Rozmery búdy pre 35 kg stafordšírskeho psa
Ahojte, aké rozmery búdy by ste odporúčali pre staforda ( 35kg) ? Samozrejme aj so zateplením. Nejaké vnútorne rozmery aby mal dosť placu. Ďakujem.
psi netrpia klaustrofobiou, prave naopak oblubuju stiesnene utulne priestory, tak nekupuj moc velku, nebude v nej spokojny. Ja som budu vyrobil pre psov a este som netusil ako vyrastu a iked mne sa zda mala, im je velka a zalezu do nej iba ked je extremne chladno, alebo silny lejak, inak sa schovaju pod schody, alebo auto, kde sa doslova vplazia. Mam poulicnu zmesku, preto som netusil ako velmi vyrastu...
Ak si dobre pamatam, tak ma byt tak vysoka, aby sa v nej vedel postavit a otocit. Vaha vobec nie je dolezita. Ale zas nesmie byt zbytocne velka, aby si v nej vedel v zime nadychat.
@egonsk mam troch psov, pre kazdeho jednu budu a aj tak vsetci vlezu do jednej 🙂 miesta nikde ale im to nevadi. A dokonca ten navacsi casto vleze do tej najmensej. Neviem ako sa mu to podari, ale tu ma najradsej.
@katarinaba 🙂
náš labrador z nej bežne vylezie, vytiahne matrac a cely den lebedí na ňom pred budou. keby ho vedel aj naspäť upratať😅
neviem, ale labrador ma vysku cca 60 cm, takze sa mi zda dost vysoka zbytocne a zvysne rozmery sa mi zdaju tiez dost velkoryse, v takej bude sa vie doslova natiahnut a bude zalezat na nom, ci s tym bude ok. Ale na druhu stranu velka sa da zmensit jednoducho, malu nezvacsis 😉 ... takze kludne zvol taku a uvidis ako sa mu zapaci. Moji psi do budy idu len ako som uz spominal a aj to az odkedy som im zateplil iba podlahu 3cm EPS a hrubym kobercom, predtym ked tam mali len koberec a vankuse, tak si ich vytiahli von pod schody, zhuzvali a na nich v klbku lezali 😄 .. teraz ked lezia v bude, hlavu maju vylozenu na vankusi, alebo na sebe.
@zuzinabila Ani náš pes si búdu neobľúbil, tiež z nej všetko vyťahá a je vonku alebo leží na schodoch.
Ja hlavne potrebujem búdu preto lebo nemá podsadu, takže zimu bude zvládať oveľa horšie ako taký nemecky ovčiak.
vies co podla mna najlepsie tak aby sa v nej otocil a natiahol na dlzku. inak odporucam spravit budu s "predsienou" tak mu nebude fukat rovno do "obyvacky" 😉
my mame farbiara 30 kg. budu mame tusim 140 x 90, rozdelena na predsien a spalnu, ale je to zbytocne velke. stacilo by mu v pohode 120 x 70. dolezite je aby bola zateplena a vnutri rozdelena prieckou, kde si moze zaliezt a vyhriat si to. ten spalnovy otvor mame prekryty kobercekom, aby mu tam nefukalo. Prezil tam aj minus 20 a rano vysiel teply z budy.

Toto mi naslo na nete.