icon

Prečo moji škrečky umierajú tak skoro?

19. sep 2024

Ahojte. Pred rokom sme si kúpili škrečka. Žil nam 4 mesiace.. Umrel. Okusoval klietku co sa mi zdalo divne. Kŕmení bol pravidelne,aj vodu som menila pravidelne, mal dosť hraciek aj tunely a podobne. Potom sme sa rozhodli kúpi synovi ďalšieho lebo bol veľmi smutný. Dnes iden pozrieť a je mŕtva. 🥵 Ja nechápem. Čo robíme zle.... Nornalne som nešťastná s toho... Vzorne sme sa o ne starali. Vďaka. Každý z nich žil cca 4 mesiace. Co je dosť malo.

Strana
z2
moonlight1210
20. sep 2024

@belllinka parik som myslela 2 samcekov alebo 2 samicky. Lebo skrecok nie je samotarske zvieratko. Tak aby mali kamosov.
Ale mladatka riesit samozrejme nechceme.

Lenze ked nam ten jeden vzdy skor uhynie, ten druhy i tak ostane sam. A uz mu nevieme dat kamosa, lebo povodny skrecok by uz bojoval o teritorium s novym. Utocili by na seba a snazili sa zabit.

belllinka
20. sep 2024

@moonlight1210 Tak podľa toho akých chováte, ak zlatého, tak ten nemár rád spoločnosť, džungarských sme mávali aj my viac, ale iba z jedného vrhu.

moonlight1210
20. sep 2024

Vzdy sme zatial mali len dzungarske.

vikusjk
20. sep 2024

My sme mali tiez skrecka, kupili sme ho dcere a zil necele styri roky. Ale to bol dzungarsky, nie syrsky. Nemali sme klietku, ale taky box, ktory mal s mriezkami len take otvaracie dvierka, zaroven aby tam prudil vzduch, inak to bolo cele plastove, vratane tych trubiek, v ktorych behal. Dcera sa s nim ale nejako prilis nehravala a ked, tak velmi opatrne, aby ho nepostlacala.

lesna_vila
20. sep 2024

nikdy si nekupujte zvieratá z obchodu. väčšinou ide o príbuzenské kríženie, tam nemôžete očakávať dobrý zdravotný stav. Po Slovensku je niekoľko chovateľských staníc. My máme sýrskeho a chovateľka sa zaujíma, kontaktuje nás a tak sleduje zdravotný stav a dĺžku dožitia svojich odchovancov. Čo sa mi veľmi páči, tak nepredajú škrečka kým neuvidia v čom bude bývať. V chováku Vám predajú čokoľvek, len aby predali...
kúsanie klietky = stres. Sýrsky škrečok potrebuje klietku dlhú minimíálne 80cm, pestro zariadenú s časťou na norovanie, po utlačení hlbokou nad 20cm. Kúpací piesok a klalitnú stravu, rozhodne nie tie farebné zmesky z chovproduktov či zlepené tyčinky.
Napr náš má klietku 100cm a klietkú kúsal len keď prišiel o koliesko (pokazilo sa a dáke tri dni mi trvalo kúpiť nové, lebo zase, ponuka v chovateľských potrebách je zúfalá, väčšina koliesok je nebezpečná). Šťastný škrečok by klietku kúsať nemal.
na facebooku je viacero českých skupín kde získate rady od ľudí, čo škrečky chovajú.

ajajaj00
20. sep 2024

@petracandle od domaceho chovatela som myslela urcite lepsi vyber ako z obchodu

Strana
z2