icon

Problém so psími venčeniami na ulici v noci

9. júl 2024

Na úvod by som chcela vypichnúť , že nie som nejaká zakomplexovana stará žena bez priateľov. Som normálna mladá pracujúca žena, mám rada zvieratá a som nekonfliktná. Ale nenormálne mi vadia psi na našej ulici ako nie ani tie psi ale ich majitelia. Proste dôchodcovia čo nemajú čo robiť a o 4.00 ráno sa už prechádzajú so svojimi psami popod okná a zgrupuju sa a tie psi stekajú a oni sa rozprávajú a vôbec ich nezaujíma že proste ľudia ešte spia. Hlavne teraz v lete keď máme pootvarane okná to kvalitne všetko počuť koľko krát sa teta v noci zobudila šťať 🫣 vkuse ma to zobudí. Ja čo z práce prídem domov o 22.00 a idem spať kým sa najem a umyjem o 0.00 a ráno by som si akože chcela aj dlhsie pospať ako do 5.00 kým sa tety na dôchodku vyspinkane do ružova a znudené vytiahnu venčiť svojich blchačov. Na konfrontovanie mi povedia že si mozu ísť von so psami kedy len chcú a čo mi to má čo vadiť .. ale mne nevadí že idú von. Ale trošku rešpektu aj voči ostatným ľuďom. Tu ani nie je čo radiť .. len taký výlev do tmy že som už nasrata. A teraz mozem ísť zase do práce nevyspata a ráno sa zase zobudiť na stekot alebo vravu tetiek ktoré sa bavia len o šťaní v noci 🫣 bože

Strana
z2
autor
9. júl 2024

@aweramina asi v tebe. Ukľudní sa, vyloz nohy a nerozčuľuj sa na nadpisom na MK, intelektuala by to predsa nerozhodilo 🤨

cacianka
9. júl 2024

celkom ako u nás - debilní majitelia psov - to sú vinníci.
u nás na sídlisku počuť štebot vtákov, postupne ako majú biorytmus. úplne normálne prírodné zvuky, pohoda. aaale stretnú sa 2 nervózni psi a nahluchlé babky, tak sodoma gomora. naozaj stačí keby prešli pár metrov ´dalej , je tam miesta dosť, tráva a stromy, ale niééé, budú vykecávať o furone a voltarene a iných pilulách rovno pod oknami. už som aj ja musela zakričať "ticho tam". keby sa to opakuje, upozorním, aj viac x, viac dní, ale potom volám policajtov.
ked poznám paničky a psov, pre dennom venčení ked ich stretnem, tak slušne dohovorím, aby si uvedomili, čo spôsobujú. stačia 3-4 psi na ploche medzi panelákmi, začnú po sebe vrieskať lebo ego krpatého čokla ide do výšin. a už je galiba, všetko sa neskutočne ozýva.
to že prídeš uťahaná neskoro večer, uplne chápem, že kým si spravíš potrebný rituál s vecami, hygienou, chvíľu trvá, človek z tej únavy a tepla ani spať nevládze ísť hneď, potrebuje si najprv trochu oddýchnuť, nahodiť predspánkový kľud.
PS. keď nezaberie slušný dôrazný dohovor, vyhadzuj sáčky / balóniky s vodou - či by sa to tetkám páčilo, veď iba voda... (berte to s iróniou )

cacianka
9. júl 2024

@aweramina čo ti vadí na nadpise ?! úplne ok, nič bulvárne, úbohé, ani zavádzajúce.
či si to vzťahuješ na seba ?

rozculena
9. júl 2024

každé ráno o 4tej?? Tak určite...

fantaghiro21
9. júl 2024

@cacianka my na nasej dedine mame taku "krizovatku smrti " :D
rovno pred branami stretnu sa vsetky babky zo vsetkých smerov a klabosia. Veru , keby sa posunuli o par metrov, kde je obchod , krcma, posed, ihrisko, by si aj sdnut mohli,...
Ale pred branami :D

marcellka32
9. júl 2024

@tykat prosím link

marcellka32
9. júl 2024

Môj otec to riešil kyblom vody a skupinky sa prestali robiť a bolo mu u prdele čo si myslia

aweramina
9. júl 2024
sticker
tykat
9. júl 2024

@marcellka32 ja som mala toto https://www.elektricke-obojky.sk/protistekacie-...
Byvali susedia mali 2 ustekanych psov a krizom cez ploty pribudol tiez jeden usilovny havkac, vsetci pochopili do 2 tyzdnov, zlepsenie prislo po par dnoch. Ti dvaja u susedov zacali stekat ked ktokolvek zo susedov vysiel do zahradky a neprestali kym nezasiel dnu, kludne cele poobedie vkuse.

mk1111111111
9. júl 2024

Ved sa zapoj do rozhovoru, neboj viackrat tam kvakat nebudu. Normalne, ked pocujes, ze kolkokrat bola na wc, tak sa prriaj, ze asi by mala ist radsej urologovi a tak pod., aby vedeli, ze rozhovor je zretenne pocut.

avicii18
9. júl 2024

Ja taký problém nemám, Môj kanárik ráno prekričí vštkých vitálnych dôchodcov 🙂

lalenka33
9. júl 2024

Buď rada, že ti štekajú len ráno. Nám pod lesom v rodinných domoch štekajú nonstop celú noc. Stačí mačka alebo iné zviera a už to ide. O jeleňoch v ruji ani nepíšem.

