icon

Riešenie agresívneho správania šteňaťa Jerryho

xdboy
15. nov 2025

Dobry den, uz som tu raz pisal ohladom psika ze hrizie do ruki a nohi … volal trenera a aj este dalsim no vraj ked len bude mat 6 mesiacov a bude mat vsetke ockovania ( uz nam chyba len 1-2) ale dneska aj mna zacal co nikdy nerobil “mne “ agresivne nohu tahat, som to maskoval pred rodinou ze sa hrajeme lebo som nechcem aby bol este vonku kôli zeme … musel som ho odtlacit proste a moju nohu nejak z tej papule prec … popravde uz sam neviem co mam robit … uz len ja som ostal mu kdo ho obranuje a dava cas ale z kazdej strany na mna tlacia a jerry bohuzial to mi neulahci prosim o nejak typ? Co fakt funguje? Nikdy nebol tyrani nic … chystam mu na jaro urobit vlastny domcek, plot, vsetko ma … ako kazdy mi hovori ze som normalny? Je to len pes … ano je to pes ale som zodpovedny a on ma len mna na koho sa moze spoliahnut a predsa je to aj clen mojej rodini, je mi tazko toto, a prec ho nikdy nechcem dat to by som asi ja nezvladol … ma 4 mesiace hasky/ tamaskam mix … ( sorry za pravopis nie som slovak) a dakujem

wolf_
15. nov 2025

Myslím, že som ti písala aj do predošlej diskusie. S najväčšou pravdepodobnosťou toto NIE JE prejav agresivity. Je to normálne a bežné správanie šteniat. Preňho je to hra, zábava, výzva do hry.. nie agresivita... Tak ako som podľa mňa písala aj predtým - nehýbať sa vtedy/zamrznúť, hlavne nemykať s tou nohou/rukou, presmerovať pozornosť na hračku, naučiť psa prepínať z jednej hračky na druhú, zaukať vtedy, príp. použiť zákazový povel a následne presmerovať pozornosť inde. Dodávam, že to môže byť aj prejav únavy (niečo ako malé dieťa, ktoré keď je príliš unavené tak tiež výmyšla a je také nevrlé) alebo naopak má málo podnetov (aký má režim? Koľko sa s ním hrá? Cvičí? Socializuje?).... Chce to proste čas, trpezlivosť a dôslednosť. Neexistuje nič zázračné čo to vyrieši hneď ako mávnutím čarovného prútika.. Hlavne to chce ale pochopenie prečo to ten pes robí - lebo naozaj nerozumiem prečo sa spomína "dať ho preč" keď sa proste len prejavuje ako väčšina šteniat (niektoré toto robia menej, iné viac, niektoré jemnejšie, iné fakt bláznivo)... A celkovo to chce pochopenie a učiť sa ako učiť psa 🙂 Lebo ak si neviete dať rady s týmto (a uvažuje sa o tom dať ho preč), tak ako ho zvládate učiť iné, náročnejšie ale potrebné do života? ... Nie je to myslené v zlom, len mi to hlava neberie no...
Ale super, že ste kontaktovali trénera, tak už len počkať no. Aj keď na individuálny tréning nie je potrebné plné očkovanie 🤷‍♀️

xdboy
autor
16. nov 2025
@wolf_

Myslím, že som ti písala aj do predošlej diskusie. S najväčšou pravdepodobnosťou toto NIE JE prejav agresivity. Je to normálne a bežné správanie šteniat. Preňho je to hra, zábava, výzva do hry.. nie agresivita... Tak ako som podľa mňa písala aj predtým - nehýbať sa vtedy/zamrznúť, hlavne nemykať s tou nohou/rukou, presmerovať pozornosť na hračku, naučiť psa prepínať z jednej hračky na druhú, zaukať vtedy, príp. použiť zákazový povel a následne presmerovať pozornosť inde. Dodávam, že to môže byť aj prejav únavy (niečo ako malé dieťa, ktoré keď je príliš unavené tak tiež výmyšla a je také nevrlé) alebo naopak má málo podnetov (aký má režim? Koľko sa s ním hrá? Cvičí? Socializuje?).... Chce to proste čas, trpezlivosť a dôslednosť. Neexistuje nič zázračné čo to vyrieši hneď ako mávnutím čarovného prútika.. Hlavne to chce ale pochopenie prečo to ten pes robí - lebo naozaj nerozumiem prečo sa spomína "dať ho preč" keď sa proste len prejavuje ako väčšina šteniat (niektoré toto robia menej, iné viac, niektoré jemnejšie, iné fakt bláznivo)... A celkovo to chce pochopenie a učiť sa ako učiť psa 🙂 Lebo ak si neviete dať rady s týmto (a uvažuje sa o tom dať ho preč), tak ako ho zvládate učiť iné, náročnejšie ale potrebné do života? ... Nie je to myslené v zlom, len mi to hlava neberie no...
Ale super, že ste kontaktovali trénera, tak už len počkať no. Aj keď na individuálny tréning nie je potrebné plné očkovanie 🤷‍♀️

@wolf_ ano je potrebny k zivotu, aspon mojmu 🙂 ma pochyb, kazdy sa mu venuje, vela lasky dostava a to ked hovorim ze vela lasky tak to myslim tak … len zo psikami no vôbec, skusili sme so susedom bo on mal psika a vobec, odisiel a tahal ma dnu … kde vidi psi nejde

wolf_
16. nov 2025
@xdboy

@wolf_ ano je potrebny k zivotu, aspon mojmu 🙂 ma pochyb, kazdy sa mu venuje, vela lasky dostava a to ked hovorim ze vela lasky tak to myslim tak … len zo psikami no vôbec, skusili sme so susedom bo on mal psika a vobec, odisiel a tahal ma dnu … kde vidi psi nejde

@xdboy lásku dostáva, ok.... A výchova? tréning? socializácia? ...

anonym_94e4f3
16. nov 2025

@xdboy prečo si si kúpil plemeno,o ktorom nič nevieš? Dokonca kríženca dvoch problémových plemien,no ja nemám slov

xdboy
autor
16. nov 2025
@anonym_94e4f3

@xdboy prečo si si kúpil plemeno,o ktorom nič nevieš? Dokonca kríženca dvoch problémových plemien,no ja nemám slov

@anonym_94e4f3 ja som ho nekupil ja som ho zahranil … uz som nemal srdce ho tam nechat … a v tom dazdi ! Sak bol velmi malicky … najprv sa informuj a potom tuna mi pis kkini

xdboy
autor
16. nov 2025
@wolf_

@xdboy lásku dostáva, ok.... A výchova? tréning? socializácia? ...

@wolf_ vychovu tiez dostava fuj, nesmies a taketo, potreby robi vonku a aj na plienke som ho naucil s takima vecami mi fakt nemame problem, socializacia? Miluje deti, velmi sa vie tesit z ludi ale neskutocne, zo psami? Ziadne- nulla … nechce, boji sa

rozculena
Autor odpoveď zmazal