. My to tak robíme keď zistíme že niekto strieľal po zvierati. Ak sa niekto najde, tak Vám uhradí náklady a môže dostať pokutu 20000€ a 3 roky väzenia.

priscilla07
30. júl 2025
@anonym_7a64b3

@anonym_7a64b3 ach jaj , to čo ste za človeka, respektíve ľudí s takýmito názormi ťažko nazvať ľuďmi

autor
30. júl 2025
@maya_hi

@anonym_autor nevieš, či niekde nenaháňal sliepky, či ľudí 😐 treba ho dobre zabezpečiť.

@maya_hi prepáčte ale ja si svojho psa poznám a určite nenahana nikoho Max fenky.😅 on je lenivý na sliepky tie máme aj my a je schopný s nimi aj spať. A je to obrovský milovník ľudí. Nikdy nikomu neublížil. Maximálne breše do opitých pánov, ale to už odkedy ho máme 😅 urcite nikomu neublížil. Chápem že ľuďom vadí keď majú cudzích psov po dvore. Ja to nedávam za vinu nikomu inému ako sebe. A teda musím povedať že psík je už celkom v poriadku. Guľku mu veterinár nevybral. Tá sa vraj zarastie. 🤗

Strana
z2