Prečo cez deň šteniatko ciká po byte?
Dobrý deň,
Mam taký problém ze máme 3 mesačne šteniatko ktoré vie ze ma ist cikat a kakat na podlozku , v noci to tak aj urobí , ráno je vsetko na podložke , no cez deň nám cika a kaká vsade po byte, Preco to robí ked proste vie kam ma ist ?
Vďaka za radu
Cez deň ho treba venčiť vonku , čo najskôr po jeho prebudení . Aj mimo toho viac x , aby sa naučil vykonávať potrebu vonku.
My máme mini maltezaka a to tiež nám robila. Keď prišlo leto a chodidla vonku tak od vtedy sa naučila že cez deň má cikat vonku a naučila sa to tak že jej treba stojí pri dverách a začne brechat
My sme psa cez deň zatvárali do tej miestnosti, kde mal podložku, nechodil po celom byte.. išli sme s ním ráno, potom večer, ale aj tak bolo do rána niečo na podložke asi do 1 roka..
Už to bolo neúnosné, lebo tá podložka nestačila na to množstvo, tak po večernej prechádzke nasledovali aj nočné prechádzky..
Šteniatko jedlo viac aj pilo ako dospelý pes, ktorý jedol už len raz za deň a na podložku už potom nechodil, pekne vydržal..
Casto vencit pocas dna. Ja som s nasim psom bola von stale resp velmi casto. A nosila som mlsky ked sa vycikal vykakal von odmenka. Ked som chodila do prace na obed som zasla domov vyvencit stena. V noci detto do jeho 6 mes som s nim v noci chodila von o polnoci a o 4tej rano. Kazdu noc. od polroka bolo stena plnohodnotne vencene von len pocas dna. Ludia so starsimi psami sa ma pytali ako je to mozne ze nema ziadne nehody..venovala som tomu ozaj vela casu a konzistencie. A odmenky odmenky odmenky. Psy a deti funguju na odmenky. 🙂
Podlozka je to najhorsie, ako mozete ucit psa vykonavat potrebu. On nevie co od neho chcete. Normalne sa totiz pes uci ze "cikat a kakat sa chodi vonku" a vy ho tymto ucite ze "cikat a kakat sa chodit v byte na podlozku". Zbytocne si to komplikujete, predlzujete a pre stena je to velmi nejednoznacne.
3 mesačné šteňa som mala už normálne naučené na venčenie von a normálne to chápalo, žiadne nehody. Jo, to nemusí tak byť, každý pes je individuálny, aj čo sa týka toho za aký čas sa to naučí. Ale ľudia si tými podložkami len zbytočne komplikujú život a celý proces predlžujú, ale nie a nie si dať poradiť 🤷♀️ Radšej psovi vyčleniť niekde miesto, ak nehoda tak sa proste uprace.. ako pliesť psovi hlavu s podložkami.

Cez deň častejšie chodiť von a podložku zrušiť úplne