icon

Skúsenosti s elektrickým obojkom pre psa

28. máj 2025

Ahojte máte niekto z vás skúsenosti s elektrickým obojkom pre psa ? Ja by som ho chcela kúpiť dedkovi na výcvik psíka pretože je už starši a možno by mu to trocha pomohlo. No ale neviem máte s takým obojkom niekto skúsenosť?

simona92101
28. máj 2025

Urcite nepatri do ruk neskusenemu cloveku,narobi viac skody ako osohu!

autor
28. máj 2025
@simona92101

Urcite nepatri do ruk neskusenemu cloveku,narobi viac skody ako osohu!

@simona92101 pani dedko nie je vo výchove žiadny začiatočník ale nikdy nemal skúsenosť s takýmto obojkom a myslím že keď chce skúsenosť aj s tým tak musí začať niekedy či🤷‍♀️

o__o
28. máj 2025

A co konkretne s nim chcete cvicit? My sme ho pouzivali (len pípanie) na privolanie na prechadzkach ked bol navolno

autor
28. máj 2025
@o__o

A co konkretne s nim chcete cvicit? My sme ho pouzivali (len pípanie) na privolanie na prechadzkach ked bol navolno

@o__o no trénuje agility ale na to by to určite nevyužíval to zvláda bez problémov len má problém so psíkom s privolaním

biba_18
28. máj 2025
@o__o

ako píše @o__o - na privolávačku na pípanie je to ok ...

bg92
28. máj 2025

elektornicky obojok nepatri do ruk dedkovi ani vam ale trenerovi/kynologovi

autor
28. máj 2025
@biba_18

ako píše @o__o - na privolávačku na pípanie je to ok ...

@biba_18 ďakujem veľmi pekne

puertorico
28. máj 2025

niektoré majú viac funkcii , pípanie , vibrovanie , a sú tam aj rôzne intenzity , niektoré drahšie majú už zabudované gps . my máme značku sportdog , ale ja som ho nikdy nepoužila. muž tuším 1x a hneď sa pes pozrel na neho , tak to asi funguje 😂 ale tiež sa muž školil od "výcvikárky" nášho psa. mám známu ktorá tento obojok bežne používa na privolanie psov, ale púšťa im len zvuk . tá má tuším taký obyč za 50€ a psy na to reagujú

irusa
28. máj 2025

máme a maximálna spokojnosť

simona92101
29. máj 2025

Tak ked nie je zaciatocnik tak je zbytocne sa pytat ci?elektricky obojok len skusenemu kynologovi.na bezny vycvik postaci obojok so zvukovou signalizaciou+stopovacie voditko 10m(ak sa riesi problem s privolanim)

autor
29. máj 2025
@simona92101

Tak ked nie je zaciatocnik tak je zbytocne sa pytat ci?elektricky obojok len skusenemu kynologovi.na bezny vycvik postaci obojok so zvukovou signalizaciou+stopovacie voditko 10m(ak sa riesi problem s privolanim)

@simona92101 a ten so zvukovou signalizáciou snaď nie je elektrický?🤣🙈

simona92101
29. máj 2025

Tak hadam je rozdiel ci slahnes psovi elektricky vyboj alebo ho upozornis len zvukovym pipnutim🤔 prva varianta ho ma ucit pomocou bolesti a druha upozorni len zvukom...neviem co ti je na tom smiesne😡

autor
29. máj 2025
@simona92101

Tak hadam je rozdiel ci slahnes psovi elektricky vyboj alebo ho upozornis len zvukovym pipnutim🤔 prva varianta ho ma ucit pomocou bolesti a druha upozorni len zvukom...neviem co ti je na tom smiesne😡

@simona92101 to mi ne smiešne že som napísala či némáte skúsenosť s elektrickým obojkom ktorý ako sama vies má viac funkcií a ty si hneď pripisuješ že chcem psa šlahať elektrinou a

blueshew
29. máj 2025
@simona92101

@simona92101 elektrický obojok nie je žiaden nástroj mučenia :D elektrický obojok má 3 funkcie, pípanie, vibráciu a šok. U veľa psov sa k šoku ani nedostanete, prirodzene im vadí už len to pípanie či vibrácia. Plus intenzitu šoku si viete nastaviť. Ja som si svoj obojok pred použitím na psa kompletne otestoval, dokonca aj elektrinu na 100. Na psa som ju však nepoužil. Mám xborderku, jemu to používam na privolanie. Dá sa s tým pracovať aj na poveloch, len to je trošku zložitejšie.
Plus ešte tip: elektrický obojok má na "ihličkách" gumu ktorá tlmí šok. Keď budete kupovať obojok, dajte si pozor na toto. Bez gumy to psovi ničí kožu

maxiva
29. máj 2025

Ach😑

autor
1. jún 2025
@blueshew

@simona92101 elektrický obojok nie je žiaden nástroj mučenia :D elektrický obojok má 3 funkcie, pípanie, vibráciu a šok. U veľa psov sa k šoku ani nedostanete, prirodzene im vadí už len to pípanie či vibrácia. Plus intenzitu šoku si viete nastaviť. Ja som si svoj obojok pred použitím na psa kompletne otestoval, dokonca aj elektrinu na 100. Na psa som ju však nepoužil. Mám xborderku, jemu to používam na privolanie. Dá sa s tým pracovať aj na poveloch, len to je trošku zložitejšie.
Plus ešte tip: elektrický obojok má na "ihličkách" gumu ktorá tlmí šok. Keď budete kupovať obojok, dajte si pozor na toto. Bez gumy to psovi ničí kožu

@blueshew ďakujem velmi pekne

tokio22
4. jún 2025

Ja mám skúsenosti len s obojkami na ľudí tak neviem