icon

Rady pre výber psíka do bytu

29. nov 2024

Ahojte, viete mi poradiť najlešie z osobných skúseností vhodnú strednú alebo veľkú rasu psíka do bytu? Podmienka je aby nebolo z neho všade veľa chlpov a nie „bull“. Celkom sa mi páči dalmatín ale tie zvyknú mať dosť zdravotných problémov, doberman, cane corso, kráľovský pudel. Išiel by do skúsených rúk ale zatiaľ len so psíkmi vhodnými na záhradu tak v bytových sa nevyznám.

Strana
z2
cafelatte
29. nov 2024

Bisonik, pomeranian, shi tzu

baboobchod
29. nov 2024

Seter vraj neplzne. Kolega mal dalmatina a to bolo hrozné, aký chodil plný bielych chlpov na nohaviciach 😵‍💫

alenka58
29. nov 2024

@baboobchod moja kolegyňa má mačky a tiež chodí chlpatá

rozculena
29. nov 2024

z vlastných skúseností pudel a čínsky chocholatý pes

autor
30. nov 2024

Asi som to zle napísala mne nevadia chlpy pokiaľ ich nie je veľa. Keby som chcela úplne bez tak asi jediná možnosť je ten pudel. Ťažko sa to opisuje ale asi každý kto mal nemeckého ovčiaka vo vnútri vie, že sú všade hlavne na jar a jeseň. A malé plemená naozaj nie s prvým psom sme sa venovali rekreačne obedience a chcela by som v tom pokračovať aj s ďalším preto väčšie plemeno.

autor
30. nov 2024

Ale ďakujem všetkým za vaše postrehy, minimálne s tými dobermanmi a dalmatíncami ma to prekvapilo. Všade na nete som čítala že práve oni by mali byť jedny z najvhodnejších do bytu.

marsmykkok
30. nov 2024

Anonym Možno treba aj realisticky premýšľať a hoci si skúsená a máš rada psov, tak či vôbec mať nejakého psa v byte? Lebo to je iné pes na dvore a pes v byte. Keby aj kúpiš bezsrstého alebo "s vlasmi" nie sú to len chlpy. Ale aj špinavý pes po venčení a nebudeš psa 4-5 krát denne dôkladne umývať. Pes má svoj zápach prirodzený a ten v byte bude tiež. Ani granule v miske nevoňajú najvábivejšie. A potom ešte horšie ako toto, ak máš psa na záhrade kľudne sa môžeš vybrať na výlet ráno a prísť večer o desiatej, pes sa má kde vyvenčiť. Bytového nenecháš tak dlho samého, bud nepôjdeš nikde alebo dáš do hotela čo stojí aj 20 eur na deň a plus koľko ti zaberie cesta z hotela a do hotela a plus musíš plánovať veľmi dopredu výlety, lebo hotely pre psov bývajú plné a nezoberie ti ho len tak z dňa na deň nik. Rovnako dovolenky, psovi v záhrade niekto vymení vodu, dá nažrať. Bytového samého doma nenecháš a málokto si zoberie cudzieho psa dnu, zase len dať nemalé peniaze na hotel a dovolenku plánovať pol roka dopredu. A venčiť 4 krát denne, aj v dáždi, víchrici, aj ked je poľadovica a chodníky vyzerajú ako klzisko a riskuješ zlomeninu...

autor
30. nov 2024

@marsmykkok mala som psa v byte niekoľko rokov tak viem o čom je tá starostlivosť teraz hľadám psa, ktorý bude nato vhodnejší.

marsmykkok
30. nov 2024

no pre mňa sú chlpy najmenší problém fakt v tomto. Stačí robotický vysávač, sušička, prikryť kreslá a také dekami čo sa dajú vyprášiť, nemať zbytočné koberce a tak. A osobne teda radšej 15 minút času by som venovala doma poriadku navyše a mala napríklad toho pohodového dalmatína alebo labradora čo aj k psom a ľudom je priateľský ako nejakého uštekaného yorka čo má vlasy na ktorého sa ti budú sťažovať susedia vkuse, že zavíja, šteká a bude mať separačku a ničiť veci a špiniť ti doma... Preto fakt som názoru, že ak si pedant na čistotu žiaden pes, ak oželieš nie 100 percentnú čistotu vyberala by som psa podľa povahy a využitia na ktoré ho chcem, nie podľa chlpov-to je fakt najmenší problém. Lebo z tých väčších možno veľký pudel nepúšťa srsť, ale zase musíš ho vkuse vyčesávať strihať a to stojí tiež čas, to rovno môžeš radšej zobrať labradora ak ti povahovo viac vyhovuje a ten čas na vyčesávanie dáš na upratanie.

Strana
z2