icon

Prežijú malé mačiatka bez matky vonku?

7. okt 2024

Ahojte narodilo sa nám 5 mačiatok ale ich mamina , mačka umrela presne keď mali 3 týždne . Bola to vonkajšia mačka .
Mačiatka sme si vzali na chodbu do krabice pri radiátor a prikrmovali umelým mliekom . Už nám ale smrdí celá chodba , jedno dieťa je alergické na srsť , druhé dieťa je bábätko a rada by som ich dala von .Začínajú papať aj z misky ale mohli by sme ich chodiť aj von prikrmovať , ale má byť v noci 12 stupňov a cez deň 24 -19. Prežijú ? Viem , že mačky sú zvyknuté na zimu ale čítala som že malé mačiatka sú veľmi háklivé na zimu a hlavne keď nemajú mamu čo by ich zohrievala .Ja už ale to mňaučanie a smrad vnútri nedávam , ďakujem 🍀
P.s. na dvore ešte máme dvoch kocúrov , tí sa mačiatok boja podľa toho čo sme videli keď sme ich dali pri seba. Myslíte že im nespravia zle keď budú mačiatka bez nás vonku ?
Ešte dodám že ani jedna mačka nieje naša , všetky sa tak u nás na dvore vyskytli 😃 (proste dedina )

Strana
z2
dominikamacakova
10. okt 2024

Odkáž záujemcom, že mačky treba dať vykastrovať bez ohľadu na pohlavie.

aandrea9
10. okt 2024

4 týždňové vonku určite neprežijú. To sú ešte bábätká bez termoregulacie. Videl ich veterinár? Možno majú hnačky z choroby, tým pádom sa rýchlo dehydruju a zlyhavaju organy. Tieto vonkajšie 🐈‍⬛ žiaľ všeličo dostanú do vienka co sa chorôb týka.

Strana
z2