icon

Problémy s E. coli u 10-mesačného šteniatka

12. mar 2025

Ahojte prosím vás mali ste niekdo problém s ecoli?ja už som zúfalá máme jorksira ,ako 6m mal ecoli v stolici sme hovorili vet.ze máva do zelená stolicu a občas hlien,že takým malým nedávajú ATB dala probiotiká,mal aj zápal moc.ciest. dostal ATB,no stolica stále rovnaká,pred mesiacom bol taký spaví tak sme išli zase k vet..z krvi zapal dostal ATB,výter ecoli ,ATB mal 14dni,asi 2tyzdne ok no stolica stále rovnaká,dnes je zase spaví,polihuje ideme k vet,dosť často aj zvraciava tak raz za 2tyzdne,je to klinika menia sa tam mladé doktorky a nemám pocit že by mu nejako pomohli keď sa to stále opakuje.Nemal niekdo podobný problém?Čo pomohlo?Má aj gastrogranuke a sirup stomek a aj tak občas zváracia plus tie zelené stolice 3x4denne nemá hnačku len take mäkšie ,bol robení aj test na parazity negativ

beckynka89
12. mar 2025

Aké mu dali antibiotiká? Mojej som dávala prášok streptoftal a to jej vždy zabralo. A samozrejme pár dní diéta - ryža s kuracinou (ak nemá alergiu na kuracie). A zvracia čo? Natrávené granule alebo žltú tekutinu?

autor
12. mar 2025

@beckynka89 raz zvracia len ráno žltú penu potom nič,niekedy hneď po nájdený nestravene granule a niekedy aj natravene jedlo je to rôzne,ATB si už nepamätám názov ale boli to tabletky ruzove 2xdenne

alickapusinka
12. mar 2025

Kde si kupila psa nemôže byť z nožiarne.

autor
12. mar 2025

@alickapusinka dcéra ho dostala od priateľa iní mali šteniatka

beckynka89
12. mar 2025

A nezvykne vám vonku niečo zjesť? Treba dávať veľký pozor aby vonku nič nejedol. Skúste sa opýtať veterinára na ten prášok - streptoftal alebo streptonamid. A to je teraz nepodstatné či je z množiarne. Moja nebola z množiarne a mala dlho problémy s trávením. Šteniatka zvyknú vonku hocičo zjesť alebo len oblíznuť a problém je na svete.

autor
12. mar 2025

@beckynka89 samozrejme že vsetko onuchava olizuje občas sa mu podarí niečo zjesť,bývame na sídlisku ťažko to ustriehnuť keď ide po trave

alickapusinka
12. mar 2025

lebo moja sestra kúpila tak tiež už dosť rokov tiež z ničoho nič ochorel a uhynul tiež mal to e-coli a nakoniec sa na to prišlo že dal nejak namnožiť že z množiarne.Tak preto sa pýtam.Oni s nim chodili po veterinárovi naplatila sa kopec penazi a uhynula to ho predal za dosť veľa penazi.Ale nechcel mať poťahovačky celu sumu im vratil.