icon

Starostlivosť o psa doma počas vašej neprítomnosti

4. mar 2025

Všímam si, že ľudia čím viac cestujú či na víkend alebo týždeň a čím viac ľudí má aj psov o ktorých sa príkladne starajú, ale sú vonkajší. Chcem sa opýtať či by bol podľa Vás záujem o formu starostlivosti o psa, čo ostane doma tak, že by ste ho nedali do cudzieho prostredia hotela, ale pes by bol doma vo svojom a podľa dohody by niekto prišiel za ním na 1-2 hodiny denne a nachoval by ho, vymenil vodu, strávil s ním čas podľa preferencií či hádzanie loptičky na pozemku alebo prechádzka a podobne. Cena by asi bola podobná cene hotelu pre psov keďže niečo by stál čas strávený tam, niečo cesta, ale pes by bol vo svojom a tú zaplatenú hodinu alebo dve by mal plnú pozornosť nejakej osoby.

Strana
z2
colsami
4. mar 2025

Bezne takto ludia funguju so susedmi ci rodinou, takze mozno by niekto o taketo sluzby zaujem mal. Ak maju vonkajsieho psa, rano ci vecer im ho pride niekto nakrmit, skontrolovat, mozno zabavit. Ci sa ale s tymto mozes rovnat cenou defacto celodennej starostlivosti o psa v hoteli, je velmi otazne.

13uzivatelka11
4. mar 2025

Za rovnakú cenu ho dám radšej do overeneho psieho hotela, kde má spoločnosť väčšinu dňa, ako cudziemu človeku na dve hodiny 🤷‍♀️

autor
4. mar 2025

@colsami no hotel mimo BA stojí 12-15 eur na deň. Tu ak si zoberieš cestu tam, náklady na benzín, čas strávený tam bolo by to tiež tak napríklad že 1 hodina 15 eur, 2 hodiny 20 eur. Za 5 eur na deň sa to robiť nedá ak hovoríme o tom že niekto nepríde len na 5 minút hodiť granule a vodu, ale to potom môže aj sused... Tu skôr ide o to aby pes mal nejakú spoločnosť, vychádzky ak je na ne zvyknutý, ale zároveň ostal vo svojom .

deti95060810
4. mar 2025

ak to chceš ako podnikanie tak za mňa to kvôli cene mať úspech nebude...
to žrádlo dá psovi aj sused ... však domáci idú len na dovolenku - pár dní , nie na expedíciu...

zuzanita1609
4. mar 2025

Cudzieho by som nikdy do baráku nepustila,aj keby by takto fungovala nejaká agentúra. Susedia,rodina najlepšie riešenie.

zojazoja
4. mar 2025

U nas v meste toto už je bežné. Záujem majú veľký. Maju stále klientov aj pravidelných.

13uzivatelka11
4. mar 2025

Ved keď nevieš konkurovať hotelom, tak to nerob 😀 keď chceš, inzeráty si dat môžeš, niekto sa ti isto ozve, ale dat 140€ (v prípade 7 daňovej dovolenky napríklad) za to, že niekto mi príde psovi pohadzat na dve hodiny loptičku, sa mi zdá dosť.. Myslím si že len málo psov ma problém s cudzím prostredím, keď je to dáky spoločenský pes a úplne mu stačí, že sa mu tam venujú, ak sa chceš ohanat domácim prostredím. Možno jedine v prípade, ak je to nejaký starší pes, prípadne nejaký problémovejsi, ktorý sa neznesie s inými zvieratami, tak v tom hoteli by bol možno len väčšinu dňa len vo voliere..

zojazoja
4. mar 2025

@deti95060810 ver tomu, že susedovi by som nikdy neverila starostlivosť o svojich psov. Ani jednému..ani druhému.. ani tretiemu. V prípade krízových situácii, ktoré môžu nastať pri psoch hocikedy by ich nevedel vyriešiť. Radšej zaplatím prachy niekomu kto sa psom venuje a vie sa k nim chovať a riešiť takéto situácie.

