Sťahovanie s mačkou
Je tu niekto, kto sa sťahoval s mačkou? Ako mačka zvládla nové prostredie? Je to teritoriálne zviera, mierne sa toho obávam. Načo nezabudnúť? Ďakujem za cenné rady.
Záleží od povahy mačičky, niektoré nemajú problém (kamkoľvek ju prinesiem a otvorím klietku, tam je "doma"), iným chvíľu trvá kým sa zoznámia s prostredím, viac času strávia schovávaním sa v klietke. Určite niečo známe treba zbaliť (bez prania/čistenia), ich obľúbenú deku, hračku, prípadne záchodík + trochu piesku zo starého aby cítili že "toto je moje".
dvakrát sme sa sťahovali s mačkami a všetko zvládli v poriadku. kľúčové je presťahovať mačku na poslednú chvíľu, s nejakou obľúbenou dekou, aby bolo doma viac-menej pokoj a rýchlejšie si zvykla na nové miesto
@anonym_fa35be ďakujem, tak aj plánujeme, že mačka pôjde naposledy. Dúfam, že to bude v poriadku, bude tam mať nás a zvykne si.
Našla som mačičku ale bývali sme u svokry takže bola snami zatvorená 2 mesiace v jednej izbe až potom sme sa sťahovali do bytu ale absolútne to neriešila .zvykla si aj u svokry aj v našom byte hneď .
kamarátka s presťahovala s kocúrom na druhý koniec Bratislavy, kocúr nejavil nejaké nadšenie, obzrel si nové prostredie a asi po týždni ho nebolo. Zvykol sa túlať, tak čakali, a asi po 3 týždňoch im volali ľudia, čo od nich kúpili dom, že prišiel a chová sa ako doma... Už tam ostal, noví majitelia doteraz obdivujú jeho hrdinský výkon, prešiel asi 20 km
ak prestahujete nejake svoje a mackine veci, myslim,ze nebude problem. Ked sme nasho vzali do prazdneho domu, bol cely vystresovany, po prestahovani (brali sme ho s poslednymi vecami), sa citil hned ako doma...
Kde sa sťahujete?. Byt ,dom? Chodí von? Ak áno tak zo začiatku držať dnu aspoň 2 týždne vkuse aby si zvykla a neušla
Pri sťahovaní sme tiež kocúrika sťahovali ako posledného. Asi 3 dni bol vyľakaný, že kde sa to ocitol, ale potom sa už postupne udomácnil, cca po tých 7-10 dňoch to bolo ok. Teraz po pár mesiacoch je už úplne spokojný pán bytu 🙂 Bála som sa, ako si zvykne, ale zvykol, hlavne mu treba vytvoriť jeho priestor, peliešok, hračky, atd. a venovať sa mu a bude to dobré 🙂
@mirro Sťahovali sme s kocúrom 2x a rýchlo si zvykol.
Sťahovala som sa s mačkou a zvládla to super, kamoška mi poradila, že ešte predtým, ako ju pustím z prepravky, treba pripraviť jej záchodík a nasypať do neho trochu predchádzajúceho piesku, aby tam bola tá "použitá" vôňa 😅 a to jej ukázať ako prvé v novom byte. Fungovalo to. Ona potom preskúmala celý byt a bola spokojná ale pár hodín sa vracala k tomu záchodíku ako keby uvažovala "toto je iné miesto ale zároveň som tu doma??"
Ak je iba vnutri, nebude problem, tak ako pisu vyssie, ak bude chodit aj von, tak par dni nepustat, aby si zvykla, ze patri uz do tohto noveho priestoru a nesnazila sa vratitit do predchadzajucehi domova.
Dcéra sa sťahovala s mačkou dokonca letecky. A je spokojná a aj v lietadle cestu prespala.
@mirro my sme sa stahovali s dvoma mačkami tento rok a zvládli to perfektne, nevidela som ani jediný rozdiel v chovani. Hneď sa zabyvali. Stahovali sme ich ako posledných.
kamarátka s presťahovala s kocúrom na druhý koniec Bratislavy, kocúr nejavil nejaké nadšenie, obzrel si nové prostredie a asi po týždni ho nebolo. Zvykol sa túlať, tak čakali, a asi po 3 týždňoch im volali ľudia, čo od nich kúpili dom, že prišiel a chová sa ako doma... Už tam ostal, noví majitelia doteraz obdivujú jeho hrdinský výkon, prešiel asi 20 km
@danica2711 waw, celkom príbeh musel zažiť po ceste
@danica2711 waw, celkom príbeh musel zažiť po ceste
@janetka6 škoda, že o tom nevie porozprávať

dvakrát sme sa sťahovali s mačkami a všetko zvládli v poriadku. kľúčové je presťahovať mačku na poslednú chvíľu, s nejakou obľúbenou dekou, aby bolo doma viac-menej pokoj a rýchlejšie si zvykla na nové miesto