Prečo sa mačiatko nonstop umýva a niečo vykusuje?
Dobrý deň priniesla som si pred dvoma dňami mačiatko domov a umýva sa nonstop a vykusuje niečo. Čo to môže byť ?
@anonym_autor blcha, kliešť, svrab. Veterinár pomôže
@kavasmliekom kliešťa nemá isto pozrela, ostatné musím ísť za ním
Môže to byť buď kocúr, alebo mačka 🐱
Ak nemá červenú, alebo šupinatú kožu, alebo spomínané parazity, nemalo by ísť o problém. Mačky sa často umývajú, napr. keď sa dobre najedia, alebo keď majú iba zlé postavenie srsti (po hladkaní), prípade zlepenú srsť (po daždi), alebo nečistoty v srsti (semená burín).
@kavasmliekom kliešťa nemá isto pozrela, ostatné musím ísť za ním
@anonym_autor blchy ani iné ty nezbadáš. Choď k veterinárovi,čo najskôr. Ak ho máš vo vnútri, veru by mi to prekážalo.
@anonym_autor blchy ani iné ty nezbadáš. Choď k veterinárovi,čo najskôr. Ak ho máš vo vnútri, veru by mi to prekážalo.
@koniarova jasne pôjdem len mám 2 mačiatka a jedno sa nonstop umýva druhé nie tak obe by mali blchy alebo sa mýlim ?
Môže to byť buď kocúr, alebo mačka 🐱
Ak nemá červenú, alebo šupinatú kožu, alebo spomínané parazity, nemalo by ísť o problém. Mačky sa často umývajú, napr. keď sa dobre najedia, alebo keď majú iba zlé postavenie srsti (po hladkaní), prípade zlepenú srsť (po daždi), alebo nečistoty v srsti (semená burín).
@cutespider sú obe mačky to viem že sa často umývajú ale toto je nadmerné
Mozno je take cistotne... ak by malo blsky, tak sa aj skriabe. Ked sme nasli maciatko, hned prvy den islo do sprchy. Na macacie blsky staci obycajny macaci sampon. Samozrejme idealne pozriet veterinarovi.
Mozno je take cistotne... ak by malo blsky, tak sa aj skriabe. Ked sme nasli maciatko, hned prvy den islo do sprchy. Na macacie blsky staci obycajny macaci sampon. Samozrejme idealne pozriet veterinarovi.
@aalt tak v to dúfam zajtra zájdem lebo dnes je zatvorený ďakujem vám.
mačky sa vedia velmi dlho čistiť na etapy hlavne.Trošku ich chytíš a už sa umývajú.A zdá sa človeku potom akoby sa čistili skoro celý deň nonstop.Aj naša.Ak práve nežere tak sa umýva a nemá teda nijaké parazity a už je dospelá ale robila to takto od mačiatka.Treba popozerať kožušok a podla toho sa zariadiť či tam dačo nevidíš. A aj si trhaju srsť akoby vyhrýzajú.To je normálne
@anonym_autor Môže to byť aj stres alebo úzkosť. Aké staré je to mačiatko? Pýtam sa preto, lebo s mamou by malo byť 12 týždňov.

@anonym_autor blcha, kliešť, svrab. Veterinár pomôže