icon

Starostlivosť o psa po rozchode: Riešenia a možnosti

kejeales
21. jan 2025

Ahojte. Kamarátka má dvoch psov ktorých mala spolu s priateľom. Jeden pes je písaný ňu a druhý naňho. Avšak on sa o zviera starať nemieni a ani nechce prispievať na stravu. Nemá sa ako s ním spojiť pretože prerušil kontakt. S jej finančnou situáciou nedokáže živiť oboch. Avšak je tu aj problém s tým, že ak by chcela psa predať nemôžem pretože je jeho a tak isto o tom musí vedieť aj chovateľ. Chovateľ musí vybrať budúceho majiteľka, pretože je to tak v zmluve. Má možnosť to nejako podať na súd alebo to riešiť s PZ?

biba_18
21. jan 2025

a prečo teda neosloví chovateľa?

kejeales
autor
21. jan 2025

@biba_18 ona ju oslovila lenže chovateľka povedala že sa musia dohodnut. Chovateľka sa snažila kontaktovať aj s ním avšak on ju všade blokol a nereaguje nikomu na správy.

tundra
21. jan 2025

Chovatel musi vybrat buduceho majitela?Nema nahodou, len predkupne pravo?Posli doporuceny list chovatelovi:
Z dôvodu zmeny zivotnej situacie,Vam ponukam na odpredaj psa - ...........zakupeneho vo Vasej chovnej stanici,ako štena ..datum .
Podla kupno-predajnej zmluvy,mate predkupne pravo,ako chovatel,ktore,ak do 30.dni nevyuzijete,pes bude posunuty zaujemcovi,podla môjho vyberu.Sucasny majitel (ex- priatel),nekomunikuje a cela starostlivost je na mne.Dakujem za pochopenie.

mamutka
21. jan 2025

@kejeales napis, že chovateľ je nezvestný a pes opustený. Či si ho teda preberie, alebo vie predať

mihula
21. jan 2025

@kejeales a čo tak striedavá starostlivosť?Toto je už choré …prepáčte

evcagabi
22. jan 2025

Dala by som mu psa za branu a ahoj

lujza123
24. jan 2025

Tak nech predá svojho psa 🤦‍♀️🤷🏼‍♀️
Mas 2 psov v domácnosti, ľúbia ta obidvaja, venčis, kŕmiš ich obidvoch, staráš sa… a zrazu nech jeden čokel ťahá do riti lebo je debilbeho ex a ja sa mu takto pomstim za rozchod

Stačí jej zavolať policajtov ze našla túlavého psa, oni podľa čipu už dohladaju majiteľa a poriešia to s ním. Ked sa nedovolaju tak ho umiestnia v odchytivom koterci … vybavené … A kamoska môže byt spokojna, co tam po chudakovi čoklovi a tom ze ho opustia obidvaja majitelia

Podobnú situáciu ako sa zbaviť oficiálne exmanželovho psa riesila aj moja kamoska, strasne som jej vtedy vynadala … A viesco pár mesiacov to prežil na najlacnejších granulach a dnes je to jej miláčik, nedala by ho ani za svet preč …
Len jej vtedy rozchod zatemnil mozog.

Ten pes nemôže za jeho majiteľa. Ked s ním zila v jednej domácnosti v jeho srdci je aj ona jeho panička, pes nerieši majetky, papiere

priscilla07
26. jan 2025

@kejeales keď ma na jedného psa financie, ma aj na dvoch. Horšie je to že ho nechce, a zvieratká su zvyknuté byť spolu.

priscilla07
26. jan 2025

Pôjdeš k veterinárovi, vysvetliš situáciu, on môže kontaktovať majiteľa a zo súhlasom prepísať psa.

kejeales
autor
28. jan 2025

@lujza123 ona sa zbaviť psa nechce. Lenže za prvé ide do nového bytu, pretože z toho starého bytu sa musí vysťahovať. A za ďalšie ho viac menej živila ona a plus majú ešte mačku, ktorú nadobudli taktiež spolu, ale tú si nechá. A určite by ho do útulku ani nikde nestrčila, kedže je to výstavný pes a chce aby budúci majitelia v tom ďalej pokračovali. Komentujete hnusne niekoho koho ani nepoznáte. A vyriešilo sa to s majiteľkou uzavreli to tak že sa majiteľ neozýva. Pes je momentálne ponúknutý na predaj a vyberajú mu spolu majiteľa.

kejeales
autor
28. jan 2025

@priscilla07 Ako viete že ho nechce?

priscilla07
31. jan 2025

@kejeales čítam čo píšeš