Riešenie piesku v močových cestách u psa
Ahojte. Som uz zufala. Mam 11r fenku kastrovanu. Zacala mi casto cikat. Prve 2-3x sa vycika, ale potom uz len cupi a idu z nej iba kvapky. Boli sme na veterine, robili jej USG vraj tam ma piesok. Dostala atb a dietu, ale nepomohlo, vratili sme sa k veterinarke spravila jej aj RTG vraj tam nic nema, ale zo vzorky moca ziatila bakterie a cervene krvinky v moci. Dostala dalsie ATB, ale jak ich dobrala, zase ju to stale nutka cikat a sada co meter. Uz neviem co s nou mam robit. Uz rozmyslam, ze ju vezmem do rakuska na veterinu. Lebo uz to trva dlho a mam pocit ze nic nepomaha. Uz aj vodu jej davam filtrovanu. Aj urologicky caj a nic
granule urcene na tuto urinary dietu davas ano? lebo u nas toto proste fungovalo
Mnoho nalezov, najma co sa tyka piesku, nemusi byt zobrazitelnych na RTG. Tam skor vidis na USG, RTG nie je uplne prva volba pri takomto probleme, takze to ze tam nebolo nic vidiet, je ok, tolko k tomu.
Akonahle ma nutkave mocenie a podrazdenie a zapal, je bezny nalez v moci ze tam su cervene krvinky aj bakterie, takze zas nic specificke.
Nemusis ist zrovna na rakusku veterinu. Bohate staci kvalitne slovenske pracovisko. Chcelo by to riadne zhodnotit, ci tam nie je nejaka vnutri prekazka, polypy, chronicky zapal, atd, co sposobuje pretrvavajuci problem. Ano, niekedy sa hned vsetko nevyriesi za tyzden dva, ale ak to trva dlho, evidentne to nie je riadne dodiagnostikovane ani doliecene.
@colsami ked sme boli 1x robila jej usg. Tam sa diagnostikoval piesok. Dostala taku pastu, atb aj granulky urinary c/d od hills. Chvilu bolo ok ale ako dobrala atb zase sa ti vratilo aj krv cikala, sli sme preto po nas5 to bolo po 3tyzdnoch (davala som jej urologicky caj, ktory vzdy pekne vypila) chodili sme von cca kazde 3h aby něusela zadrziavat moc. Tam jej spravili rtg ci tam neni nejaka cysta a tak, ale mala vsetko ciste. Dostala dalsie atb (taky ruzovy sirup) dobrala a zase co meter to cupi a idu z nej kvapky. Preve 2-3cikania pekne cika potom uz len cupi. Davame dalej uret granule vodu uz len z filtra a 1x denne urologicky caj plus take tbl ze urino dogs
Mnoho nalezov, najma co sa tyka piesku, nemusi byt zobrazitelnych na RTG. Tam skor vidis na USG, RTG nie je uplne prva volba pri takomto probleme, takze to ze tam nebolo nic vidiet, je ok, tolko k tomu.
Akonahle ma nutkave mocenie a podrazdenie a zapal, je bezny nalez v moci ze tam su cervene krvinky aj bakterie, takze zas nic specificke.
Nemusis ist zrovna na rakusku veterinu. Bohate staci kvalitne slovenske pracovisko. Chcelo by to riadne zhodnotit, ci tam nie je nejaka vnutri prekazka, polypy, chronicky zapal, atd, co sposobuje pretrvavajuci problem. Ano, niekedy sa hned vsetko nevyriesi za tyzden dva, ale ak to trva dlho, evidentne to nie je riadne dodiagnostikovane ani doliecene.
@colsami no ma to uz vyse 2och mesiacov
@colsami ked sme boli 1x robila jej usg. Tam sa diagnostikoval piesok. Dostala taku pastu, atb aj granulky urinary c/d od hills. Chvilu bolo ok ale ako dobrala atb zase sa ti vratilo aj krv cikala, sli sme preto po nas5 to bolo po 3tyzdnoch (davala som jej urologicky caj, ktory vzdy pekne vypila) chodili sme von cca kazde 3h aby něusela zadrziavat moc. Tam jej spravili rtg ci tam neni nejaka cysta a tak, ale mala vsetko ciste. Dostala dalsie atb (taky ruzovy sirup) dobrala a zase co meter to cupi a idu z nej kvapky. Preve 2-3cikania pekne cika potom uz len cupi. Davame dalej uret granule vodu uz len z filtra a 1x denne urologicky caj plus take tbl ze urino dogs
@diaamax 1x usg je malo na to, ze stav je dynamicky a vyvija sa. To ze nieco bolo tak, neznamena ze aj o tyzden ci dva je nalez rovnaky. To by bolo vhodne v prvom rade prekontrolovat, ako realne ten mocak vyzera, kedze sucka ma dalej problemy.
Dietne granule aj caj aj urino tbl su sice ok, ale to su vsetko len doplnky. Neriesia stav, ak je tam chronicky zapal/infekcia, prekazka, polypy, proste akykolvek vaznejsi problem. A Ty nemozes liecit, ked realne nemas zdiagnostikovane, co psovi naozaj je a preco sa to deje.
Takze este raz - v prvom rade diagnostika. V druhom rade, podla diagnostiky, spravna liecba.
Drzim palce.
Ak máte možnosť tak by som jej nedovolila sedieť na studenom. Naša 12r. má vždy problém keď akoby nachladne zo spodu, stačí keď 5min. sedí na studenej dlážke. Ešte v ten deň začala často močiť a po odtlačení hygienickej vreckovky to bolo tmavo žlté až do oranžova. Vyriešili sme to tak, že na balkóne má taký podsedák a vonku sa vždy prechádzame keď je chladno, sedieť na zemi jej dovolím len keď je fakt teplo. Snáď vám to rýchlo prejde, držíme palce ❤️