deti95060810
4. mar 2025

@zojazoja čo tam potrebuješ riešiť... pes potrebuje len vodu a granule, alebo mäso , kosti na čo je zvyknutý... pár dní vydrží, alebo potom nech si ho majiteľ zoberie na dovolenku - aj takých poznám.... neter brala psa do Chorvátska.

zojazoja
4. mar 2025

@deti95060810 aj my chodíme so psami na dovolenky..ale nie vždy sa dá ísť s nimi kam chceme alebo potrebujeme. Nikdy by som doma nenechala samých psov na dlhšie....riešiť sa môže " milion" veci....to by bolo na dlllhu debatu

zuzanita1609
4. mar 2025

A ináč, máloktorý pes si k sebe pustí úplne cudzieho človeka. To skôr častejšie na toho suseda je zvyknutý a keďže aj susedia mávajú poväčšinou psi, takže vedia, poznajú a chválabohu mať dobrých susedov na nezaplatenie. Tiež to u nás tak chodí,my chodíme k susedom,oni k nám keď ideme/ idú na dovolenku. A rodina,či s mojej ,či s partnerovej strany taktiež.

zojazoja
4. mar 2025

@zuzanita1609 správny a dobrý psíčkar si vie psa k sebe priputat tak, že nema s nim problem sa o neho postarat. ako som pisala vyssie, u nas v TN toto funguje uz dlho. len to musi byt ozaj dobry psickar..nie niekto kto ma rad psickov a chcem ich chodit vencit a krmiť.

colsami
4. mar 2025

@autorka: viem kolko stoja hotely v mestach aj mimo miest. Viem aj ake naklady clovek s takym niecim ma. Viem aj aka je vyhoda takejto ponukanej sluzby.
Otazka ale je, ci bude klient ochotny to zaplatit tak, aby si z toho nieco mala. Mne tu nic nemusis vysvetlovat 😉 to bol len moj pohlad na vec, ako mozu ludia tj potencionalni klienti ci neklienti, rozmyslat.

klotildabazarik
4. mar 2025

Ak chces "podnikať" tak v niecom inom, natieto ucely uz su hotely pre psy a kazdy ma znameho co mu postrazi psa ked nechce ho dat do hotela

colsami
4. mar 2025

@zojazoja lenze otazka je, ako zvazis takuto sluzbu, ze je to clovek, ktory: "kto sa psom venuje a vie sa k nim chovať a riešiť takéto situácie"
Pretoze ak je to velmi skuseny kynolog, takuto otazku na fora pre mamicky davat nebude, ani celkovo takuto sluzbu ponukat nebude.
A ak to nie je skuseny kynolog ale niekto kto "je psickar, ma rad psy, a vymysla s cim by podnikal", tak to pre mna nie je adept na zverenie mojich zvierat.

zuzubb007
4. mar 2025

To chces s týmto podnikať? No dovoľ aby som sa zasmiala, nie nedala by som nikomu cudziemu takto opatrovať psíka, radšej psí hotel kde má kopu kamošov, a keď už má potrebu človek mať psa vonku, poprosím suseda a mám to zadarenko, naliať vodu a dať granule je najmenej, nájdi si dáku inú somarinu čo by si robila 🤣

luccija
4. mar 2025

Nie, psa by som nechala iba rodine, ale určite sú ľudia čo to uvítajú.Nie každý chce hotel kde je pes zatvorený, alebo s ostatnými kvôli bezpecnosti.

carolynka
4. mar 2025

U Nas v Irsku takato sluzba funguje. Je moznost, ze pridu k tebe dva krat za den vyvencit psa a pohrat sa s nim, prespia u teba alebo dalsia moznost je, ze pes ide k nim domov na tu dobu co si prec. Vola sa to dog sitting

maca1984
4. mar 2025

Ja budem na dovolenke a dám kľúče od domu cudziemu človeku ?
Nikdy.

