icon

Starostlivosť o samičku zajka po kastrácii

lena_kaporikova
15. nov 2025

Ahojte baby neviem ci si ma pamätáte ale ja som ta zúfalá co som si pred rokom kúpila zajka zo super ZOO ( najväčšia životná chyba) bola tehotná narodilo sa nam 5 zajkov z toho 1 sa nedožilo dospelosti, mama po pôrode umrel s priateľom sme sa o nich starali a 3 sa dostali do krásnych domov 1 sme si nechali, dodnes neviem ci to bolo správne rozhodnutie mala ma uz rok je agresívna teritoriálna nechce sa hladkať v kuse ma kuse, boli aj svetle momenty ked uz som myslelala ze to bude fajn občas sa nechá pohladkať z klietky vylezie a akonáhle ma uvidí tak sa rozbehne naspet a vrci po mne zadovážili sme je ohradku 150 mc na dĺžku a 100cm na výšku hore ma ochranu inak by vyskočila ma záchodik do ktorého kaká, veľkým problémom začali byt falošky vsetko onakaka ociika urobí si hniezdo priamo v zachodiku a potom kaká a ciká vedla za 3 dni našťastie ide na kastraciu potrebujem rady ako sa o nu starať po kastracii, ci to bio dobry nápad, co sa zmení jej povaha… dakujem

simona92101
15. nov 2025

@lena_kaporikova urcite je to dobry napad.tie falošky robia zle aj fenam,hrozia zapaly maternice atd.
Veterinar ti urcite povie,ako sa starat.dolezite je aby pila a zrala cim skor.

0silvia0
15. nov 2025

@lena_kaporikova urcite jej to pomoze, ale vyberaj fakt dobreho veterinara, idealne s inhalacnou narkozou.
Ja som dala samici po kastracii do klietky tie save podlozky a vymienala casto, aby sa jej do rany nezaniesla castica z podstielky. Jedlo ponukat a vodu aby to mala pod nosom a mohla jest.

colsami
15. nov 2025

Kastracia je spravne rozhodnutie.
Instrukcie ako na pooperacnu starostlivost vam da veterinar, aj podla stavu. Riadte sa najma jeho pokynmi.