icon

Prečo papagáj Ara okusuje ruku?

10. aug 2025

Ahojte trošku zvláštna otázka ale skúsim 😀
Naši si kúpili Aru....najviac je navyknuta na ocina no veľmi by som chcela aby bola aj na mňa len už s nimi nebývam tak je to ťažšie...dnes keď som si ju zobrala a chodila mi po ruke tak z ničoho nič mi začala tak jemne okusovat ruku (chĺpky)ešte to nikdy nerobila a celkom dlho....robil to niektorí z vašich papagájov? Co to môže znamenať? Ďakujem 😊 ( výsmešné komentáre si nechajte pre seba )

jazula
10. aug 2025

Aru sme nikdy nemali. Ale od anduliek a koriel som takéto “preberanie pierok” (teda chĺpkov 😁) brala ako akési láskanie. Teta mala andulky, ktoré mala úplne krotké a milovali ju a oni si jej sadli na hlavu a po jednom jej vyťahovali a ozobkávali vlasy 😀. Až tak intímne, láskavo vyzerala tá chvíľka vždy 🙂

doriiis
10. aug 2025

Ak je naučená na ľudí,tak ti neublíži.Ale bacha.Dospela Ara má tak silný stisk zobáka,že ti prst dolame.Rodicom závidím.Vlastnit Aru je môj sen

kavasmliekom
10. aug 2025
@doriiis

Ak je naučená na ľudí,tak ti neublíži.Ale bacha.Dospela Ara má tak silný stisk zobáka,že ti prst dolame.Rodicom závidím.Vlastnit Aru je môj sen

@doriiis dnes som videla ako ara rozbila zobakom kokosový orech. Boli sme na jednej farme, kde chovajú, niečo nádherné, maznavé, poslúchajú, len sa im treba venovať.
@anonym_autor

doriiis
10. aug 2025
@kavasmliekom

@doriiis dnes som videla ako ara rozbila zobakom kokosový orech. Boli sme na jednej farme, kde chovajú, niečo nádherné, maznavé, poslúchajú, len sa im treba venovať.
@anonym_autor

@kavasmliekom ...nádherné,prenádherné stvorenia sú Ary.Mala som možnosť kŕmiť aj dospelé aj mláďatá.Mlada ti zlomí malíček jak nič.Raz si ho kúpim aj ja.

kavasmliekom
10. aug 2025
@doriiis

@kavasmliekom ...nádherné,prenádherné stvorenia sú Ary.Mala som možnosť kŕmiť aj dospelé aj mláďatá.Mlada ti zlomí malíček jak nič.Raz si ho kúpim aj ja.

@doriiis stačí 1000e plus zariadenie 😄

doriiis
10. aug 2025
@kavasmliekom

@doriiis stačí 1000e plus zariadenie 😄

@kavasmliekom ....to by ani nebol problém.Ale teraz nemám čas na to.Dve deti plus full time robota.Ale raz,keď deti budú mať vlastné životy a po matke ani nesteknu to príde .☺️
Zatiaľ mi stačia dva psy a kakariki.Mali sme aj dve zebricky,ale tie už dožili.

martinmmartin
10. aug 2025
@doriiis

@doriiis tak tak Predstav si 3rocne dieta s kridlami na chrbte a noznicami na zelezo na hlave....

zebricka14
1. sep 2025

áno, to papagáje robievaju svojmu majiteľovi, je to prejav lásky.