misulka22
4. mar 2025

Ku mne sa takto ide postarat o psov a ostatnu zver.uvidime ci to prezije a ci ju vobec osy pustia do dvora 🤣
Ale teda nie je to cudzia osoba,len takniekomu zvierata nezverila.a neviem teda kolko atoji hotel,ale ked si zoberemze pes tam je 24hodin pod dohladom tak mi logicky pride,ze to bude drahsie ako keby niekto pride a da im zrat,vodu a za 10 minut ide domov.

mimikarol
4. mar 2025

Nie. Kôli tomu, že by som ti ako cudziemu človeku musela dať kľúče. Takže u mňa by bol psí hotel výhodnejšou voľbou

luccija
4. mar 2025

@maca1984
@mimikarol píše o vonkajších

maca1984
4. mar 2025

@luccija viem čítať 😉

zojazoja
4. mar 2025

@colsami to ani pre mňa nie je takýto typ adept na zverenie. Musela by som vidieť jeho prácu co robí so psami. Recenzie
.fotky a podobne

majlo1234
4. mar 2025

Ja som to robila po skole roky dozadu. Bud som chodila vencit, alebo som chodila byvat k psovi. Boli to vacsinou klienti, ktori z nejakych dovodov nechceli dat psa do hotela. Pripadne mali psov viac a financne sa to oplatilo. MSlim, ze o taku sluzbu je zaujem, vyskusaj.
Ja som zaroven v pripade potreby prevychovavala/cvicila

maxalla
4. mar 2025

Ja by som to brala, ak by tá osoba ostala so psíkom celý deň. To by som bola ochotná zaplatiť aj viac ako za hotel pre psov, no nie o veľa viac. Preto si nemyslím, žeby to ako podnikanie bolo zrealizovateľné. To by bral možno maximálne nejaký študent počas prázdnin na privyrobenie k vreckovému.

dobryden
4. mar 2025

Ahoj ja by som tolko penazi za psa nevyhodila,o psa sa nam stara suseda ktora ho aj venčí.A kebyze mam psovi platit Hotel ,ci babysiterku,tak psa si nekúpim.Raz do roka to ten pes zvladne.

mimikarol
5. mar 2025

@luccija ja viem že o vonkajších. A mala by som problém dať cudziemu človeku aj kľúče od brány

dobryden
5. mar 2025

Ale al ak chces podnikať,tak skus s detmi,my napriklad platíme opatrovateľke ked nemozem z orave a deti maju prazdniny alebo su chore 10€na hodinu,co za 8 h mas 80€ ,co je celkom slusny zárobok popri skole .

ssimusska
5. mar 2025

Takýto koncept funguje v Česku. Volá sa to Hlidacky.cz. Je tam xy zaregistrovaných (väčšinou) báb, ktoré ponúkajú buď stráženie u nich doma alebo doma u klienta. Majú tam aj nadstavenú sumu a vlastne všetky potrebné informácie. Využíva to dosť ľudí.

simca06022011
5. mar 2025

Mozes vyskúšať. Veľa ľudí nemá dobre vzťahy so susedmi.. na druhej strane veľa.ludi radšej využije hotel najmä na dlhšie obdobie. Čiže také jednorazové ôk, párkrát by mi to možno pomohlo ze ideme preč na deň dva len a hotel sa mi neoplatí riešiť. Dlhšie by som to nedala, hocičo sa môže stať, pes ujde alebo sa niečo stane, bola by som v strese = za lredpokladu ze by nebol cely cas napr vo voliere.
Možno by si to našlo zákazníkov ale ci by ich bolo dosť? Kto si pusti domov na dvor (dá mu kluce) atď niekoho koho nepozná? Prostr asi pomaly by sa to rozbiehal. Ale to podla mňa aj psi hotel. Ja osobne mam obavy psa dat aj tam, víkendové výlety riešim so psom ak ideme na dovolenku radšej ho 150km odveziem k babke na dvor kde sa ma sveta žiť 😁

Strana
z2