Prečo rastliny v akváriu stále uhynú?
Ahojte dievčatá, možno tu táto téma nepatrí, no videla som aj pár fotiek akvárok tak, že skúsim 😊. Mame akvárium už dlhšie, rastliny rástli ako besné, rybkam sa darilo nebol žiadny problém, potom nejak na to nebol čas ryby vykapali a asi pol roka tam išiel iba filter občas sme zasvietili rastliny vykapali vlastne všetky tiež. Od cca maja sa to snažíme obnoviť, dali sme nové dno, štrk, máme led viacfarebné osvetlenie zabudované v kryte, filter, ohrievač aj okysličovač. Rybám sa darí no tie rastliny nám zakaždým vykapú, vydržia tak 3 týždne a už to ide dolu vodou, objednávam ich z invital prídu vždy pekné, tak ja neviem 😕. Nemate prosím nejakú radu čo robíme zle ? Ďakujem krásne.
Ake rastliny kupujes, ake mas svetlo, ako svietis, ako menis vodu?

Ake rastliny ste kúpili? Na začiatok si kúpte nieco nenáročné typu echinodorus, anubias, cryptocoryne a pod. https://www.invitalshop.sk/nenarocne-rastl-pre-...
Do toho hnojiva na to určené. Ja teraz začínam bojovať so zelenou riasou, tak som dnes kupila riasozrutov, pridávam kazdy den easy carbo a hnojiva od dennerle plant care pro a od HS Aqua Ferrocell hlavne kvôli červeným rastlinkam. Ešte chcem kupit hnojivo ku korenom. Inak sa rastlinám celkom v mojom akva celkom darí nebyť tej riasy 😤 ale cakala som kedy sa to objaví ...