icon

Prírodný repelent pre mačky proti kliešťom

12. máj 2025

Tak aby fungoval. A ak mate aj spätnu väzbu, mnohe prirodne su velmi aromaticke, ci to macke nevadi. Ci moc neslinta alebo nieco podobne. Dakujem
Idealne sprej, mozno pipeta.

bastet7
12. máj 2025

Naše mačky (3 ks) v lete každú chvíľu prídu s nejakým kliešťom. Niekedy im to vyberiem, niekedy, hlavne keď som sama a nedokážem aj držať mačku, aj rozhŕňať srsť, aj vyťahovať kliešte (mačky zásadne nespolupracujú), nechám to tak a na druhý deň tam kliešť už nie je. Neviem, či odpadne sám, alebo si ho mačka vyberie sama. Rozhodne by som ju ale nestresovala nejakým smradľavým sprejom. Mačka má výrazne citlivejší čuch ako ľudia. Nezabúdaj, kliešte aj mačky sú tu už milióny rokov a mačka z nejakého kliešťa rozhodne nie je traumatizovaná. Ale áno, keď sa dá, vyberám ich im.

autor
13. máj 2025
@bastet7

Naše mačky (3 ks) v lete každú chvíľu prídu s nejakým kliešťom. Niekedy im to vyberiem, niekedy, hlavne keď som sama a nedokážem aj držať mačku, aj rozhŕňať srsť, aj vyťahovať kliešte (mačky zásadne nespolupracujú), nechám to tak a na druhý deň tam kliešť už nie je. Neviem, či odpadne sám, alebo si ho mačka vyberie sama. Rozhodne by som ju ale nestresovala nejakým smradľavým sprejom. Mačka má výrazne citlivejší čuch ako ľudia. Nezabúdaj, kliešte aj mačky sú tu už milióny rokov a mačka z nejakého kliešťa rozhodne nie je traumatizovaná. Ale áno, keď sa dá, vyberám ich im.

@bastet7 Macky mozu rovnako ochoriet z kliesta ako clovek. Traumatizovana mozno nie je, ale asi budem radsej takej situacii predchadzat, aby sa nam potom enormne nenavysili naklady na veta.

bastet7
13. máj 2025

Áno. Existujú choroby, ktoré môžu mačky z kliešťov dostať. Je ale fakt, že sú voči chorobám prenášaných kliešťom viac odolné ako človek alebo aj pes. Ale ako som už písala, áno, vyberám im ich a bolo by lepšie, keby ich nemali 🙂My máme mačky dlhé roky a nikdy nebol problém tohto smeru. Je ale dobre, že sa snažíš svojej mačky poskytnúť maximum. 👍❤️