clementine93
9. júl 2024

A tu ti idú pomaly ešte vyčítať, že sa opovažuješ po práci ešte najesť, umyť a zrelaxovať.. nie, okamžite do postele, so zatvorenými oknami v spálni aby si sa nebodaj ešte nestažovala, že si nevyspatá 🤦‍♀️

autor
9. júl 2024

@clementine93 popravde nie som prekvapená, čakala som že niekto neempaticky, kto to nepochopí tu bude určite ale že sa niekto obuje aj do názvu diskusii a názve ju bulvarnou 🤣 tak to je už ozaj na zaťukanie na čelo 🤣

autor
9. júl 2024

@lalenka33 Ježiš a to majiteľom tých psov nevadí? Veď mňa by šľak trafil keby mi pes steká celú noc 🫣ale možno si už aj zvykli

lalenka33
9. júl 2024

Tak aj keby im to vadilo, tak nebudú vstávať celú noc a kričať na psov. Proste začne jeden, pridá sa ďalší, twn skončí začne ďalší...je to pod lesom, jelene schadzaju ku domom a hladaju potravu, mačka prebehne a tak brešú. Ja spím so štuplami.

tatianamaria
9. júl 2024

My tiež nemáme klímu a musíme mať zavreté okná. Vedľa nášho domu je krčma a ľudia tam kričia, smejú sa, vyspevuju. V krčme je terasa a otvorená je do 02:00 v piatok a v sobotu. Tiež počas týždňa teraz v lete je otvorená do 23:00, ale bývajú tam dlhšie. Rada by som mala okná otvorené, ale nedá sa. Ja by som na Tvojom mieste neotvárala na noc okná. Mne by tiež vadil psi stekot v noci, ale, keď skupina opitých ľudí vyspevuje každú chvíľu pod oknami, rehoce sa tak to je na porazenie.

subartic
9. júl 2024

Ja bývam na dedine , o 4:30 s pravidelnou istotou vstávam na záchod a zároveň kikiríka ako o život kohút u suseda, na to sa ozve druhý . Obsused má jazierko a má tam žaby, už koncertujú celé tri mesiace každučkú noc , ale sme ticho , vďaka nemu nemáme skoro žiadne komáre. mačky tu revú keď sa pária a to je teda rev🙂. A o osmej hodine to začne - kosenie , cinkulárky , rozprávanie na ulici a štekot psov. Ale aj tak sme super dedina .-)

reanda
9. júl 2024

@tatianamaria boze, dom vedla krcmy, to je fakt vyhra 😀 .. to by som nebrala, ani keby mi zadarmo davali 😀

autor
10. júl 2024

@subartic úprimne s tebou súcitím 🫣 môj problém je oproti tomuto úplne že nič

marsmykkok
11. júl 2024

Sorry ako, som citlivá na hluk ale toto je moc. Ako mala som priateľa čo býval na prízemí pri zastávke MHD a spálňu mal pri zastávke. A čo ako mala som sa sťažovať na pracujúcich ľudí čo o piatej išli na zastávku a rozprávali sa tam alebo ženy cestou na zastávku klopali opätkami? Mám sa sťažovať na vtákov čo prebyvaju na strome pri okne a ráno začnú spievať? Na mačky čo po polnoci sa hlasne pária? Proste ako aj keď je nočný kľud neznamená to že zvieratá a ľudia nemôžu vyliezť z domu a naštartovať napríklad auto alebo sa niekomu pozdraviť dobré ráno aby ťa nezobudili. Pokým sa len rozprávajú a nehulákajú a psy normálne len šteknú ak niečo zbadajú a nie že majiteľka priviaze psa a skučí alebo breše polhodinu kým si urobí napríklad nákup tak to že idú vyvenčiť psa je normálna činnosť na ktorú majú právo. Či nechajú psa pototo sa doma a nepôjdu skôr ako o deviatej aby ťa nezobudili?

autor
11. júl 2024

@marsmykkok toto čo si opísala je zase vyhrotenie situácie a preháňanie. Neviem kde si vyčítala v mojom sprievodnom príspevku že mi vadia vtáky, mačky a ostatné zvieratá. Mne nevadia ani tie psi. Mne vadí to, že tí ľudia nerešpektujú ostatných. To mi vadí. A nebývam na prízemí čiže to že ja reálne počujem o čom sa dole rozprávajú, tak potichu rozprávať nebudú. Práveže dosť nahlas sa rozprávajú, predpokladám že asi poniektorí z nich budú aj trošku hluchý, keď sa tak nahlas bavia. Ja tiež chodím do práce keď idem ráno o 5.00 ale teda ešte nikdy som sa pod oknami nerehotala, nevykrikovala a nerozprávala nahlas, tak isto ani ľudia čo tam stáli so mnou. Všetci sa rozprávali pekne potichu. Psov si môžu zobrať kdekoľvek a venčiť ich kamkoľvek a nemusia výstavat pod oknami a okrikovat svojich čoklov. Ale však keď tebe by to nevadilo okey, to si ty. Mne to vadí.

Strana
z2