icon

Skúsenosti a rady pre chov stafordšírskeho bulteriéra

3. feb 2024

Ahojte, zamilovala som sa do tohoto plemena. Iného psa už nechcem. Zisťujem si o ňom čo sa dá, posledných par dni nerobím nič iné. Nikdy dom však psa nemala, tak možno si to idealizujem. Ale môj názor je, že kým nemáme deti, tiež nevieme aký je to zahul a keď ich mame, nejak to zvládneme a väčšina z nás si rozhodnutie mať dieta predsa nevyčíta, takže predpokladám, že tomu psovi budem vedieť dať všetko čo potrebuje.
A čo sa tých chovných staníc týka, bola by som veľmi rada za nejakú, s ktorou su dobre skúsenosti. A ešte ak náhodou sa niekto vyznáte, ako je to s ich kĺbmi, viem ze su náchylní na artrózy

Strana
z3
lb1984
4. jún 2024

@miselka007 teraz zo Zanzimaxu, nielen bezkonkurenčná cena ale aj prístup zatiaľ úplne topka a páčili sa mi aj jeho psi. Druhého ale už idem cielene po konkrétnom psovi resp fenke (myslím vyzor) uvidím ako bude tento reagovať na spoločnosť psov co si myslím nebude problém keďže bude so psami vyrastať aj u nás a tak sa rozhodnem ktorého. Teraz mali v Pretorian Staf presne takého akého som chcela, chovatelka tiež úplná topka za mňa ❤ ale prevazila cena a to ze už som mala rezerváciu-musím rozmýšľať dopredu a obracať € keďže mesačná udržiavania liečba nášho seniora je extrémne ale ze extrémne vysoká.

miselka007
4. jún 2024

Ja som to pisala vyssie aj s vysvetlenim 😊 kopirujem ti to: Pretoze sa to da porovnat ako keby si spojila dvoch albinov. Je tam uz riedenie farby srsti, su nachylnejsi na choroby a hlavne alergie. My co mame v okoli modrych psov zo spojenia modra s modrou tak vsetci do jedneho maju nejake alergicke problemi. A potom nechavaju pomali tyzdenne 100€ na veterine za injekcie a to nevravim o specialnej strave, Vyskytuje sa obcas nejaka alergia aj u inej farby ( to je ako u ludi, aj dvaja uplne zdravy mozu mat chore dieta) ale je to ovela ovela menej ako u modrej farby. Preto ak trvas na modrej farbe tak len v tom pripade ak je jeden z rodicov ciernej farby. Modru som este nevidela kryt s inou farbou ako ciernou. A taktiez musia mat rodicia vysetrenia: DLK-laktove klby ( musia byt 0/0 alebo A/A) bud to pisu tak alebo tak, tym padom su cisty, DBK- bedrove klby (taktiez A/A), doppler- vysetrenie srdca (negativne), patella- kolenne klby (0/0), OCD- ramenne klby (negativne), Spondyloza- chrbtica (negativne) a hlavne L2HGA/HC- dedicne choroby( pisu bud ciste ale clear) Toto su najhlavnejsie vysetrenia ktore maju mat matka a otec. To L2HGA/HC je povinne ale ostatne su iba dobrovolne no v dnesnej dobe ich uz vacsina robi. Bez nich by som steniatko ja osobne nebrala. Snad som nezabudla na nic.
Takze kludne sa informuj uz teraz a aspon budes vediet ze ako na tom si.

autor
4. jún 2024

@miselka007 vážne ďakujem, že si mi to takto podrobne rozpísala a mám to všetko na jednom mieste. Vedela som, že si na nejaké vyšetrenia musim dať pozor ale vôbec som nevedela že čo. Som ti veľmi vďačná ❤️

lb1984
4. jún 2024

Teraz sa modrých urodilo ale 😅 z VnT majú+v CT som videla spojenie čierny a biely. A chovayelka ma ze pekných psov som s nou komunikovala lebo ma zaujali psi a do budúcna ju tiež zvažujem.

lb1984
4. jún 2024

@miselka007 ty sa poznáš aj so zahraničnými chovatelmi? Zvažujem aj CHS z Rumunska cesta ta nieje dlha a ma pekných psov len ta by som chcela vedieť o chovatelovi viac aký je.

miselka007
4. jún 2024

@lb1984 ja poznam iba na SK a Cechy..zahranicie vobec. V tom ti nepomozem, prepac 😊

miselka007
4. jún 2024

Vobec nie je zaco 😊 chovame uz 8rokov, tak uz co to vieme 😁

ivettka74
15. júl 2024

Ahoj, pozerám ze diskusiu si založila vo februári. Máš už stafika?? My mame dvojročného s PP a bola to najlepšia voľba plemena iné plemeno by som už nechcela. Určite záleží od povahy nás je kľudnejší ale určite nie náročný absolvovali sme pol roka cvicak iba kvôli socializacii lebo bývame na dedine nie na sidlisku kde je koncentrácia psov väčšia. Každý deň dávame prechadzky od 5 do 10km ale sú dni kedy nejdeme ako napríklad teraz ked je horúco. Naš Hugo veľmi zle znáša teplo. Inak je to úplne bombasticky partak keď ležím chora v posteli leží somnou aj celý deň.ked pracujem v záhrade chodi stále zamnou keď varím je pri mne. Kamoška ma stafika ktorý je vysloveny aporter, keby bol taky aj Naš Hugo staci mu hodinu hadzat loptičky po dvore a je dostatočne unavený. Od malička sme ho ucili na klietku kde bol cca 5h zatvoreny kým prisiel niekto domov. Aši keď mal 8 mes.dali sme mu dôveru a vydržal bez nehody kým sme prišli domov nič nerozkusal. Chce to ale veľa času učiť ho co môže a co nie je to v podstate ako s malým babom do toho roka mu treba venovať veľa energie ale oplatí sa...toto je môj prvý bull ale neľutujem absolútne..Je to láska mala som už nejakých psov ale žiadny sa mi nedostal tak pod kožu ako tento... pokiaľ máš odhodlanie a chuť s nim pracovať tak do toho..varti ti to laskou milion nasobne...nebudeš ľutovať

Strana
z3