icon

Je nebezpečné slintanie u mačky? Skúsenosti majiteľov

4. feb 2024

Celý deň nachádzam popri mojej mačke vodu, teraz som zistila, že sú to sliny v dosť veľkých množstvách. Ráno ideme na veterinu, ale aby som mohla spať prípadne ešte teraz letieť niekam na pohotovosť, máte s tým niekto skúsenosť, nikdy v živote to nerobil, môže to byť niečo nebezpečné, mám utekať teraz hneď?

sun_shine_2020
4. feb 2024

Ahoj, nechcem ta strasit.....ale aj nase slintali. Jednemu odchadzali zuby (ale uz bol aj stary), druha mala nejaky nador v krku, ktory jej tlacil na vsetko takze mala problemy aj jest (ked jedla tak vrcala ako pes, ktory sa hneva, potom sedela nad miskou s jedlom a vrcala do nej). Drzim palce, aby toto nebol tvoj pripad 💗

colsami
4. feb 2024

No podla toho co pises, ak je to velmi intenzivne slintanie a ak to naozaj zacalo z nicoho nic, isla by som na pohotovost (som vet). Moze to byt priznak roznych veci (to by bolo treba vysetrit macku) ale velakrat je to aj reakcia macka na na pozratie niecoho co pozrat nemala (rastliny, otrava, hocico...).

Mozu byt napr aj vyssie spomenute, len tam je rozdiel ze to slintanie zvykne prichadzat a zhorsovat sa postupne.

colsami
4. feb 2024

Skontroluj este pripadne doma riadne papulku ci tam nema nieco zranene, pichnute, zaseknute, narastene, zapalene.

anavixy
4. feb 2024

Moja slintala a spala s otvorenymi ustami/vyplazenym jazykom (dlhodobo, bez inych priznakov) ked mala zapal dasien.

autor
4. feb 2024

Boli sme na pohotovosti a ževraj je v poriadku, dala mu nejaké lieky na žalúdok a že má mierne zapálene ďasná. Len ma stále rozrusuje to, že to nikdy nerobil.

autor
4. feb 2024

@anavixy ako ste to potom riešili prosím?

anavixy
4. feb 2024

No ja, bohuzial, kedze som si dlho dlho myslela ze jeej aka je zlata, ze spinka s vyplazenym jazykom ( 🫣) a teda macka sa spravala normalne, papala kapsicky aj granule normalne, tak sme sli k veterinarovi az ked uz ju to velmi bolelo - to sa prejavovalo tym ze si labkou akoby “skriabala” bok ust, akoby si nieco chcela vybrat spomedzi zubov, co som vedela ze tam nema co mat, vtedy v ten den uz mala stale otvorene usta a vyplazeny jazyk, vyrazne slinila, veterinar jej musel vytrhat vsetky zuby okrem prednych a ocnych ☹️ ale teda macicka je spokojna, papa ako keby jej nic nechybalo. Drzim palce, nech sa to podari podchytit. Osobne by som po mojej skusenosti uz sla radsej aj v tyzdni k vasmu veterinarovi (alebo nejakemu inemu nez tomu dnesnemu) a skusila ten zapal liecit kym je mierny. 🍀

autor
10. feb 2024

Ahojte, tie čo ste mi tu písali máme problém č. 2
Včera okolo 14-tej bol uvedeny do narkózy, celý deň bol chudák úplne mimo, ale dnes (cez deň som bola v práci) je ešte stále taky nadrogovaný. Môže to trvať tak dlho?