Pozitíva a negatíva chovu anduliek
Ahojte, rozmyslam, ze si zadovazime andulky. Je tu niekto kto ich chova a ma deti a vie o pozitivach chovu?o negativach viem;) neporiadok a skriekanie. Dakujem
@makromolekula nenáročnosť, možnosť si ich ochočit, budovanie zodpovednosti u dieťaťa.
Zabudla si ešte jedno mínus- starosť co s nimi keď pôjdete na dlhšie preč.
My máme jednu andulku. Bývame v dome ale nemáme psa a dcéra chcela zvieratko. Starostlivosť je nenáročná, dcéra si ju vypúšťa v izbe . Nie je vhodné aby mali deti klietku v izbe kde spia. Keď je jedna neškrieka .
proti - hadam jedine co s nimi, ked by ste sli na dovolenku..... na chalupu jazdia s nami, ale ked sme sli na cyprus - musela som riesit kto sa nam o ne postara.
pre - radost, laska --- su to uzasne vtaciky. Mam jednu andulku a jednu pyruru - nie moc vhodna kombinacia, nie vzdy sa znesu spolu. Andulka je nenarocna. Mam ich pustene v detskej, ale zaletia aj do obyvacky. Su clenmi rodiny.
Nasa andulka je bystra - naucila sa ze ked poviem BUVAŤ - leti sama do klietky ;) Su to inteligentne vtaciky.
len si rozmysli --- par sa bude tazsie ochocovat ako jednotlivec, samicky zvyknu byt hasterive a ak budes mat parik --- co s pripadnymi mladymi?
@makromolekula nenáročnosť, možnosť si ich ochočit, budovanie zodpovednosti u dieťaťa.
Zabudla si ešte jedno mínus- starosť co s nimi keď pôjdete na dlhšie preč.
@gejb my sme nosili celú klietku so sebou 😄
z mojich skusenosti by som šla buď do korely alebo papagaja spevaveho... andulky su super ale to škriekanie ti začne časom vadiť a sú to fakt bordelári... a korelu alebo spevaveho naučíš viac
a keď už pôjdeš do anduliek tak iba 1ks a samca 🙂 nekupuj párik lebo ich ťažšie ochočíš keď bude sama budeš patriť do jej krdľa 🙂
Vtáčiky su láska na celý život 🙂

neporiadok a striekanie je jedna vec. druha alergia a ine, ale iste to mas nastudovane 😉 pozitiva: radost 🙂