Sú šteniatka naozaj čistokrvné belgické ovčiaky?
Dobrý deň môžem sa opýtať či tieto šteniatka sú čistokrvne belgické ovčiaky ? Lebo chcela by som belgického ovčiaka ale niečo sa mi na nich nezdá takže dúfam že tu je niekto skúsení a pomôže mi ďakujem vám ...Majú 5 týždňov

@domina_153 ešte by som podotkla, že toto plemeno je veľmi náročné na čas, so psom treba denne pracovať, venovať sa mu, učiť ho. To nie že “kúpim si psa na dvor a občas sa spolu prebehneme”. Aby nakoniec neskončil zavretý v koterci ako nezvládnuteľný. A keď kúpiš psa bez PP v tomto prípade, proste podporis blbu mnozku. To nie je náhoda, ze susedov pes nabúchal fenu, čo sa tiež môže stat. Tito experti z bazosu množia planovane. Je im jedno, že tisíce psov končia na ulici, v osadách na zápasy alebo do hrnca, v útulku a pod. Oni musia ďalších psov doslova vyrábať, lebo prachy. Je to bezcitná spodina a ťažia z ľudskej snahy za kazdu cenu mať ale ušetriť
Viete co ma ser..? Malin akosi pribuda. Ludia su jednoducho sprosti a kupuju ako idioti od idiotov z bazosu🤦 dufam, ze sa belgicak nestava dalsim modnym plemenom. To by bol fakt vrchol. Ach boze🤬🤬🤬
@jankaovecka práveže sa stáva, poznám v okolí dosť ľudí čo si ho kúpili len kvôli tomu ako vyzerá, ale nevedia mu ponúknuť čo potrebuje.
Nemaju rodokmen, niesu cistokrvne. Kazde zviera bez preukazu o povode ( rodokmen) sa berie ako krizenec. Nenechaj sa zlakat takymi to blbostami ze stena je cistokrvne ale nema rodokmen. Je to somarina. Rovnako ak ti povie napr. majitel tych psov ze sak maju pet pass, ockovak atd tak tiez to nieje rodokmen. Ak skutocny chovatel predava stenata vzdy uvedie v inzerate ze stenata su s PP ( preukaz o povode) a uvedie chovatelsku stanicu. Pokial napise ze su bez PP tak zarucene stena nepochadza s chovu ale z mnoziarne. Ak chces naozaj cistokrvneho psa a chces aby ti naozaj s toho stenata vyrastlo to plemeno za ktore si si zaplatila tak si radsej najdi naozaj chovatelske stanice kde taketo steniatka ponukaju.
@jankaovecka u nas "vedie" weimar, husky a malamut a potom tych psov maju uviazanych na retazach lebo im zdrhaju a von s nimi nechodia.
@janula2511 musia mat preukaz o povode ak udava majitel ze stenata su cistokrvne. Cistokrvne zviera sa berie IBA zviera ktore ma vystaveny preukaz o povode a teda je zapisane v plemennej knihe. Pokial nema preukaz o povode a tak sa jedna o krizenca.
inak utulok Tulacik ma taku nadhernu vlciacicu teraz 😔rocnu..
@pupava36 nie som si celkom isty,ci sa da suhlasit, s tym co si napisala.Je vela majitelov psov,ktori si potrpia na steniatko s PP.Nasledne vsak,nemaju potrebu psa/fenku uchovnovat a chcu dopriat psovi skok/fenke pripustenie a najdu rovnakeho psa/fenku s PP.Hovorit potom o takychto steniatkach,ze su krizenci,je trochu od veci,teda aspon podla mna.Podla mna, je to cistokrvny pes bez PP.Je to môj osobny nazor a nikto s nim nemusi suhlasit.
@pupava36 o kríženca sa jedná keď matka a otec sú rozdielne plemená.ak sú obaja rovnakého plemena napr.nemecky ovčiak tak sú tak isto považované za cistokrvné psy.
Podľa mňa sú to psy z cigánskeho dvora... Odtiaľ by som psa nebrala...otrasne prostredie.
Moja zlatučka najprv si riadne precitaj inzerát a potom sa pýtaj na modrom koníkovi. A už ty co píšete ze cez fb by ste si nekúpili hlave táto stránka je super 😄a isto čistokrvný by mal papiere a nepredáva by sa za 50e
@domina_153 prosím nepodporujte množiarne, žiaden pes bez PP nie je čistokrvný a nemôže ním byť... to už si radšej adoptujte z útulku a pomôžete tým, týmto len podporíte množitelov ktorým ide len o peniaze. Keď chcete čistokrvného psa, treba ho kupovať z chovateľskej stanice s pp
Nikdy, fakt, že nikdy by som si nekupila Malinois bez papierov. A absolútne to nie je pes pre začiatočníkov, dokáže vytrapiť aj skúseného chovateľa. Čo ťa vedie k tomu kúpiť si takéhoto psa? Dôvod, že včera som videla John Wick 3 a je to strašne cool...a evidentne na toho psa ani nemáš...peniaze ani dostatok rozumu.
@domina_153 takže ty chceš kúpiť psa od množiteľa? Dávno to malo byť zakázané len tak množiť a predávať cez bazos. Ak chceš čistokrvného psa kúp si ho z chovnej stanice a ak nemáš peniaze tak z útulku a nie podporovať hnusné množky. Nikdy nevieš čo ti z takého psa vyrastie a aké problémy, choroby bude mať
@nika523 problémy a choroby môže mať aj pes z chovnej stanice.
@janula2511 takže je podľa teba ok kupovať od množiteľa?
@nika523 a je na tom niečo zlé?
@nika523 ja by som som zas nepodporovala chovné stanice.
@janula2511 je na tom zlé snáď všetko...množia krížencov bez genetických testov bez toho aby vôbec vedeli, aké psy sa narodia -zla/nevyhovujuca povaha a ďalšie problémy ako napriklad incestne parenie. Utulky su preplnene psami, lebo ich potom mnozitelia vyhodia ako odpad. Preco by ste akoze nepodporovali CHS? Trosku chore ale ok
@laaraaaaa7 zlá osobná skúsenosť s chovnov stanicou
@janula2511 veď chs si treba poriadne preverit a vybrat tu najlepsiu, to uz je bohuzial vaša chyba🤷🏻♀️
Ak nie si si istá, hľadaj ďalej v chovných staniciach, kde dostaneš papier pôvodu. Cena bude vyššia, ale budeš vedieť čo máš doma.

@sickynickyobsadene to je riadny nezmysel, ano su preslachtene plemena, ktore maju problemy, ale prave pp psy su sledovani a chore jedince su z chovu vylucene. Robia sa im rozne dna testy, rtgcka, dokonca aj povahove vlastnosti mozu vylucit psa z chovu... Moji rodicia kupuju vylucne nepapierovych psov z bazosu a vzdy je to katastrofa, pretoze to nik nic negarantuje, zvacsa idu na buldockov, mopsov a tie psy pridu uz od tych mnozitelov tak chori, ze po par dnoch idu k veterinarovi... to som nikdy v zivote s chovnou stanicou nevidela. Mne pes prisiel odkontrolvoany, u veterinara bol niekolkokrat kym sme ho doviezli, zdravy a do dnes je to tak.
@martul preco to nie je samozrejme???